Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Sölden gaat week eerder open

Roel op 20 september 2022· 3 reacties

De voorbereidingen voor de opening op 23 september zijn in volle gang
De voorbereidingen voor de opening op 23 september zijn in volle gang

Het gletsjergebied van Sölden opent een week eerder dan gepland. Vanaf vrijdag 23 september gaat de Rettenbachgletsjer open dankzij de sneeuwval van afgelopen weekend en de lagere temperaturen. Dat zou 30 september zijn. Er wordt momenteel al hard gewerkt om de piste vanaf de Schwarze Schneid in gereedheid te brengen.

Weersomslag

De vervroegde opening is mogelijk dankzij de flinke afkoeling sinds afgelopen weekend. De eerste sneeuw van betekenis is gevallen en de huidige temperaturen zijn laag genoeg om kunstsneeuw te spuiten. Vooralsnog gaat alleen de Rettenbachgletsjer open. Het betreft de gondel van de Schwarze Schneide I + II en de Karleskogl sleeplift en blauwe piste 32. Ook opent het restaurant bij de Rettenbachgletsjer zijn deuren. De werkzaamheden zijn momenteel in volle gang zodat vrijdag de eerste skiërs en boarders naar beneden kunnen.

Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Ook Zermatt en de Stelvio openen weer, misschien ook wel vermeldenswaardig.

Born to Ride

Fantastisch nieuws; eind oktober start ik het seizoen met 3 weken Sölden, genieten!

See you on the mountain.

Sneeuwkanonnen draaien vollebak voor opening 😇😇

Plaats een reactie