Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

2G-Plus afgeschaft in Beieren: nu 2G

Rogier op 11 december 2021· 6 reacties

null

Vanaf nu hoef je geen sneltesten meer te doen om in Beieren te kunnen skiën. In de Beierse wintersportgebieden geldt voortaan de 2G-regel in plaats van 2G-Plus. Dit betekent dat degenen die hersteld zijn en degenen die gevaccineerd zijn, weer toegang hebben. Een extra sneltest is niet langer nodig.

Te groot concurrentienadeel

Minister Hubert Aiwanger: “Met deze wijziging van de regel steunen we de Beierse skigebieden zonder het besmettingsgevaar te vergroten.” De binnenlandse liftexploitanten zouden duidelijk concurrentienadeel hebben ondervonden van de 2G-Plus-regel. Toeristen zouden vanwege de testverplichting naar Oostenrijk, Italië of Zwitserland zijn uitgeweken, waar geen aanvullende tests vereist zijn. Met deze verandering maakt men het weer mogelijk om van wintersport in Beieren te genieten.

Goed compromis

Aiwanger onderstreepte dat de 2G-regel een goed compromis is. “Skiën is nu ook in Beieren op een praktische manier mogelijk. De gondels zijn goed geventileerd, je blijft er maar een paar minuten per keer in en je draagt FFP2-maskers. Ik doe een beroep op alle skiërs om zich te houden aan de regels en de hygiënische beschermingsmaatregelen die nu van kracht zijn, zodat er geen besmettingsrisico’s ontstaan of opnieuw wordt aangedrongen op strengere maatregelen”, aldus de minister.

Bron.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Klungels.
En die maskers… nog nooit in mijn leven zo’n onhygiënische zooi gezien als deze week in Sulden.
Ronduit degoutant waar die Duitsers mee rondlopen.
Bah.

Bla, bla, bla.

Weet iemand of Baden-Württemberg (lees: Feldberg) dit ook geplant heeft staan? Eind januari staan een paar dagen zwarte woud op de planning maar die testen zijn toch wel vervelend.

Zon, Sneeuw, Alpenland

Ook weer volledige liftcapaciteit?

Ook weer volledige liftcapaciteit?

Jelte op 11 dec 2021 22:02

Even een citaat uit onze net geactualiseerde coronapagina (https://www.wintersport.nl/themas/gezondheid/corona):
“De capaciteitsbeperking in de liften tot 25% zal alleen nog gelden voor grotere kabelbanen met meer dan 10 personen. Voor kleinere gondels en stoeltjesliften met kap wordt de capaciteit verhoogd tot 75%. Voor stoeltjesliften zonder kap en voor sleepliften gelden geen beperkingen.”

Weerman, redacteur, skiër, Limburger

Wat een clowns maken ons beleid toch…

“Met deze wijziging van de regel steunen we de Beierse skigebieden zonder het besmettingsgevaar te vergroten.”

Als dat zo is ben je toch wel knap stompzinnig als je dit een paar weken terug verzonnen hebt als deel van de oplossing…

Tot zover crisisbestrijding en volksgezondheid.

Plaats een reactie