In deze vierde aflevering van de Snow Shows kom ik uit bij de Glacier 3000, de gletsjer van Les Diablerets. Een, zoals dat hoort bij gletsjers, niet al te groot gebied met veel potentie voor met name freeridefanaten. Dus je begrijpt vast dat ik benieuwd was!

Een verscheidenheid aan pistes

Bovenop de Glacier 3000 is het aardig vlak, maar als je een beetje op pad gaat, komt elke type skiër aan zijn trekken. Er is een flinke zwarte piste door een prachtig niemandsland met dito uitzichten, er is een 2km lange afdaling die je doet denken aan Snowworld Landgraaf maar dan mét uitzichten en er zijn dus veel offpistemogelijkheden. Neem dan wel altijd een gids mee!

Je moet niet alleen voor de pistes naar Glacier 3000

Want op 3000 meter hoogte vind je de Peak Walk. Een hangbrug op de top van de gletsjer. En daar ga ik met trillende handjes en René naar adem happend overheen. Dat komt niet alleen door het gebrek aan zuurstof op deze hoogte, maar ook doordat het uitzicht je adem beneemt. Ik kan daar uren naar kijken, maar om dat nou allemaal in deze Snow Show te laten zien, is misschien wat overdreven.

Glacier 3000: een heel mooi extraatje

Met 30km aan pistes is het een compact gebied, waar je niet voor een week naartoe moet willen gaan. Het is vooral een mooi extraatje als je in Villars – Gryon – Les Diablerets je wintersport viert. Ook omdat het het hoogst gelegen skigebied in de regio is, ben je altijd verzekerd van goeie sneeuw!

In deze Snow Show:

0:00 Intro Glacier 3000
0:20 Richting de Combe d’Audon
2:41 Overzicht van het skigebied
3:32 Peak walk op de top van de gletsjer
5:27 De Dome op 3016 meter hoogte!
6:22 Freeriden op Glacier 3000
8:00 Conclusie Glacier 3000

Arjen
is geboren met de kaarten van skigebieden in de wieg en heeft ze bijna allemaal bezocht. Zijn grote passie is freeriden.

Plaats een reactie

Oh mannen wat is dit weer heerlijk om te zien! Wat een fantastische job hebben jullie toch - en jullie enthousiasme is zo aanstekelijk! Ik heb gisteren de ski’s in de wax gezet, morgen een middagje Snowworld met de kinderen. Die voorpret is al heel lang begonnen en wordt enorm gevoed door deze fijne Snow Shows!

Lekker hoor! Jullie moeten er wel nog eens terug voor de nieuwe steile zwarte piste die er aan komt daar. En gelukkig kan het gebied binnenkort toch ook weer open na de recente brand in het bergstation van de gondel. Regelmatig in het nieuws zo dit tot voor kort voor mij onbekende gebied. Thanks voor de heerlijke beelden!

Enthousiast en fanatiek, blijven oefenen op techniek...

Ja, natuurlijk is dat het bezoeken waard als antwoord op de vraag. Zoals alle gletsjers ski gebieden het waard zijn als extra alternatief voor je skivakantie. Mooie reportage trouwens.

Opnieuw een mooie reportage over een skigebied dat steeds interessanter wordt.

Was de kabelbaan en de bijbehorende zwarte afdaling vanuit Reusch ook geopend?

Was de kabelbaan en de bijbehorende zwarte afdaling vanuit Reusch ook geopend?

Mathijs! op 16 okt 2022 20:44

Die waren er nog niet afgelopen januari :)

@Rene: ik bedoelde eigenlijk de kabelbaan en de zwarte piste nummer 100 aan de linkerzijde van het gebied ;)

null

Kan het kloppen dat we aflevering 3 nog missen? Heb aflevering 1 + 2 voorbij zien komen, nu 4…waar is 3? kan hem in de zoek resultaten ook niet vinden?

De derde episode is terug te vinden op de onderstaande URL.

https://www.wintersport.be/weblog/09/10/2022/op-verkenning-i…

*bericht bewerkt door Mathijs! op 17 okt 2022 13:59

Kan het kloppen dat we aflevering 3 nog missen? Heb aflevering 1 + 2 voorbij zien komen, nu 4…waar is 3? kan hem in de zoek resultaten ook niet vinden?

sorcererlmb op 17 okt 2022 13:14

Wel te vinden op Youtube, aflevering 3biver Videmanette!

Enthousiast en fanatiek, blijven oefenen op techniek...

@sorcererlmb je kan ook altijd https://www.wintersport.nl/snowshow checken! De komende zondagen steevast om 9:00 een nieuwe Snow Show. Makkelijkste is abonneren op ons Youtubekanaal om er nooit een te missen :)

*bericht bewerkt door moderator (Rene) op 17 okt 2022 18:24

@Rene: ik bedoelde eigenlijk de kabelbaan en de zwarte piste nummer 100 aan de linkerzijde van het gebied ;)

null

Mathijs! op 17 okt 2022 12:04

Ah, die was tijdens ons bezoek helaas gesloten.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie