Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Wederom stort er een berg in boven Serre Chevalier

Rogier op 21 december 2020· 1 reactie

Tabuc puinlawine
Puin van de lawine ligt over de gehele wand

Gisterenochtend stortte een heel stuk van een bergwand boven Le Monêtier-les-Bains in. Precies dezelfde wand waar afgelopen 17 september al een heel stuk berg naar beneden kwam. De puinlawine denderde door een beroemde ijsklimroute en langs een regelmatig geskied couloir. Het puin kwam uiteindelijk terecht op een zeer populaire off-piste helling van Serre Chevalier in de Tabuc Vallei.

Tabuc vallei is verboden voor toerskiërs

De gehele Tabuc vallei is vanaf 1900 meter tot nader order verboden toegang. Dat is momenteel vooral jammer voor toerskiërs, er zijn veel mooie toerskitochten die door deze vallei omhoog lopen. Als het skigebied opent zullen ook off-piste skiërs te maken krijgen met dit verbod, want de lawine kwam boven de beroemde Montagnolle-afdaling naar beneden. In dat opzicht is het prettig dat het skigebied nog niet geopend was, want dan is het vaak erg druk in deze vallei.

Bekijk de verkenningsbeelden die de Franse bergredding heeft gemaakt:

Inhoud van youtube.com
Door op “toon inhoud” te klikken kunnen er cookies worden geplaatst door youtube.com.

Permafrost verdwijnt en bergen storten in

De laatste jaren komen dit soort berichten steeds vaker voor. Door de opwarming van de aarde verdwijnt permafrost en raken de bergen als het ware hun cement kwijt. Hele bergwanden storten in. Dit gaat zo ver dat zelfs een heleboel liften onstabiel worden..

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.
Jeffvdv22 december 2020 · 00:24

Blijft er bizar uit zien 😬

🎿🌨 Just go with the snoW 🌨🎿

Plaats een reactie