Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Live: verse sneeuw op de Stubaier Gletscher

WouterVdB op 01 november 2023· 3 reacties

Verse sneeuw!
Verse sneeuw!

Na een relatief droge periode in de Oostenrijkse Alpen is het eind oktober eindelijk zover: een eerste levering verse sneeuw. Onder het motto ‘iets is beter dan niets’, gingen wij de beste sneeuwlading van het moment opzoeken op enige geopende pistes van de Stubaier Gletscher.

Het voorspel van de winter

Tijdens onze visite waren de blauwe 7 en rode 9 (officieus) geopend; slechts een handjevol pistes van dit prachtige gletsjergebied. De achtzitter Rotadl en Daunferner 2 sleeplift waren de enige liften die de pistes ontluikten. Het is duidelijk dat het voorseizoen een enigszins valse start kende. Gelukkig hadden we dankzij de verse sneeuwval een geweldige dag om het seizoen te starten. Op een ijzige flessenhals na was elke geopende kilometer piste van begin tot einde perfect besneeuwd.


Thuisbasis van skiteams

Gezien de beperkte openingen van Europa’s voornaamste gletsjergebieden was het koppenlopen door de vele skiteams, trainingen en monitorencursussen. Naast een afgesloten gedeelte voor slalomdisciplines zijn deze dames en heren - jongens en meisjes - met flashy jasjes en dito uitrusting alom vertegenwoordigd op de pistes. De opstekende wind maakte het er niet makkelijker op om een scherpe tijd neer te zetten.

Vanaf vandaag meer pistes open

Door de sneeuwval en de hulp van de talrijke sneeuwkanonnen kan het gebied nu verder geopend worden. Vandaag, 1 november openen de Eisgrat 2-gondel en de bovenliggende pistes, net als het achterliggende gedeelte op de Gaiskarferner. Het winterseizoen 2023/2024 is nu écht uit de startblokken geschoten!

WouterVdB
schrijft voor wintersport.be. Droomt het ganse jaar over poeder, carven en après-ski.

Normaal gesproken zou ik jaloers zijn maar gezien de gure omstandigheden, sleepliftjes en als toetje Winterberg achtige drukte… Nee ik sla de jaloezie een keer over :)

Maar desondanks elke meter is er 1!

Ik was er ook! Lekker hoor al die verse sneeuw!

Nice! Nog een maandje en dan gaan we voor een shortski hier naar toe. Vorig jaar in de kerstvakantie hier geskied, erg mooie gletsjer.

Plaats een reactie