Meiners en Jelinkova Nederlands kampioen reuzenslalom

Adriana Jelinkova en Maarten Meiners op het podium. Beeld: Ernest Selleger
Adriana Jelinkova en Maarten Meiners op het podium. Beeld: Ernest Selleger
Maarten Meiners en Adriana Jelinkova hebben zich gekroond tot Nederlands kampioen reuzenslalom. De wedstrijd vond wederom onder perfecte omstandigheden plaats, nadat het in de nacht flink had gevroren en overdag de zon zorgde voor een temperatuur die enkele graden boven het vriespunt lang. Voor Jelinkova is het de tweede titel in twee dagen tijd, nadat zij op maandag ook al Nederlands kampioen op de slalom was geworden.

Met hun NK-titels geven zowel Meiners als Jelinkova nog een beetje extra glans aan hun toch bijzondere seizoen, waarin beide atleten erin slaagden om World Cup-punten te behalen en deel te nemen aan de Olympische Spelen. Meiners vervolgt zijn seizoen nu met de World Cup reuzenslalom in Kranjska Gora, terwijl Jelinkova naar Zweden zal afreizen voor de World Cup in Åre.

FIS Dutch Open - Reuzenslalom

Op dinsdag 1 maart stond er een internationaal deelnemersveld aan de start van de reuzenslalom op het FIS Dutch Open. Hoewel er Nederlandse titels waren te verdienen bij deze wedstrijd in Maria Alm, konden deelnemers van alle nationaliteiten deelnemen aan deze FIS-wedstrijd. Bij de vrouwen ging de winst naar AJ Hurt voor Marlene Schmotz en Adriana Jelinkova, die met haar derde plek dus wel de Nederlandse titel veiligstelde. Bij de mannen ging de winst naar Maarten Meiners, die daarmee tevens Nederlands kampioen werd, voor Livio Simonet en Liam Wallace.

Op het NK-podium werd Meiners vergezeld door Jurre Jeurissen, die een dag eerder Nederlands kampioen slalom werd, en Ties de Jonge. Jelinkova werd op haar beurt vergezeld door Noa Blok en Inge Meijer.

Mees Clausing en Inge Meijer grepen de titel bij U18. Clausing werd op het podium vergezeld door Marijn van Marwijk en Rinze Kwak, terwijl Meijer Noa Selleger en Anne Wijnans naast zich wist op het podium.

Foto’s van de Dutch Open, genomen door Ernest Selleger, zijn hier te vinden. Op fis-ski.com zijn de volledige uitslagen en de wedstrijdkalender te vinden. De uitslagen zijn natuurlijk ook te raadplegen via data.wintersport.nl.

Resterend programma

  • Woensdag 2 maart - NJK reuzenslalom
  • Donderdag 3 maart - SnowStar Race
  • Vrijdag 4 maart - NJK slalom

Maria Alm vormt het toneel van het Nederlands kampioenschap

Alle wedstrijden vinden dus plaats in het Oostenrijkse Maria Alm. Het pittoreske Maria Alm ligt op een schitterende locatie in het skigebied Hochkönig. Het dorpje ligt enigszins afzijdig van de doorgaande weg en is daarmee een ideale bestemming voor mensen die van rust en ruimte houden. Het dorp ligt genesteld in een glooiend landschap aan de voet van het Steinernes Meer, een indrukwekkend bergmassief op de grens van Oostenrijk en Duitsland. Het decor waartegen dit dorp is gebouwd is prachtig en de eigen skiberg Natrun ligt tegen het dorp. Sinds 2018-2019 heeft het dorp een directe verbinding met het hoofdskigebied.

Vragen?

Wil jij meer weten over het komende seizoen? Neem dan eens een kijkje op onze pagina ‘Wedstrijdsport’ voor alle informatie. Voor vragen over onze wedstrijden en evenementen kan je contact opnemen met Paco Krom via p.krom@wintersport.nl.

MarkVermeulen
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie