Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Nu ook ski's te koop op online marktplaats Refurbed

Roel op 20 februari 2024· 1 reactie

null

‘Refurbed’, de online marktplaats voor gereviseerde producten heeft het aanbod uitgebreid met ski’s en snowboards. Het is de eerste keer dat het platform in Nederland andere refurbished producten dan elektronica aanbiedt.

Hergebruik stimuleren

Refurbed is actief in zeven landen en breidt per land het assortiment uit, maar gaat daarvoor nu verder dan alleen elektronica. Het platform bood al producten aan in categorieën als smartphones, smartwatches, laptops en tablets, maar daar komen nu ski’s, snowboards en bijvoorbeeld fietsen bij. Op deze manier hoopt het bedrijf een positieve impact te maken, door ook in deze sector hergebruik te stimuleren en de verspilling van grondstoffen tegen te gaan.

Samenwerking met Blue Tomato

Voor ski’s en snowboards werkt refurbed samen met Blue Tomato, een bekende retailer in Europa op het gebied van snowboarden, freeskiën, surfen, skateboarden en streetstyle. Zij lanceerden in 2020 de zogenoemde ‘Snow Services’, met als doel de levensduur van producten te verlengen. Men kan er gebruikte snowboards en ski’s inleveren, die vervolgens professioneel worden opgeknapt. Daarna kunnen deze weer worden verkocht, bijvoorbeeld door refurbed.

Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Goed concept! Beetje circulair bezig zijn kan nooit kwaad.

Plaats een reactie