Glenn de Blois behaalt twee zesde plekken in Bakuriani

MarkVermeulen op 05 maart 2021· geen reacties

Glenn de Blois eerder dit seizoen bij de World Cup in Chiesa in Valmelenco
Glenn de Blois heeft op zowel donderdag als op vrijdag een zesde plek behaald bij de World Cup snowboardcross in het Georgische Bakuriani. De snowboarder uit De Lier behoudt daarmee zijn derde plek in het wereldbekerklassement. Op zaterdag 20 maart staat de laatste World Cup van het seizoen op het programma in het Zwitserse Veysonnaz. De Blois won eerder dit seizoen de World Cup in Chiesa in Valmalenco en plaatste zich daarmee al voor de Olympische Spelen van Beijing in 2022.

Eerste World Cup-overwinning voor Eliot Grondin

Grondin schoot op een ongelooflijke manier uit het starthek en kwam meteen aan de leiding. Haemmerle kwam niet veel later nek-aan-nek met hem en probeerde zich naar de leidende positie te positioneren, maar dat niet lukte. Sommariva bevond zich toen in derde postie en Oostenrijker Lukas Pachner in vierde positie.

Uiteindelijk was het een fotofinish die aantoonde dat de overwinning naar Eliot Grondin ging, zijn allereerste World Cup-winst. De tweede plaats was voor Lukas Pachner en de Italiaan Lorenzo Sommariva complementeerde het podium.

In de kleine finale kwam De Blois als tweede over de streep. Dit leverde hem uiteindelijk een zesde plek op bij de World Cup op donderdag.

Positie Atleet
1 Eliot Grondin
2 Lukas Pachner
3 Lorenzo Sommariva
6 Glenn de Blois

Inhoud van youtube.com
Door op “toon inhoud” te klikken kunnen er cookies worden geplaatst door youtube.com.

Visintin wint op vrijdag

Op vrijdag ging de winst naar de Italiaan Omar Visintin. Na de start lag hij in vierde positie, maar gedurende de race schoof hij steeds verder op. Uiteindelijk was het net als op donderdag een spannende finish. Visintin hield Kalle Koblet en Alessandro Haemmerle nipt achter zich. De Blois werd opnieuw zesde. Met zijn goede prestaties in Bakuriani behoudt hij zijn derde plek in het wereldbekerklassement.

Positie Atleet
1 Omar Visintin
2 Kalle Koblet
3 Alessandro Haemmerle
6 Glenn de Blois

Inhoud van youtube.com
Door op “toon inhoud” te klikken kunnen er cookies worden geplaatst door youtube.com.

Wil jij ook snowboardcrosser worden?

Ben jij of ken jij iemand die later net als Glenn de Blois actief wil worden als snowboardcrosser? Dat kan! In Nederland zijn meerdere wedstrijdteams waarbij jij jezelf kan ontwikkelen als snowboarder. Misschien kom jij dan net als Glenn ooit uit op World Cups, wereldkampioenschappen en zelfs de Olympische Spelen. Klik hier om te ontdekken hoe jij kan beginnen met de wedstrijdsport.

Wil jij meer weten over onze topsportprogramma’s en atleten?

Neem dan eens een kijkje op onze pagina ‘Topsport’ voor alle informatie. Voor vragen over de topsportprogramma’s kun je contact opnemen met Jeroen van der Lee via j.vanderlee@wintersport.nl.

MarkVermeulen

Plaats een reactie

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.