Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Vroege opening Kitzbühel: "niet tegen elke prijs"

Rogier op 23 september 2021· 3 reacties

Het sneeuwdepot bij de Resterkogel stoeltjeslift in Kitzbühel
Het sneeuwdepot bij de Resterkogel stoeltjeslift in Kitzbühel

Afgelopen jaren heeft de dankzij snowfarming vroeg geopende piste in Kitzbühel vaak voor veel discussie gezorgd. Vanaf dit jaar moet die discussie afgelopen zijn. Want de nieuwe directie van Bergbahn Kitzbühel wil “graag zo vroeg mogelijk open” - maar niet tegen elke prijs. “De start van het seizoen is gepland op 30 oktober, maar de exacte datum hangt af van het weer,” zegt Anton Bodner, CEO van de Bergbahn AG Kitzbühel tegen de Tiroler Tageszeitung. Mocht het eind oktober nog te warm zijn, dan gaat de piste niet open.

Uiterlijke opening begin november

Zo is men bereid om de start van het seizoen uit te stellen naar begin november. Want zo zegt het skigebied rond die periode worden de pistes meestal al van nature wit. Dit is de reactie van KitzSki op de massale kritiek van de voorbije jaren over de sneeuwdepots en de vroege start van het seizoen. Zo zijn er dit jaar geen sneeuwdepots aangelegd met uitzondering van de Resterkogel. Het gebied geeft aan dat de goede uitstraling zeer belangrijk is. En daar passen witte stroken in een zomers landschap niet bij.

Klimaatverandering en duurzaamheid zijn belangrijke thema’s

“De tijd en de houding van de mensen zijn veranderd. Klimaatverandering en duurzaamheid zijn ook belangrijke thema’s voor onze gasten en de plaatselijke bevolking. We moeten hier gevoeliger worden,” legt Bodner uit. Het sneeuwdepot op de Resterkogel zal echter behouden blijven, aangezien het toch al niet bedoeld was voor een opening van het klassieke skiseizoen, maar puur als trainingspiste voor verschillende skiverenigingen en skiclubs.

Steeds duurzamer

Naast het minder vroeg openen van het skigebied probeert Kitzbühel ook op andere vlakken duurzamer te worden. Zo worden er steeds meer zonnepanelen geplaatst en rijden verschillende sneeuwscooters nu op synthetische diesel. “We redden hier niet de wereld mee, maar we proberen wel een bijdrage te leveren,” zegt Bodner.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Zoveel verschil zit er nu tussen “eind oktober” en “begin november” nu ook weer niet. Pakweg 2 à 3 weekjes.
Ze zullen wel wat aandacht hebben gezocht. ;)

Bla, bla, bla.

Zoveel verschil zit er nu tussen “eind oktober” en “begin november” nu ook weer niet. Pakweg 2 à 3 weekjes.
Ze zullen wel wat aandacht hebben gezocht. ;)

bartvwg op 23 sep 2021 12:41

Inderdaad, en volgens mij is het daar lang niet elke ‘begin november’ al wit. Dat zeggende scheelt het qua nachttemperaturen vaak al heel veel in de Alpen.

Click. Click. Peace

@Rogier: En ze hebben met deze greenwashing toch weer even de aandacht van de wintersportende mens…

Plaats een reactie