De drukste weken van het wintersportseizoen zitten er op, maar dat wil nog niet zeggen dat het seizoen daarmee klaar is. Samen met Rene ben ik al een aantal dagen onderweg in de Zillertal Arena om een nieuwe Snow Show te maken, maar natuurlijk willen we jullie op de hoogte brengen wat de condities momenteel zijn.

Zon zon en nog eens zon!

De zon schijnt voor de tweede week op rij al volop in de Alpen en dat is ook hier het geval. Gelukkig blijft het wel goed koud waardoor de pistes echt goed blijven. Enkel de zuidhellingen en de dalafdaling richting Zell am Ziller worden wat zachter. Al met al ligt het grootste deel van de pistes er echt top bij voor de tijd van het jaar. Mocht je deze week of volgende week nog naar de Zillertal Arena gaan, dan wordt het volop genieten. Niet alleen op de piste, maar ook op de vele terrasjes!

Nog meer Zillertal

Wij reizen nog even door naar de rest van het Zillertal en gaan de gebieden Hochzillertal - Hochfügen en Mayrhofen / Zillertal 3000 nog bezoeken. Wil je weten hoe de condities daar zijn? Abonneer je dan op ons Youtube kanaal en mis nooit meer een update!

Kristy
verdeelt haar tijd tussen het opnemen van videos in de sneeuw en het geven van skitrainingen.

wij komen al jaren naar t zillertal. Tegenwoordig is onze standplaats Zell am Ziller, waar de kinderen (4, 7 en 9) nu op les gaan en wij prima kunnen skien. Tochten naar Konigsleiten zijn mogelijk maar ook bieden de pistes bij Zell genoeg uitdaging.

Voorheen (en in de toekomst als de kinderen niet meer op les gaan) gingen we met de superskipas het hele dal door; een mooie zonnige dag naar Hintertux, een dagje wellness, een dagje Mayrhofen met apres ski en de trein terug, dagje Hoch-fugen en natuurlijk een mooie tocht van Zell naar Konigsleiten stonden toen altijd op t programma…

Voor ons een heel fijn dal, ook in de zomer! Ik ben benieuwd naar de review en jullie mooie filmpjes. Ik had nog ff gekeken of wij zichtbaar zijn op dit fimpje want we zijn net terug uit Zillertal Arena.

Wij komen vandaag aan in het Zillertal dus misschien maken we wat mee van de opnames!

Welke sneeuwhoeveelheden ook lagen er (werkelijk) in Gerlos en Zell (dalstations)? Misschien een moeilijkere vraag, maar zouden jullie een inschatting kunnen maken over de resterende openingsduur van de zwarte dalafdaling naar Zell am Ziller?

Wij komen vandaag aan in het Zillertal dus misschien maken we wat mee van de opnames!

Robbie1974 op 09 mrt 2022 20:54

@Robbie1974 Morgen/donderdag zitten we in Zillertal 3000, mocht je ons zien, kom even hallo zeggen!

@Mathijs! Overal meer dan sneeuw genoeg, zeker in Gerlos en Konigsleiten hoef je je echt geen zorgen te maken. Je merkt wel dat je af en toe op kunstsneeuw skiet doordat je op een hardere onderlaag terecht komt, maar zelfs als snowboarder ervaarde ik dat nergens als echt storend. De zwarte dalafdaling naar Zell Am Ziller heeft ook nog genoeg sneeuw. Vanaf het midden station wordt het wel redelijk snel een wit lint door een groen landschap, maar dat is eerder regel dan uitzondering. Maargoed, beeld spreekt meer dan woorden. Dit was gistermiddag (dinsdag) rond een uurtje of 2:

null

*bericht bewerkt door Rene op 09 mrt 2022 21:12

Bedankt voor de uitgebreide reactie @Rene. Benieuwd of deze dalafdaling het nog drie weken uithoudt!

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie