Wil je in een sfeervol dorp verblijven en tegelijkertijd genieten van skiën in 's werelds grootste skigebied? Dan is Méribel misschien wel iets voor jou. Het is relatief gemakkelijk bereikbaar, en het dal naar het skigebied toe is echt prachtig. Vanuit Méribel heb je toegang tot 600 kilometer aan pistes in Les Trois Vallées. In Méribel vind je voornamelijk snelle en efficiënte liften. Ook over de pistes heb je niets te klagen; er is voor elk wat wils. Vooral kinderen (en stiekem ik ook) genieten van de dierenpiste.

Kennen jullie Méribel? En wat vinden jullie van dit gebied? Laat het me weten in de reacties.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Afgelopen maart in Mottaret gezeten. Qua ski-in ski-out was dat ideaal. Zou alleen de volgende keer toch eerder voor het lagere Meribel gaan. Toch wat meer te beleven.
Pistes zijn in ieder geval fantastisch, maar dat vind ik van het hele gebied.

Dit is letterlijk de 'Kern" van L3V, echt samen met Courcevel het mooiste gedeelte van les trois vallees!
Hoewel ik vanwege de prijs altijd terecht kom in Les Menuires zou ik het ook wel fantastisch vinden om hier te overnachten en de sfeer nog meer te proeven, zeker met minder weer blijf je hier redelijk zicht houden door de vele naaldbomen.
Iedereen die zegt dat de franse alpen lelijke skistations hebben en geen warmte en sfeer uitstralen is hier zeker nog nooit geweest.
Het beste van 2 werelden komt in Meribel samen, sfeer en warmte en dat met ski in, ski out!

Ik hou van L3V! en ik ben onwijs blij dat ik er volgend jaar weer heen ga, ik hoop en bid dat het met de drukte rond carnaval enigszins houdbaar is, ben nu voor het eerst aan het hoogseizoen gebonden. @Rogier nu heeft in de week van 10 januari niet heel FR vakantie, ga je dit ook merken in de alpen dat het hopelijk geen topdrukte gaat zijn?

*bericht bewerkt door Freerider op 08 nov 2023 10:03

La Tania is ook erg leuk.

Ik heb in Meribel gezeten, al enkele jaren geleden.
Inderdaad aardige architectuur. Maar qua sfeer blijft het behelpen, je voelt dat het allemaal van de tekentafel is gekomen. Geen ziel, geen historie. Nep.

*bericht bewerkt door Liezen op 08 nov 2023 17:15

Ik heb in Meribel gezeten, al enkele jaren geleden.
Inderdaad aardige architectuur. Maar qua sfeer blijft het behelpen, je voelt dat het allemaal van de tekentafel is gekomen. Geen ziel, geen historie. Nep.

Liezen op 08 nov 2023 17:10

Goed zo. Hoe minder zielen hoe meer vreugd :D

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie