Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Alpine Ski World Cup binnenkort van start in Sölden

~verwijderd~ op 22 september 2021· 2 reacties

De Rettenbachgletsjer in Sölden
De Rettenbachgletsjer in Sölden

Ook dit jaar wordt er hard gecarved en ver gesprongen tijdens het 56ste seizoen van de FIS Alpine Ski World Cup 2021/2022, oftewel de Wereldbekerwedstrijden alpineskiën. Als alles volgens plan verloopt zal de World Cup dit jaar voor de dames op 23 oktober starten en op 24 oktober voor de heren op de Rettenbachgletsjer in Sölden. Er zullen grote namen als Alexis Pinturault en Petra Vlhová te zien zijn en naar verwachting zullen Adriana Jelinkova en Maarten Meiners Nederland vertegenwoordigen.

Speciale gondels

Na een jaar zonder toeschouwers hoopt Sölden dit seizoen af te trappen met veel fans. Sinds 10 september kan er al geskied worden op de Rettenbachgletsjer en ook tijdens de eerste wedstrijd van de World Cup kunnen skitoeristen en toeschouwers kijken naar dit spektakel. Toch wil de organisatie in Sölden voorzichtig blijven en zijn er speciale gondels voor de racers, gaan ze actief vermenging van mensenstromen tegen en willen ze niet teveel ‘feestsfeer’ creëren.

Na Sölden zal er tot en met midden maart op vele andere plaatsen op het noordelijk halfrond geskied worden waarbij de finale zal plaatsvinden in Courchevel, Frankrijk. Natuurlijk is de Hahnenkammrennen in Kitzbühel er ook weer bij, en wel op 21 januari 2021. De Lauberhorn-afdaling in het Zwitserse Wengen wordt een week eerder op 15 januari verreden en de beroemde Saslong-afdaling in Val Gardena is op 18 december.

Meer data

In februari verplaatst het circus zich naar de Olympische Winterspelen in Beijing. Er kunnen door nieuwe coronamaatregelen nog aanpassingen komen in de data en locaties van de races. Check voor de meest actuele data en locaties de kalender van de FIS.

~verwijderd~

Zaterdag begint het feest weer.

Na het onbijt om 10.00 uur lekker op de bank hangen en met een verse koffie de eerste run kijken.

Ik kijk er al weer naar uit.

Eens kijken of via Discovery+ de trainingen te zien zijn.

Plaats een reactie