Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Straks wintersport in de Ardennen?

ChristopheJ op 17 januari 2023· 3 reacties

Waines
Foto: webcam Waines

Half december van vorig jaar kregen de Ardennen een eerste witte winterprik om van te genieten. Deze nacht viel opnieuw een laag sneeuw en de Belgische skigebieden hopen weldra te openen.

Wintersportweekend?

Het mag duidelijk zijn dat de uitbaters de situatie nauwgezet in de gaten houden. Zo verscheen op de facebookpagina van Ovifat maandag al een oproep om je aan te bieden als werkkracht om ‘de skipiste in Ovifat in alle veiligheid te openen.’ Later op de avond werd aangekondigd dat 's morgens gecommuniceerd zou worden of de piste daadwerkelijk open kon. Helaas was dinsdag het sneeuwdek nog te miniem om te skiën of te sleeën.

Ook in Thier des Rexhons - Spa wordt gehoopt op een winters weekend. ‘Vriestemperaturen en een eerste laagje verse sneeuw bij de Skiclub van Spa, we duimen voor aankomend weekend’, valt te lezen. De skigebieden hopen dus op nog wat extra sneeuw.

Webcamkijken

Ondertussen was het deze voormiddag al genieten van witte webcambeelden in de Ardennen. Het mooie (cosmetische) laagje samen met een redelijk heldere lucht bij zonsopgang zorgden voor mooie taferelen vlakbij huis. We verzamelden een aantal mooie plaatjes voor jullie en komen bij updates over de wintersportcondities in de Ardennen zeker bij jullie terug.

ChristopheJ
schrijft voor wintersport.be. Familiaal skiër, levensgenieter en Alpenfan.

ik denk eraan vrijdag eens die richting uit te gaan …

ik denk eraan vrijdag eens die richting uit te gaan …

evert op 17 jan 2023 14:42

Vermoedelijk veruit de interessantste dag als je kan kiezen inderdaad.

Blogt voor wintersport.be - familiaal skiër, levensgenieter en Alpenfan.

ik denk eraan vrijdag eens die richting uit te gaan …

evert op 17 jan 2023 14:42

Vermoedelijk veruit de interessantste dag als je kan kiezen inderdaad.

ChristopheJ op 17 jan 2023 15:02

Inderdaad …

In het weekeind wegblijven als de piste open is …

Plaats een reactie