Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Live vanuit Ischgl, Kappl en See: drie mooie winterdagen in het Paznauntal

Henri op 29 februari 2024· 2 reacties

De lange Lattenabfahrt (rode 9) in Kappl lag er heerlijk bij
De lange Lattenabfahrt (rode 9) in Kappl lag er heerlijk bij

Deze week verblijf ik in het Paznauntal om wat skigebieden te bezoeken. Niet alleen Ischgl stond op het programma, maar ook de ietwat onbekendere skigebiedjes eromheen zijn aan bod gekomen. In de afgelopen dagen bezocht ik allereerst Kappl, vervolgens Ischgl en tot slot See.

Droomdag in Kappl

Mijn eerste dag bracht ik door in Kappl, waar ik tijdens een mooie zonnige winterdag waanzinnige condities en een mooi pak sneeuw aantrof. De condities zijn aanzienlijk verbeterd ten opzichte van de voorgaande weken, waardoor het skiën echt een genot was. Hoewel er hogerop al voor de recente sneeuwval voldoende sneeuw lag, zijn de hoeveelheden hier inmiddels indrukwekkend.

De persoonlijke favorieten van de dag waren (zoals vaker tijdens mijn bezoek aan Kappl) de Lattenabfahrt (rode 9), de rode 1 bij de Alblittbahn en tot slot de zwarte 8. Laatstgenoemde was de hele dag heerlijk rustig, waardoor de piste er laat in de middag ook nog steeds erg goed bijlag.

Drukker in Ischgl

De volgende dag bezocht ik het skigebied van Ischgl - Samnaun, dat een wereld van verschil bleek met de rustigere gebieden van Kappl en See. Hier is het (natuurlijk) een stuk drukker, maar de wachtrijen blijven alsnog beperkt, zeker als je het gebied een beetje kent en je afwijkt van de typische bezoekersstromen. Hierdoor hebben we nog gewoon goed kunnen skiën en zelfs een aantal verrassend rustige pistes kunnen vinden.

Wel viel het me op dat het algemene skiniveau beduidend lager ligt dan in de andere gebieden. Dit was vooral merkbaar tijdens de dalafdaling, al was het niet zo erg als de beelden van eerder deze winter.

Genieten in See

De derde dag bracht ik door in See, waar ik heerlijk rustige pistes aantrof. De off-piste omstandigheden zijn wat uitdagender geworden, maar de pistes lagen er onverminderd goed bij. Enkel op de dalafdaling werd de sneeuw wat papperiger. Bovenin het skigebied bleven de pistes daarentegen de hele dag gewoon hartstikke goed. Er werden geen buckels gevormd, omdat het gewoon niet druk was.

Henri
weet alles van nieuwe skigebieden, liften en projecten.

Vroeger in See geweest, mooi en nu nog mooi. Ischgl, toen mooi en nu mooier.

30 jaar geleden in See geweest en dat was toen een top week. Het staat nog steeds op de planning om een keer terug te gaan, zeker nu Kappl ook in de skipas zit.
Of een weekje Paznauntal met ieder twee dagen in See, Kappl en Galtür.

Plaats een reactie