Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Gasexplosie op wintercamping Zell am See

Edo op 02 maart 2022· geen reacties

Beeld: Feuerwehr Bruck
Beeld: Feuerwehr Bruck

Bij de Seecamp wintercamping in het Oostenrijkse Zell am See ontstond in de vroege ochtend een gasexplosie en brak er vervolgens brand uit in een campinggebouw. Er werden ongeveer 150 brandweerlieden ingezet om het vuur te blussen.

Negentig mensen geëvacueerd

De brandweerkorpsen in Zell am See, Bruck en Maishofen zijn direct ingezet na de brandmelding. Een brand op een camping is extra gevaarlijk omdat er meerdere vloeibare gasflessen aanwezig zijn. Volgens de commandant van de brandweer van Pinzgau zijn alle bezoekers van de camping, zo’n 90 in totaal, geëvacueerd. Als de brandbestrijding voorbij is, mogen de mensen terug naar hun voertuigen. De getroffenen zijn momenteel bij het Rode Kruis en worden daar verzorgd, meldde Salzburg.ORF.

Oorzaak brand sigarettenpeuken

Volgens politie-onderzoekers veroorzaakten sigarettenpeuken en andere resten van rokers de grote gasexplosie. De brand zou zijn overgeslagen van een restafvalcontainer naar de opslagplaats voor gasflessen in het hoofdgebouw. Het gebouw, waarin de douches, toiletten, opslag, kantoren en een restaurant zijn gehuisvest, is door de brand en explosie zwaar beschadigd. Een kraan moest het dak openen zodat de brandweer de vlammen kon bestrijden. Zes caravans gingen in de vlammen op en drie werden volledig vernield. Ook een auto vloog in brand.

null

Wintercamping uitvalbasis voor wintersporters

De Seecamp wintercamping aan de noordzijde van de Zeller See is een handige uitvalbasis voor wintersporters. Van hieruit kun je zowel snel naar Zell am See en Kaprun, maar ook naar het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn alsmede Maria Alm. In laatstgenoemd skigebied, dat niet ver van de wintercamping ligt, vindt momenteel het NK alpinskiën plaats, waar olympiërs Maarten Meiners en Adriana Jelinkova zich dinsdag nog kroonden tot Nederlands kampioen reuzenslalom. De deelnemers kunnen de explosie in de vroege woensdagochtend vanuit hun bed eventueel hebben gehoord.

Gerelateerde weblogs

Noot van de redactie

Het merendeel van de artikelen op Wintersport.nl is volledig onafhankelijk geschreven. Dat geldt ook voor dit artikel. Er is geen enkele vorm van bemoeienis geweest, wél ondersteun je ons door op de links in dit artikel te klikken en een aankoop te doen. » Lees meer

Edo
is de hoofdredacteur van Wintersport Magazine maar voelt zich ook prima thuis op het internet

Plaats een reactie