Deze week doen Kristy, Rene en ik een skigebied aan waar je waarschijnlijk nog nooit van gehoord hebt: Storklinten. Da’s op zich niet gek, want het heeft maar zeven kilometers aan pisten en ligt in Zweeds Lapland, op ongeveer een uurtje rijden van de stad Luleå. En daar heb je waarschijnlijk ook nog nooit van gehoord. Genoeg redenen om Storklinten eens te verkennen!

Storklinten: een lekker overzichtelijk skigebied!

Met maar zeven kilometer aan pisten is de keuze natuurlijk niet erg uitgebreid. Je hebt een zwarte, drie rode, een paar blauwe en een groene piste. En voor de allerkleinsten is er bovenin ook nog een lopend tapijt. Storklinten geeft je dan ook weinig ruimte voor keuzestress. En bovenop de berg heb je een heerlijk weids uitzicht en gevoel, omdat dit wel het hoogste punt in de omgeving is. De pisten zijn daarnaast lekker breed en er is ook nog eens een funpark. Én een restaurant waar je goed kunt eten.

Sneeuwzekerheid in Zweeds Lapland

Het seizoen begint hier al in oktober omdat het zo ver noordelijk ligt. En de sneeuw blijft ook nog eens goed liggen, wat ervoor zorgt dat de omstandigheden altijd goed zijn in Storklinten.

Een heerlijk gebied voor een dag wintersporten

Wat je dan weer niet kunt, is lange tochten maken wat ook weer logisch is. Het is een heerlijk gebied voor een dagje skiën of snowboarden als je al in Zweeds Lapland op wintervakantie bent, bijvoorbeeld als afwisseling van het ijsbuggyracen of rijden op een sneeuwscooter. Het is daarnaast ook nog eens lekker rustig hier, dus al met al een heerlijke bestemming!

Noot van de redactie

Het merendeel van de artikelen op Wintersport.nl is volledig onafhankelijk geschreven. Dat geldt ook voor dit artikel. Er is geen enkele vorm van bemoeienis geweest, wél is de liftpas of de overnachting van de redacteur gesponsord door het skigebied. » Lees meer

Arjen
is geboren met de kaarten van skigebieden in de wieg en heeft ze bijna allemaal bezocht. Zijn grote passie is freeriden.

Plaats een reactie

Wij zijn van plan om volgend jaar een weekje Zweden te doen. Wel in een wat groter skigebied. Het staat al jaren op de bucketlist, lijkt me heerlijk om eens échte winterse omstandigheden te treffen.

Life is what happens while you were checking your phone

null

Lijkt me ook niet de plaats om in december te gaan…

Lapland is juist prachtig in december en januari! Het zeer koude weer geeft zo 'n mooie effecten en fijne poeder sneeuw. En dat de zon maar een paar uur boven de horizon staat is juist heel bijzonder. Uren lang ‘golden hour’ zonsondergang. En als het donker wordt zijn de ski pistes verlicht (altans waar ik was) en kan je juist extra lang door skiën.

sneeuw witje en de 7 bergen

Ik ben vorig jaar midden februari in Finland geweest, niet om te skiën overigens, maar de zonsopkomst en zonsondergang waren precies gelijk aan de tijden in Nederland. Niets aan de hand en voldoende licht.

Life is what happens while you were checking your phone

Hoi Leon, ergens in februari/maart zijn de zon op en onder tijden gelijk als in Nederland ongeveer, in de winter en zomer niet.

Maak je geen zorgen, februari is toch echt winter daar.

Life is what happens while you were checking your phone
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie