Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Opening Val Thorens: 65% van de liften draaien dit weekend

Rogier op 18 november 2021· 5 reacties

Val Thorens kan openen dankzij kunstsneeuw
Val Thorens kan openen dankzij kunstsneeuw

Ondanks dat er nog vrij weinig natuursneeuw is gevallen, is er in Val Thorens genoeg kunstsneeuw gemaakt om vanaf aanstaande zaterdag 20 november te openen. Het gebied geeft aan dat 65% van de liften zullen draaien.

Genoeg kunstsneeuw voor opening

De productie van kunstsneeuw, die drie weken geleden is begonnen, heeft het mogelijk gemaakt om aan vroege de opening van Val Thorens vast te houden. Dit weekend worden er meer dan 5000 wintersporters verwacht. Vanaf dit weekend opent Val Thorens voor het seizoen, tot 8 mei 2022. Tijdens dit openingsweekend vindt de 5e editie van de Grande Première plaats: een enorm testevenement: gedurende twee dagen zullen zestig ski-, snowboard- en accessoiremerken klaar staan om hun spullen te laten testen.

Vanaf vrijdag kun je skiërs op de pistes zien. Er is dan de pre-opening van het skigebied. Voorbehouden aan de leden van de ValTho Club, waarbij de Peclet funitel, de Cascades stoeltjeslift in bedrijf zullen zijn.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

ohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh…ik wil er naartoe!!!
Ik heb nog 36 dagen af te tellen voor ik kan vertrekken naar de sneeuw!

Zou Frankrijk open blijven? 2 dec ischgl geannuleerd dus twijfel nu om te boeken naar Frankrijk…

kan iemand enige inschatting geven hoeveel km pistes er open gaan?

wij zouden 28-11 naar Ischgl gaan en zoeken nu ook een alternatief.

@Jillcrijns

Beetje koffiedik kijken met corona of landen open blijven. Maar de overheid heeft wel gezegd dat ze koste wat kost dit wintersportseizoen willen laten doorgaan. Dus dat geeft wel hoop.

De cijfers zijn nu ook in Frankrijk hard aan het oplopen, en het aantal positieve gevallen per 100k is op hetzelfde niveau als Nederland. Het zit nu op 120 gevallen per 100k. De overheid hier heeft gezegd dat met 200 gevallen per 100k de pass sanitaire verplicht wordt in de liften. Aangezien het op dit moment met 30% per week stijgt, zitten we daar begin december dus op.

Dus afgaande op wat ze tot nu toe gezegd hebben zal je begin december kunnen skien, maar met een pass sanitaire (3G dus) waarschijnlijk. Maar mocht het zo hard blijven stijgen weet je natuurlijk nooit wat er gaat gebeuren. Frankrijk schuwt over het algemeen strenge maatregelen niet.

En zo zag mijn eerste skidag van 2021/2022 er vandaag uit…laten we zeggen: er mag nog wel wat sneeuw vallen…

null

@daffie
Skifan heeft een zeer handig overzicht gepost (zie hieronder). Hoeveel kilometers dat zijn weet ik niet en zal ook afhangen hoeveel sneeuw er nog gaat vallen komende week.

null

Plaats een reactie