Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Ook Zillertal Arena presenteert coronamaatregelen winter 2020-2021

Roel op 11 september 2020·bewerkt op 24 november 2020· 10 reacties

De coronamaatregelen in de Zillertal Arena zijn bekend
Ook Zillertal Arena heeft de coronamaatregelen voor de winter 2020-2021 bekendgemaakt. Wie dus naar Gerlos, Königsleiten of Zell am Ziller wil gaan, moet deze winter met een aantal zaken rekening houden. We zetten de belangrijkste coronamaatregelen op een rij.

Belangrijkste regels

De Zillertal Arena hanteert een aantal belangrijke, algemene gedragsregels die in het skigebied gelden:

 • Tenminste 1 meter afstand houden
 • Mond- en neusbescherming dragen in gondels en stoeltjesliften
 • Zorg voor ventilatie van de gondels, dus raampjes open
 • Gebruik aanwezige desinfectiemiddelen en neem hygiënevoorschriften in acht
 • Betaal contactloos en gebruik de webshop voor skipassen
 • Gooi gebruikte niet-wasbare doekjes en mondkapjes weg en laat geen mondbescherming achter in gondels
 • Neem eigen verantwoordelijkheid
 • Let op borden en instructies van medewerkers
 • Blijf thuis als je ziektesymptomen hebt
 • Niezen of hoesten in de elleboog of in een zakdoek

Hier is neus- en mondbescherming verplicht

Het dragen van een mond- en neusbescherming is verplicht in alle gesloten ruimtes van de Bergbahnen. Naast mondkapjes worden vooralsnog ook multifunctionele doeken, skimaskers, bandana’s, buffs, nekwarmers, enz. als mond- en neusbescherming beschouwd. Bij alle kassa’s van de kabelbanen kunt u uw persoonlijke Zillertal Arena nekwarmer krijgen. Neus- en mondbescherming is in ieder geval verplicht in:

 • wachtrijen van de liften (binnen en buiten)
 • kassa’s van de liften (binnen en buiten)
 • gondel- en stoeltjesliften
 • toiletten
 • skibussen
 • skidepots van de liften

Contactloos en online betalen

In de Zillertal Arena moet zoveel mogelijk contactloos worden betaald. Om wachtrijen aan de kassa te voorkomen, kunnen gasten thuis via de webshop al hun skipas kopen. Ook kan een bestaande chipkaart worden opgeladen en kan een pas met een QR-codes eenvoudig worden opgehaald bij pick-upstations in alle dalstations van de Zillertal Arena. Een skipas kan online gekocht worden via www.zillertalarena.com/webshop.
Ook staat bij de dalstations een contactloze skipasautomaat waar gasten 24 uur per dag terecht kunnen.

Liften langer open

Om de wachtrijen bij de dalstations van de Zillertal Arena te beperken, worden de openingstijden van de liften en kassa’s gedeeltelijk verruimd. De Zillertal Arena benadrukt dat er geen wettelijke verplichting is om het maximum aantal personen in de gondels en stoeltjesliften te beperken, dus men is van plan de liften volledig te bezetten tenzij het aantal liftpassagiers navenant laag is.

Medewerkers worden getest

Alle medewerkers van de Zillertal Arena worden wekelijks getest op corona. Incidentele testen zijn mogelijk voor alle medewerkers. Alle medewerkers die in contact komen met gasten worden geïnstrueerd een mondneuskapje te dragen.

Restaurants en après-ski

Over de regels in restaurants en ten aanzien van après-ski is nog niks bekend. Hetzelfde geldt voor skischolen en skiverhuur. Houdt hiervoor, maar ook voor eventuele wijzigingen, de coronapagina van de Zillertal Arena in de gaten. Tip: lees alles over corona op de themapagina Corona en wintersport.

Roel
is sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman en redacteur. Dagelijks schrijft hij over zon, sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Plaats een reactie

Erik1211 september 2020 · 10:45

“neem eigen verantwoordelijkheid”

:-)
Right!

Roy8311 september 2020 · 10:55

Ik zie eigenlijk nog weinig verschil tussen de verschillende gebieden :). Ben wel benieuwd hoe het in de restaurants gaat. Deze zomer zag je nergens mondkapjes in restaurants, maar het lijkt dus dat dat toch moet? Maakt op zich niet zoveel uit, alles en iedereen zal toch een buff dragen…

En ik ben vooral benieuwd naar Trentino, waar je nu ‘echte’ mondkapjes moet dragen (en een buff niet mag). Dat vind ik echt minder praktisch (denk niet dat ik een mondkapje opkrijg met handschoenen…

Wannabe Dolomietenkenner...
GertSkietOok11 september 2020 · 11:36

@Roy83:

En ik ben vooral benieuwd naar Trentino, waar je nu ‘echte’ mondkapjes moet dragen (en een buff niet mag). Dat vind ik echt minder praktisch (denk niet dat ik een mondkapje opkrijg met handschoenen…

Ik heb ook geen oren op mijn skihelm :)

bartvwg11 september 2020 · 12:15

Inderdaad, niks bijzonders aan maatregelen.
Wat te verwachten was natuurlijk.

Skizoeker11 september 2020 · 14:39

Contactloos betalen. Grapjassen. In veel Oostenrijkse berghutten was het tot afgelopen winter niet mogelijk om met pin te betalen.

evr6611 september 2020 · 15:02

Contactloos betalen. Grapjassen. In veel Oostenrijkse berghutten was het tot afgelopen winter niet mogelijk om met pin te betalen.

Skizoeker op 11 sep 2020 15:01

In Oostenrijk zoeken ze nog een vaccin tegen de fiscusitis volgens mij. Pinnen en bonnetjes, ho maar hahaha

Edwin van Riel
Roy8311 september 2020 · 15:51

@gertskietook ow ja, ook dat nog ;).

Ik heb overigens afgelopen vakantie overal met mijn pinpas kunnen betalen in Oostenrijk (op 1 plekje na). Dat was een hogere score dan verwacht :).

Wannabe Dolomietenkenner...
Henrike12 september 2020 · 08:24

Benieuwd of de maatregelen nog verder aangescherpt gaan worden als de cijfers verder verslechteren. Het is overduidelijk dat ze de boel hoe dan ook open willen houden.

It is an amazing world
Mel26 oktober 2020 · 16:49

Ik hoop inderdaad, dat mensen eindelijk ook eigen-verantwoording gaan nemen. Het kan toch niet zo moeilijk zijn om aanwijzingen wat betreft afstand en mondkapjes op te volgen. Gek is vooral, dat het in eigen land soms lijkt te lukken,… maar op vakantie blijkbaar niet…

“neem eigen verantwoordelijkheid”

:-)
Right!

Erik12 op 11 sep 2020 10:45

“neem eigen verantwoordelijkheid”

:-)
Right!

Erik12 op 11 sep 2020 10:45

Plaats een reactie