Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

SnowWorld Zoetermeer mondiale middelpunt van duurzaamheidinnovaties

Edo op 04 april 2024· 3 reacties

null

SnowWorld Zoetermeer is woensdag 10 april gastheer voor de officiële presentatie van twee revolutionaire duurzame producten van TechnoAlpin en xelom, een vooraanstaande fabrikant van sneeuwproductietechnologie en elektrische pistenvoertuigen. Het evenement zal exploitanten van indoor skibanen van over de hele wereld samenbrengen om kennis te maken met de nieuwste innovaties op het gebied van sneeuwproductie en piste-onderhoud.

Stevige duurzaamheidsambitie

SnowWorld heeft een stevige duurzaamheidsambitie. We willen klimaatneutraal zijn in 2030 en de productie van sneeuw en het onderhoud van onze pistes vormen daarin een belangrijk element”, aldus Wim Hubrechtsen, CEO van SnowWorld. “We werken al naar volle tevredenheid samen met TechnoAlpin en hebben momenteel twee electrische voertuigen van xelom voor onze pistenpreparatie in SnowWorld Landgraaf en Amnéville en zijn ook nauw betrokken bij de ontwikkeling van de verduurzaming van sneeuwproductie.”

Wim Hubrechtsen, CEO van SnowWorld
Wim Hubrechtsen, CEO van SnowWorld

Presentatiehoogtepunten

TechnoAlpin is een toonaangevende fabrikant van sneeuwproductietechnologie en is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van sneeuwproductiesystemen voor skigebieden, waaronder indoor skihallen. De technologieën van TechnoAlpin en xelom worden wereldwijd gebruikt en zorgen voor betrouwbare sneeuwcondities.
De hoogtepunten van de presentatie zullen zijn:

Zuinig sneeuwkanon: SD500

TechnoAlpin zal haar nieuwste zuinige sneeuwkanon introduceren, ontworpen om efficiënter te werken en tegelijkertijd de ecologische voetafdruk te verkleinen. Dit innovatieve sneeuwkanon biedt een uitstekende sneeuwproductie tegen lagere operationele kosten en met minder energieverbruik, waardoor het zowel economisch als milieuvriendelijk is.

Nieuwste elektrische pistenpreparatievoertuig: de xelom Snow Cat

Als antwoord op de groeiende vraag naar duurzame pistenonderhoudstechnologieën, zal xelom haar nieuwste elektrische pistenpreparatievoertuig presenteren. Dit geavanceerde voertuig is ontworpen met het oog op efficiëntie en milieuvriendelijkheid, waarbij het gebruik van elektriciteit zorgt voor een verminderde uitstoot en geluidsoverlast, terwijl het toch optimale prestaties levert bij het prepareren van skipistes.

Xelom Snow Cat
Xelom Snow Cat

Combinatie windenergie en zonnepanelen

“Wij zetten volop in op de verduurzaming van onze sneeuwhallen, zowel bij het verkleinen van onze energiebehoefte als de duurzame opwekking daarvan. Zo combineren we windenergie -van twee windmolens die exclusief voor SnowWorld draaien- met energie van onze zonnepanelen. We kiezen daarom nadrukkelijk voor partners als TechnoAlpin en xelom die grote stappen maken in het bieden van duurzame oplossingen voor sneeuwproductie.”, aldus Hubrechtsen.

Edo
is de hoofdredacteur van Wintersport Magazine maar voelt zich ook prima thuis op het internet

Volgens mij is de foto van Snowworld Landgraaf. Daarnaast staat er in het artikel dat ze in 2023 energieneutraal willen zijn. Dat willen ze waarschijnlijk wel, maar dat moet 2030 zijn, volgens dit artikel https://duurzame-blogs.com/nieuws/snowworld-combineert-zonne… .

Maar inhoudelijk; Goed dat ook indoorhallen zich verduurzamen. Niet alleen het opwekken van energie (want je kunt het dak zo’n skihal natuurlijk hartstikke mooi volgooien met panelen), maar ook het verlagen van de energiebehoefte.

Als ik wit zie, dan gaat het bergafwaarts met me.

Perfect natuurlijk dat de gigantische Berg overtollige zonne- energie in de zomermaanden ingezet kan worden om te koelen en sneeuw te produceren. Sterker nog, met de steeds vaker voorkomende negatieve prijzen kunnen ze er nog aan verdienen ook.

*bericht bewerkt door HarryvdBerg op 06 apr 2024 15:04

Alle Bäume sind nu Gummibäume :-)

Even goed om te benoemen: die woensdag is piste 3 tot 15:00 niet te gebruiken. Stond op de balie gemeld.

Als ik later groot ben woon ik in Val Cenis of Val Gardena ❤️❄️

Plaats een reactie