Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Flinke sneeuwval in de Belgische Ardennen, openen de skipistes?

ChristopheJ op 08 maart 2023· 4 reacties

wirtzfeld
Mooi in de Belgische Ardennen. Foto: Webcam Wirtzfeld

Begin maart. De vogels beginnen te nestelen en velen onder ons hunkeren naar het eerste terrasje onder een lentezonnetje. Maar de weergoden zijn de finale beslissers in dit verhaal en die beslissen om een pak sneeuw richting België te sturen.

Vuurwerk

“Meteorologisch vuurwerk”, dat beloofde Roel al in het weerbericht van gisteren. En de weergoden hielden hun woord. De eerste sneeuwval trok dinsdag al over de Ardennen met in eerste instantie een sneeuwgrens rond de 400 meter. Een dalende sneeuwgrens een aantrekkende neerslag zorgden deze ochtend bij het ontwaken voor een immens verschil met gisteren zoals deze webcamvergelijking duidelijk laat zien:

afterbefore
Wat een verschil op de webcam van Val De Wanne

Mooi pak wit goud

Ook in Vlaanderen sneeuwt het op dit moment lekker door. Hier in Noord-Antwerpen zorgt dat voor mooie witte kruinen van de bomen, maar de wegen en voetpaden blijven netjes vrij omdat het net te warm is aan de grond. Wat een contrast met de Ardennen. De hoogst gelegen gebieden geraken makkelijk aan 25 centimeter en het sneeuwt nog netjes door.

De ski- en langlaufgebieden verwelkomen de sneeuwval elk op hun eigen manier. Een kort overzicht van wat er op dit moment bekend is:

  • Op de Facebookpagina van Val De Wanne werd al aangekondigd dat het rodelen vanaf vanochtend wordt gestart
  • Ook de Ski Club de Spa laat weten dat rodelen en langlaufen al zeker kan vanaf deze ochtend. Later vandaag wordt beslist of ook de skipiste deze namiddag geopend kan worden
  • Ovifat kijkt al wat verder naar het weer van morgen en beslist niet te openen, maar de piste mag vrij gebruikt worden om sneeuwpret op te beleven.

En ondertussen kunnen we allemaal van thuis uit webcamkijken en genieten van mogelijk de laatste winterprik in België voor dit seizoen:

ChristopheJ
schrijft voor wintersport.be. Familiaal skiër, levensgenieter en Alpenfan.

Van mij mag het lente worden…

Van mij mag het nog even duren. Het was een prachtige ochtend hier in Noord-Limburg.

null

Weerman, redacteur, skiër, Limburger

De sneeuw (10-20 centimeter) in de Ardennen wordt snel minder door de regen.

Sankt Vith, 500mtr hoogte: regen +3°C
Luxemburg 400-550 mtr. hoogte: regen +5°C

Een Franse collega die momenteel een chalet bouwt in de Vogezen gaf aan dat een “soep” is…klinkt jammer genoeg niet echt naar even een gezellig winterdagje in de Vogezen doen…

Mvg uit Luxemburg

Volgens mij komt de warme er een beetje in nu. Hier aan de zee is de natte sneeuw ook overgegaan in echte regen.

Plaats een reactie