Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Autobahn A61 weer open

Roel op 15 december 2021· geen reacties

null

De Duitse snelweg A61 is weer open in beide richtingen. Dinsdag is de weg ter hoogte van het knooppunt Meckenheim weer vrijgegeven, waardoor doorgaand verkeer in beide richtingen weer van de Autobahn gebruik kan maken. De weg is voor Nederlanders en Belgen een belangrijke snelweg richting de Alpen, maar had grote schade opgelopen door de overstromingen van afgelopen juli (zie bericht).

Nu ook in noordelijke richting

De weg was in september al deels vrijgegeven voor verkeer richting het zuiden. Nu kun je dus ook weer in noordelijke richting rijden, richting Venlo. Er zijn nog wel wat beperkingen. Zo kunnen tussen het knooppunt Bliesheim en knooppunt Erfttal voorlopig twee van de drie rijstroken worden gebruikt.

Overstromingsschade

De weg is maandenlang buiten gebruik geweest vanwege de overstromingen van afgelopen juli. De A61 werd over delen volledig verwoest doordat het water het asfalt wegspoelde en geluidsschermen en dijken liet instorten in. Het heeft de Duitsers daardoor vijf maanden gekost om de weg weer te herstellen. Reizigers moesten hierdoor uitwijken via de A34 of de A565/555 bij Bonn.

Foto: Bundespolizei Spezialkräfte
Foto: Bundespolizei Spezialkräfte

Beste route naar Frankrijk

De beste route naar de Franse Alpen is afhankelijk van je vertrekpunt, de bestemming en de omstandigheden onderweg. Denk aan wegwerkzaamheden en files op de Franse snelwegen, want je rijdt verreweg het grootste deel van de route door Frankrijk.

Beste route naar Oostenrijk

Wat de beste route door Duitsland naar Oostenrijk is, hangt af van meerdere factoren. Niet alleen is het belangrijk waar je precies vandaan komt, maar ook naar welke Oostenrijkse regio je gaat, eventuele wegwerkzaamheden op de route door Duitsland en files onderweg.

Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Plaats een reactie