Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Skigebieden heropenen mountainbike-trails door sneeuwtekort

WouterVdB op 03 januari 2023· 6 reacties

Les Gets is een MTB-hotspot. Beeld OT les Gets, Keno Photographie
Les Gets is een MTB-hotspot. Beeld OT les Gets, Keno Photographie

Het aanhoudende sneeuwtekort opent perspectieven voor alternatieve bergactiviteiten. Zo draait de Mont-Chéry-gondel sinds afgelopen zaterdag in Les Gets weer voor wandelaars en mountainbikers, de eerste keer ooit in de geschiedenis van het station. Ook l’Alpe du Grand Serre, gelegen nabij Grenoble, opent dit weekend zijn mountainbiketrails.

Aardverschuiving door de hevige regenval

Door een aardverschuiving na de hevige regenval kon de lift in Les Gets niet eerder terug in dienst gesteld worden. Een daaropvolgende stabiliteitsanalyse gaf groen licht voor de opening. Zolang de huidige weinig winterse condities het toelaten functioneert de gondel voor wandelaars en mountainbikers.

Sneeuwarme pistes in het Chéry-massief
Sneeuwarme pistes in het Chéry-massief

Het immense bikepark van Les Gets biedt je in de zomer niet minder dan 128km gemarkeerde afdalingen en mocht deze zomer nog de MTB-wereldkampioenschappen ontvangen. Momenteel is er één downhill afdaling geopend, de zwarte “Dans l’Gaz”. Wandelaars kunnen de klok rond genieten van zonnige wandelingen op het zuidgeoriënteerde Chéry-massief. Voor wie nog geen skipas had gekocht gelden er interessante tarieven.

Bikepark opent in Alpe du Grand Serre

Meer mountainbikeaanbod is aanstaand weekend te vinden in het relatief onbekende Alpe du Grand Serre. Hier opent dankzij de hulp van vrijwilligers niet minder dan vier pistes; één groene, twee blauwe en één rode. Ook hier zijn er interessante tarieven van toepassing; als volwassene betaal je voor een 1-daags liftticket slechts 16 euro. Meer informatie vind je op de Facebookpagina van het station. Wederom een leuk initiatief om de sneeuwloze periode te overbruggen, maar ook hier wacht men ongeduldig op nieuwe sneeuwval.

Gerelateerde weblogs

Pletzer Gruppe, een groeiende wintersportmagnaat
op 13 maart 2024

In veel skigebieden zie je bepaalde namen en families vaker terugkomen dan andere. Hotels, restaurants en zelfs liftmaatschappijen zijn soms in handen van één groep of familie, die daarmee een belangrijke plek heeft veroverd in de lokale toerismebranche.

De opkomst van het Early Bird skiën
op 03 maart 2024

Naast blue bird – strakblauw, zonnig weer – gebruikt men tegenwoordig ook de uitdrukking early bird tijdens de wintersport.

Uitgetest en goedgekeurd: langste rodelbaan van Frankrijk
op 27 februari 2024

De Cosmojet in Val Thorens wordt met zijn lengte van 6 kilometer gepresenteerd als de langste rodelbaan van Frankrijk. Is de langste rodelbaan ook de leukste?

WouterVdB
schrijft voor wintersport.be. Droomt het ganse jaar over poeder, carven en après-ski.

Plaats een reactie

Sja je moet wat…

Dit is toch om te janken?

Stormchasen is mijn grote passie. Happystormchaser op facebook. 😄 Fan van Valloire. 😄

Het mountainbiken is er wel echt heel erg gaaf!
https://www.bergsport.nl/weblog/2022/07/14/uitgeprobeerd-mou…

Dat zeggende is de piste die ze nu open hebben, niet de piste om ‘het maar een keertje te proberen’ het is een serieuze piste waar je wel wat skills voor nodig hebt

Click. Click. Peace

Het duurt nog een paar weekjes voordat ik ga, dus ik hoop echt dat de dump komt. Neem in ieder geval ook m’n vleugel mee. Als de sneeuw tegenvalt moeten we maar gaan vliegen.

Het duurt nog een paar weekjes voordat ik ga, dus ik hoop echt dat de dump komt. Neem in ieder geval ook m’n vleugel mee. Als de sneeuw tegenvalt moeten we maar gaan vliegen.

Tiny-M op 03 jan 2023 13:51

En dan is dat warme weer wel fijn! :)

Click. Click. Peace

De flow-tracks in Les Gets zijn top. Ik was er verleden jaar in juni bij MTB Portes du Soleil 2022.

Plaats een reactie