Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Ischgl - Samnaun: Oostenrijkse coronaregels gelden ook in Zwitserse deel

Henri op 30 oktober 2021· 2 reacties

null

Het grensoverschrijdende skigebied Silvretta Arena Ischgl - Samnaun tussen Oostenrijk en Zwitserland staat het aankomende winterseizoen voor extra uitdagingen, want aan beide zijden van het skigebied gelden verschillende coronaregels. Om duidelijkheid te creëren is nu besloten dat de strengere Oostenrijkse coronaregels ook in het Zwitserse Samnaun gaan gelden.

Verschillende coronaregels

In Oostenrijk geldt voor het aankomende winterseizoen de 3G-regel (gevaccineerd, genezen of getest) en een FFP2 mondkapjesplicht in gondels en stoeltjesliften met kap. In Zwitserland is (volgens de huidige coronamaatregelen) een mondkapje genoeg en lijkt er geen 3G-regel te worden ingevoerd.

Aangezien een controle op het 3G-certificaat op de grens, midden in het skigebied, vrijwel onmogelijk is om te handhaven zullen dit winterseizoen in Samnaun (in overeenstemming met de gemeente) dezelfde coronaregels worden gehanteerd als in het Oostenrijkse deel (van Ischgl). Volgens Günther Zangerl, bestuurslid van de Silvrettaseilbahn AG, is er simpelweg geen alternatief. Door de gebeurtenissen tijdens het begin van de coronapandemie staat Ischgl volgens Günther Zangerl volop in de schijnwerpers en lakse controles kunnen niet worden veroorloofd. Een uniforme regelgeving in het skigebied maken de controles veel gemakkelijker.

Alle coronamaatregelen per land
Voor alle info omtrent corona per land zie onze themapagina corona.

Zwitserse coronaregels nog niet bindend

De coronaregels voor de Zwitserse skigebieden zijn op dit moment nog niet bindend. Definitieve beslissingen volgen waarschijnlijk pas midden november. Om te vermijden dat skigasten voor verrassingen komen te staan heeft Samnaun daarom nu al besloten om de (strengere) Oostenrijkse maatregelen te volgen. Samnaun zal dus hoogstwaarschijnlijk met strengere coronamaatregelen te maken hebben dan de andere Zwitserse skigebieden. Iets waar Samnaun niet bijzonder blij mee is, maar ook zij zien in dat het in dit speciale geval niet anders op te lossen is.

Mogelijk strengere regels in Oostenrijk

Door de stijgende coronagevallen in Oostenrijk bestaat er een mogelijkheid dat de 3G-maatregel wordt vervangen door een 2G-maatregel waarbij alleen gevaccineerde en genezen wintersporters het skigebied mogen betreden. Mocht dit het geval zijn, dan moet Ischgl opnieuw met Samnaun om de tafel. Dit zou namelijk een nieuwe situatie opleveren die ook opnieuw moet worden gecoördineerd.

Bron: tt.com

Henri
weet alles van nieuwe skigebieden, liften en projecten.

Zo dan, klinkt bijna verstandig en uitvoerbaar 👍🏻

Edwin van Riel

Ik zeg, goed geregeld! Aftellen is al begonnen 😀

Plaats een reactie