Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Nachtelijke bike downhill-primeur over piste trekt 300 deelnemers

Edo op 22 februari 2022· 1 reactie

Fatbiken op pistes wordt steeds populairder in de Alpen.
Fatbiken op pistes wordt steeds populairder in de Alpen.

Het Oostenrijkse Damüls in het Bregenzerwald kende dit weekend een primeur. Ongeveer 300 fietsers namen deel aan de eerste ‘Snowdownhill’ in Vorarlberg en reden een geprepareerde skipiste af.

Racen over rodelbaan

Met je fiets over pistes rijden is niet iets nieuws. Dit zogeheten ‘fatbiken’ wordt steeds populairder in de Alpen. Voor Vorarlberg is het echter een eerste keer. De lokale rodelbaan van Damüls werd deels gebruikt als raceparcours, waarbij een harde ondergrond van belang is. Iedereen die al enige ervaring met downhill fietsen had, kon deelnemen aan dit nachtelijke event.

Snowdownhill krijgt een vervolg

Vanwege de grote belangstelling bij het eerste event van afgelopen zaterdagnacht zullen de zogeheten ‘Snowdownhills’ in de toekomst meerdere keren tijdens het seizoen in Damüls plaatsvinden, meldt Vorarlberg.ORF

Noot van de redactie

Het merendeel van de artikelen op Wintersport.nl is volledig onafhankelijk geschreven. Dat geldt ook voor dit artikel. Er is geen enkele vorm van bemoeienis geweest, wél ondersteun je ons door op de links in dit artikel te klikken en een aankoop te doen. » Lees meer

Edo
is de hoofdredacteur van Wintersport Magazine maar voelt zich ook prima thuis op het internet

Downhill wedstrijden (of zelfs maar events, voor sommigen is het gewoon een vette ervaring) op sneeuw leveren altijd spectaculaire beelden op!

Het is o zo hard genieten.

Plaats een reactie