Onduidelijkheid mondkapjes voor kinderen in Oostenrijk?

Mogelijk dat wij last-minute zaterdag naar Oostenrijk afreizen voor een weekje wintersport.
Nu lees ik wat wisselende dingen en kom ik er niet helemaal uit wat voor mondkapjes nodig zijn voor mijn kinderen.
Voor de jongste van 5 jaar is volgens mij niets vereist, mijn oudste is 8.
Echter volgens de ene website zouden er tot 12 geen mondkapjes verplicht zijn.

Hier bij wintersport.nl https://www.wintersport.nl/themas/gezondheid/corona#situatie… staat
“Voor kinderen van 7 t/m 14 jaar is normale mond-neusbescherming afdoende (kinderen t/m 6 jaar hebben geen mond-neusbescherming nodig).”

Bij de ANWB https://www.anwb.nl/vakantie/reiswijzer/coronamaatregelen-oo… staat
“Een FFP2-masker is verplicht in het openbaar vervoer, skiliften en verschillende openbare gelegenheden voor iedereen van 6 jaar en ouder.”

En op Austria.info vind ik eigenlijk geen enkele uitzondering voor kinderen benoemd.

Weet iemand wat er bedoeld wordt met “normale mond-neusbescherming” is dat een buff of andere nekband? (zou wel t ideaalste zijn voor die kids)
of heeft iemand uitsluitsel wat de regels nu zijn voor een 8 jarige? an sich maakt het mij niet uit, zolang ik het maar weet.

We zijn nu in Oostenrijk en kinderen vanaf 6 jaar moeten een mondkapje dragen. Het is mij ook niet duidelijk of dat ook een FFP2-masker moet zijn. Ik had ergens (!) gelezen dat kinderen een buff of gewoon masker mochten dragen dus dat doen mijn kinderen. (Ik weet dus niet meer waar ik het gelezen heb).
Mijn kinderen (onder de 12 jaar) dragen een buff over mond en neus in de gondel/op de verplichte plekken. Dit doen meerdere kinderen!

Tot 14 mag een ‘gewoon’ masker, boven 12 ffp2

Mijn kinderen tussen 6 en 10 hebben nergens een mondkapje opgehad afgelopen 2 weken in Oostenrijk. In de liften/restaurants was dit niet verplicht en ik heb geen kind in de klasjes gezien die dit wel hadden. In de supermarkt ben ik wellicht perongeluk in overtreding geweest, ik heb er niet over nagedacht en ook zeker 10x niet op aangesproken. In de hotels liepen kinderen ook zonder rond. Het is geen onwil overigens van mijn kant, maar blijkbaar is/was het niet gebruikelijk.

Handig dat t overal wat anders gaat, maargoed, een Buff is dus al voldoende voor de kids! Dat hebben ze!

Weet iemand of deze regels nu nog hetzelfde zijn? Dus voor kinderen tussen 6 en 14 een gewoon mondkapje of buff, en 14+ ffp2…

Ik weet niet of deze regels per ski gebied anders kunnen zijn maar volgens de website van het ski gebied waar ik naar toe ga zijn deze regels nog hetzelfde.

Normaal mondkapje of buff van 6 tot 14 jaar oud. Vanaf de 14de verjaardag een FFP2 masker.

Een FFP2 mondkapje voor kinderen (was) als het goed is inderdaad verplicht. Je kunt deze informatie normaal terug vinden op www.nederlandwereldwijd.nl

Wij hebben deze: https://hygienekoning.nl/product/ffp2-mondkapje-voor-kindere… Super tevreden over, en deze zijn FFP2.

*bericht bewerkt door moderator (Rene) op 21 jun 2022 21:44

Een FFP2 mondkapje voor kinderen (was) als het goed is inderdaad verplicht. Je kunt deze informatie normaal terug vinden op www.nederlandwereldwijd.nl

Wij hebben deze: https://hygienekoning.nl/product/ffp2-mondkapje-voor-kindere… Super tevreden over, en deze zijn FFP2.

mcruts op 21 jun 2022 14:04

Aangezien nederland wereldwijd hopeloos achter de feiten aan liep en veel foute informatie gaf kon je beter andere bronnen zoeken.

*bericht bewerkt door moderator (Rene) op 21 jun 2022 21:44

Born to Ride

Plaats een reactie