Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Koopwoningen in Oostenrijkse skigebieden 11% duurder

Roel op 08 februari 2023· 9 reacties

null

Energiecrisis of niet, vastgoed in Oostenrijkse skigebieden blijft onverminderd populair. Afgelopen jaar zijn de prijzen van koopwoningen in skigebieden weer met gemiddeld 11% gestegen, zo blijkt uit onderzoek van de Oostenrijkse website immobilienscout24.at.

Kitzbühel het duurst

Kitzbühel in Tirol is en blijft de absolute koploper qua vastgoedprijzen in Oostenrijk. Per vierkante meter betaal je in dit dorp gemiddeld 13.393 euro. Vorig jaar was dit nog 12.222 euro, een stijging van bijna 10 procent. In Sankt Anton am Arlberg betaal je 9.750 euro per vierkante meter, maar hier was de stijging met 31% veel groter. Ook het Alpbachtal (+34%) en Zell am See - Kaprun (+20%) zijn forse stijgers ten opzichte van vorig jaar. Hier betaal je nu respectievelijk 6.765 euro en 7.738 euro per vierkante meter van een koopwoning. In SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental betaal je met 9.428 euro / m2 ook veel, meer nog dan in Ischgl (9.180 euro/m2).

null

Tot 63 procent duurder

In het oosten en zuiden van Oostenrijk zijn de prijsstijgingen nog groter. In Nassfeld (Karinthië) steeg de prijs van 4.850 naar 7.132 euro / m2, een stijging van maar liefst 47 procent. Koperloper is Semmering vlakbij de hoofdstad Wenen met een stijging van 63 procent. De prijs zelf ligt met 3.125 euro / m2 nog wel een stuk lager.

Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Plaats een reactie

Welke invloed zouden overbiedende Nederlanders met emigratieplannen hier op hebben ;)?

Wel extreem hoge prijzen, maar goed, het lijken dus ook prima investeringen te zijn.

Wannabe Dolomietenkenner... || Carv gebruiker

In mijn beleving zijn dit dermate kleine gebieden dat een dergelijk vergelijk over een jaar heen niet extreem betrouwbaar is. De algemene trend is duidelijk, maar zet in een dorp uit de lijst een complex met 30 luxe appartementen neer en je hebt 10% (of meer) te pakken.

Is er ook een website vergelijkbaar met Funda in NL? Een verzamel site met alle te koop staande huizen. Niet dat ik op zoek ben naar iets. Meer om te nieuwsgierigen.

Remax.at is een landelijke makelaar met veel aanbod. Minder compleet dan onze Funda, maar geeft wel een goed beeld van wat er zoal te koop staat.

Is er ook een website vergelijkbaar met Funda in NL? Een verzamel site met alle te koop staande huizen. Niet dat ik op zoek ben naar iets. Meer om te nieuwsgierigen.

Skizoeker op 08 feb 2023 21:24

Ja er zijn er een paar. Maar 1 verzamelsite a la Funda is er niet. Als je zoekt op immobilien of immo vindt je o.a. immowelt.at en immo.sn.at

In veel gebieden kun je niet zomaar een ‘tweede huis’ kopen, maar ben je verplicht te gaan verhuren. En zelfs is dat in sommige plaatsen tijdelijk geblokkeerd (Lech)
Er wordt in veel plaatsen heel weinig verkocht, de cijfers zeggen erg weinig

*bericht bewerkt door Liezen op 09 feb 2023 08:59

poh, Nassfeld ook aardige stijging zeg…

Wat zijn een beetje gangbare nederlandse prijzen per meter?

Ik zit niet zo in de woningmarkt…

Totales Vollidiot

Gemiddeld in Nederland ongeveer 3000 euro/m2. Amsterdam zit op gemiddeld 7000 euro/m2.
België zit wat lager, gemiddeld ongeveer 2500 euro/m2, Brussel 3500 euro/m2.

*bericht bewerkt door paolie op 09 feb 2023 11:13

Plaats een reactie