De eerste bestemming van dit nieuwe seizoen van de Snow Show is Obertauern in het Oostenrijkse Salzburgerland. We waren hier midden december en dan merk je goed hoe sneeuwzeker dit skigebied is. Het heeft dan ook een zeer lang seizoen dat tot eind april doorloopt!

Snow Show - seizoen 3: ook in het derde seizoen van de Snow Show nemen Kristy, René en Arjen je mee op reis naar de mooiste en leukste skigebieden van de Alpen. We laten je niet alleen het skigebied zien, maar ook andere leuke activiteiten die je kunt ondernemen.

Obertauern

We begonnen onze eerste skidag van het seizoen met het verkennen van het skigebied. Obertauern is een zeer overzichtelijk skigebied waar mooie tochten om het dorp heen kunt skiën. Deze Tauernrunde kun je zowel links- als rechtsom het dorp skiën. Bij de Schaidbergbahn ligt een mooi kinderland en heerlijke afdalingen voor families, maar je vindt er ook een steile zwarte piste en een slalom (waar Kristy en Arjen weer eens het gevecht met elkaar aangingen). Groot voordeel van Obertauern is natuurlijk dat vrijwel alle accommodaties ski-in ski-out zijn. Dat in combinatie met de gezellige après-ski maakt het van Obertauern een van de meest populaire skigebieden in dit deel van de Alpen! Wil je in Obertauern een keer een alternatieve activiteit doen, dan is snowkiten een absolute aanrader! Een heerlijk veelzijdig skigebied dus!

Disclaimer: deze Snow Show is in seizoen 2019-2020 geschoten voordat de (wintersport)wereld in lockdown ging. Het kan zijn dat sommige beelden niet meer helemaal matchen met hoe de situatie nu is.

Gerelateerde weblogs

Noot van de redactie

Het merendeel van de artikelen op Wintersport.nl is volledig onafhankelijk geschreven. Dat geldt ook voor dit artikel. Er is geen enkele vorm van bemoeienis geweest, wél is de liftpas of de overnachting van de redacteur gesponsord door het skigebied. » Lees meer

Rene
Filmt en edit er het hele seizoen op los, of het nu een Snow Show is, een gebiedsreview of gewoon in Nederland met de podcast.

Plaats een reactie

niekniek11 oktober 2020 · 10:06

Wat zijn de snowshow toch iedere keer weer leuke filmpjes🙌
Hoop dat jullie er nog veel mogen maken, en dat we er nog veel mogen zien😃

Gillesski11 oktober 2020 · 10:19

Prachtig gefilmd Rene! En mooie foto’s. Ziet er een leuk gebiedje uit om eens een paar dagen te bezoeken

FULL SEND
Elly311 oktober 2020 · 11:26

Weer een leuk en prachtig filmpje, allemaal heel bekend, heerlijk die afdalingen, de zwarte lekker vlak ;) Ga al zes jaar op rij daar heen met 40 kids op kamp, in eerste week febr, sneeuw genoeg maar dan is het wel drukker en veel sneeuwhopen op de zwarte.
Ben benieuwd of het komende seizoen door kan gaan.

Dienten Die Alte schule
Pizzapunt11 oktober 2020 · 13:12

Gamsleitenbahn omhoog en dan piste 26a is altijd +1. Wat een fantastische afdaling vond ik dat zeg.

Oh ja en precies op tijd deze SnowShow want het sneeuwt nu mooi door in Obertauern.

Dank trouwens ook voor deze mooie aflevering weer!

Frank6611 oktober 2020 · 20:05

Leuk weer. Lang geleden dat ik daar geskied heb. De Gamsleiten, de kortere pistes en langere (?) liften blijven me ook bij.

DrPhil11 oktober 2020 · 23:21

Ik ben er nu twee keer heel kort geweest. Wat me beide keren opviel: op sommige pistes was de sneeuw gewoon goed, op sommige plekken opeens pap, terwijl andere pisten kale ijsvlaktes waren. De preparatie vond ik dus erg matig.

DieterS12 oktober 2020 · 10:17

Ik kijk al weer uit naar de volgende snowshow! Misschien volgend seizoen een serie over kleinere ‘onontdekte’ gebieden?

Obertauern is topbestemming: sneeuwzeker en ski-in ski-out. Weinig Nederlanders. Apres ski is top, maar zal dit jaar natuurlijk anders zijn. Het is gelegen in een kom n is echt ontwikkeld als wintersportdorp. Verwacht daarom geen originele dorpskern met kerk en pleintje. Veel variatie in pistes, ook al zijn zijn de afdalingen niet heel lang. Als je naar de uithoeken gaat vindt je soms echt biljartlakens :)

Reneauteur12 oktober 2020 · 11:17

Ik kijk al weer uit naar de volgende snowshow! Misschien volgend seizoen een serie over kleinere ‘onontdekte’ gebieden?

DieterS op 12 okt 2020 10:17

Of misschien komt zo’n onondekt pareltje dit seizoen al aan bod ;-)

Don't panic, you will always have your towel...
Matthias12312 oktober 2020 · 11:23

Ik kijk al weer uit naar de volgende snowshow! Misschien volgend seizoen een serie over kleinere ‘onontdekte’ gebieden?

DieterS op 12 okt 2020 10:17

Of misschien komt zo’n onondekt pareltje dit seizoen al aan bod ;-)

Rene op 12 okt 2020 11:17

Ik heb al een paar keer Arolla voorbij zien komen op het forum, ik ben benieuwd of het er nog steeds zo uit ziet als 12 jaar geleden ;)

Born to Ride
DieterS12 oktober 2020 · 12:41

Wat grappig, ik had al bedacht dat ik op het einde van het seizoen lang weekend Arolla/Evolene wil proberen. Zou ik dan in mijn onderbewustzijn door het forum? ;)

Auke8313 oktober 2020 · 17:25

Leuk verslag weer!
@Arjen hoe was de spierpijn na het snowkiten?

Lisa.13 oktober 2020 · 17:34

Wat een heerlijke beelden zeg, kan niet wachten om zelf weer in de sneeuw te staan!
Goede indruk ook gekregen van het gebied, top! Kom maar door met de volgende aflevering :)

Thank God summer is over!
Arjenadmin13 oktober 2020 · 17:36

@Auke83 Geen spierpijn, wel een deuk in m’n ego ;-). Doe mij maar ski’s of een surfplank zonder kite.

Auke8313 oktober 2020 · 18:01

… in dat geval brengen jullie mij op het idee, ik het ook eens ga proberen!

Plaats een reactie

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.