Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Code oranje voor Innsbruck en regio Isère

Roel op 22 september 2020· 10 reacties

Innsbruck krijgt code oranje
Innsbruck krijgt code oranje

Steeds meer gebieden springen van code geel naar oranje. Vandaag is onder andere het reisadvies voor Innsbruck en het Franse departement Isère aangepast naar code oranje. Dat betekent alleen noodzakelijke reizen naar deze gebieden, geen vakanties. De reden is het sterk gestegen aantal besmettingen in deze regio’s.

Innsbruck

Innsbruck behoort sinds afgelopen week tot de steden in Oostenrijk waar de meeste nieuwe corona-infecties optreden, nog meer dan in de hoofdstad Wenen (waar ook code oranje voor is uitgegeven). Na een verblijf in Innsbruck of Wenen moeten mensen bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine, meldt de website nederlandwereldwijd.nl. De thuisquarantaine geldt niet voor reizigers die van buiten Innsbruck komen en rechtstreeks naar de luchthaven Innsbruck zijn gereisd. Nederland is niet het enige land dat waarschuwingen voor Oostenrijk heeft uitgegeven. Duitsland, Denemarken en België deden dat eerder al. Wel is Nederland het eerste land dat, buiten Wenen, een bepaalde regio aanwijst.

Isère

In Frankrijk lopen de besmettingen ook op. Het departement Isère, met bekende skigebieden als Alpe d’Huez en Les 2 Alpes, heeft ook code oranje gekregen. Op de kaart zie je welke departementen nog meer oranje zijn.

bron: nederlandwereldwijd.nl

Tip: lees alles over corona op de themapagina Corona en wintersport.

Roel
is sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman en redacteur. Dagelijks schrijft hij over zon, sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Plaats een reactie

evr6622 september 2020 · 11:10

Als dat zo doorgaat, voor de kerst maar een hotel bij Zoetermeer of Landgraaf zoeken denk ik ;(

Edwin van Riel
Hessel22 september 2020 · 11:19

Zoetermeer heeft ook code oranje @evr66
Dus het wordt Landgraaf…

evr6622 september 2020 · 12:34

ZTM woon ik redelijk dichtbij, vallen in dezelfde categorie denk ik ;)

Edwin van Riel
bartvwg22 september 2020 · 14:51

Nederland is niet het enige land dat waarschuwingen voor Oostenrijk heeft uitgegeven. Duitsland, Denemarken en België deden dat eerder al. Wel is Nederland het eerste land dat, buiten Wenen, een bepaalde regio aanwijst.

Nee hoor, niks eerste land. :p
België deelt Oostenrijk (en de overige EU landen) ook in regio’s in. ;)
1e kaartje in de link:https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/07/09/kaart-kleurcodes/…

Henrike22 september 2020 · 14:53

Het wordt langzamerhand wel problematisch… ik zou gewoon thuis kunnen werken, maar mijn man kan dat niet.
Althans… je kan moeilijk alle boeven een sleutel geven en zeggen, je redt het wel, nietwaar?
We hebben tijd en houden alle berichtgeving in de gaten.

Heb vorige week nog lang gesproken met Duitse vrienden met een seizoenskaart Zillertal.
De kaart kost nu geen 650 meer maar 800. En vorig jaar ging het gebied erg op tijd op slot.
Kregen ze 30 euro terug… Dat is nogal zuur.
Kan me goed voorstellen dat ze nu nog geen seizoensabbo kopen… en er misschien wel een heel jaar vanaf zien. Scheelt ze ook die paar duizend aan huur voor het seizoensappartement.

*bericht bewerkt door Henrike op 22 sep 2020 14:54

It is an amazing world
G11ling23 september 2020 · 08:42

Als Nederlandse die in België woont, volg ik het nieuws in beide landen. Dat geeft soms heel amusante maar vaak ook heel vreemde en tegenstrijdige informatie op. In België zijn de Franse skigebieden al langer rood/oranje. Andorra is al de hele zomer een verboden gebied (rood) voor Belgen, in Nederland is het net een oranje gebied geworden. Lijkt me bijzonder ingewikkeld voor ondernemers in die gebieden… Belgen mogen niet, Nederlanders weer wel, Engelsen weer niet, Spanjaarden ook maar niet, Portugezen wel… de adviezen zijn ook vaak 1 richting op. Dus vanuit NL of BE wordt een land rood of oranje, maar andersom kan dat heel anders zijn… Tijd voor een europees systeem lijkt me. Geeft in 1 keer helderheid voor ondernemers, toeristen en regelt in 1 keer bv ziektekostendekking.

bartvwg23 september 2020 · 09:14
ndorra is al de hele zomer een verboden gebied (rood) voor Belgen, in Nederland is het net een oranje gebied geworden. Lijkt me bijzonder ingewikkeld voor ondernemers in die gebieden... Belgen mogen niet, § G11ling op 23 sep 2020 09:11

Dat klopt niet meer.
De reisverboden voor Belgen zijn allemaal opgeheven.
Voor code rood geldt nu dat het sterk afgeraden is om er naar toe te reizen.
Maar verboden is het niet meer, voor geen enkel land binnen de EU trouwens.
Wel blijft het - voor ons Belgen - verplicht om in quarantaine te gaan en je te laten testen als je terug komt uit code rood. ;)

G11ling23 september 2020 · 12:04

Helemaal waar, voorschriften zijn weer aangepast zag ik, @Bartvwg Het blijft veranderen, steeds sneller.
Maar blijft overeind dat t ontvangende land nog steeds bereid moet zijn om reizigers uit een ander land te accepteren. Volgens mij zat t er meer in dat Andorra geen Belgen wil toelaten dan andersom, maar kan me vergissen…

bartvwg23 september 2020 · 12:54
aar blijft overeind dat t ontvangende land nog steeds bereid moet zijn om reizigers uit een ander land te accepteren. Volgens mij zat t er meer in dat Andorra geen Belgen wil toelaten dan andersom, maar kan me vergissen... § G11ling op 23 sep 2020 12:52

Da’s inderdaad eerder mogelijk ja.

*bericht bewerkt door bartvwg op 23 sep 2020 12:54

Vivace24 september 2020 · 11:48

Ik hoor dat er binnenkort nieuwe regels zullen gelden.
Afreizen naar een rood gebied zou bij voorbeeld zonder problemen kunnen (was tot nu toe verboden voor Belgische inwoners) en zelfs bij terugkomst thuis zou je geen test nodig hebben of in quarantaine moeten gaan MITS je aan een reeks voorwaarden voldoet.

Regels voor Belgen vanaf 1 Oktober 2020:

Als u terugkeert uit een rode zone, moet u onmiddellijk na terugkeer zeven dagen in quarantaine en op de dag vijf een test ondergaan. U kunt onder deze verplichting uit wanneer uit een zelfbeoordelingstest die u online invult, blijkt dat u geen risico vormt. “Als je 14 dagen in een rode zone op een berg hebt gezeten, weet je dat je niet veel risico loopt. Dan vul je die online zelfevaluatietest in en kan je inderdaad zien ‘ik ben geen risico’ en hoef je niks te doen”, verduidelijkte Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA). “Dat is een heel andere vakantie dan bijvoorbeeld 14 dagen feesten in nachtclubs in Barcelona. Als uit die test blijkt dat je wel een risico vormt, dan moet je in quarantaine.”

Ik zou deze vragenlijst wel eens op voorhand willen zien/invullen om het resultaat te weten voor een skivakantie, waarbij je met een gezin in een appartement verblijft.
De interactie met andere mensen kan je dan beperken tot:

  • receptiemedewerkers (mondmaskers, dus dat zou wel ok moeten zijn)
  • sauna en zwembad zullen wel not done zijn zeker dit jaar
  • drukke winkels (zal er hier mondmaskerplicht gelden in Frankrijk/Oostenrijk?)
  • skiliften (risico zal wel gelijk gesteld worden aan “heb je het openbaar vervoer gebruikt”)

Als de enquete enkel positief uitdraait als je naar je eigen chalet in de bergen gaat om daar te gaan wandelen / tourskiën, zullen veel mensen toch geneigd zijn om niet af te reizen om niet verplicht 7 dagen in quarantaine te gaan met het hele gezin (lees: je mag ook niet meer naar de winkel, kinderen mogen niet naar school, …).

Glide on!

Plaats een reactie