Voordat we de pistes van La Thuile gingen verkennen, was het tijd om even een kijkje te nemen op de pistes van het Italiaanse Cervinia. Samen met het Zwitserse Zermatt vormt het een groot skigebied rondom de Matterhorn (of de Cervin in het Italiaans).

Topcondities

Cervinia ligt op een hoogte van 2050 meter en had dus beduidend minder last gehad van de regen die in de dalen van Aosta viel. De sneeuwcondities waren dus top! Door de wind waren de liften naar de Theodulpas, Plateau Rosa (Testa Grigia) en de verbinding naar Valtournenche op de eerste dag gesloten. Gelukkig ging de wind de tweede dag liggen. De pistes in Cervinia zijn nooit heel moeilijk en daarom is het ook ideaal voor beginnende en lichtgevorderde skiërs. Het absolute hoogtepunt blijft hier natuurlijk de Matterhorn met de andere vierduizenders eromheen. Wát een landschap om doorheen te skiën!

Gerelateerde weblogs

Live vanuit Breuil-Cervinia
op 15 januari 2024

Momenteel breng ik met collega Edo een bezoek aan het Italiaanse Breuil - Cervinia in het Aostadal. De pistecondities in dit grensoverschrijdende skigebied zijn momenteel geweldig én ik heb een nieuwe topper aan mijn lijstje van favoriete skigebieden toegevoegd.

Live zuiddump: 9-jarig meisje onder lawine bedolven
op 09 januari 2018

Momenteel hebben we te maken met een retour d’est situatie. Een weerfenomeen dat bekend staat om de enorme hoeveelheden sneeuw die in een zeer korte tijd kunnen vallen.

Live vanuit Ski Arlberg part II: poeder & zon!
op 12 april 2024

Na een warme periode en een korte koudere fase met verse sneeuw is de zon weer helemaal terug in Ski Arlberg. Tijdens de sneeuwdag op woensdag was het gebied verlaten en hadden we de poederpistes voor het uitkiezen.

Arjen
is geboren met de kaarten van skigebieden in de wieg en heeft ze bijna allemaal bezocht. Zijn grote passie is freeriden.

Plaats een reactie

Lekker om eens beelden te zien van Pancheron. Niet zo iconisch als bijvoorbeeld Ventina, maar ook echt heel mooi!

Bij mooi weer is dit echt een fijn gebied!

*bericht bewerkt door Roy83 op 18 dec 2023 15:16

Wannabe Dolomietenkenner... || Carv gebruiker

Mooi, ben benieuwd, nog een weekje, maar t ligt er heerlijk bij wederom.

Edwin van Riel

Cool verslag! Staat op mijn lijstje (wel al in t nabijgelegen monta rosa geweest.

T is trouwens cervinO niet cervin (matterhorn in t italiaans).

Wat een fantastische beelden! Ik vond het gebied in de zomer wat tegenvallen, maar als alles zo wit is met een lekker zonnetje erbij, prachtig! En wel mooi dat we dit jaar vanaf diverse punten op de hoogte worden gehouden over de condities.

Persoonlijk vind ik het dan wel weer jammer dat Roel met een krachtterm moet afsluiten en dat blijkbaar heel grappig moet zijn?

Oe hIj ZeI GodDomME 🤡

Mooie beelden, van wat voor mij wel een favoriet gebied. Vooral omdat er mooie tochten mogelijk zijn, er veel leuke restaurentjes aan de piste zijn en het sfeertje heerlijk ontspannen is. Ook al zijn pistes inderdaad niet uitdagend voor gevorderden - soms zoek je dat ook niet en wil je gewoon lekker touren in het gebied! Wel een lange reis met de auto. Aanrader om in Valtournenche te verblijven.

Paddybo

Nog 10 weken wachten …

Mooie herkenbare plaatjes van mijn “thuis” van de laatste twee seizoenen. Ook herkenbaar weerbeeld: heel vaak zon, meestal aardige sneeuw en soms iets te veel wind.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie