Deze week heb ik al vier dagen op de ski’s gestaan in de Tarentaise vallei boven Albertville. Samen met collega Ruben was ik op stap om reportages te maken van verschillende skigebieden. Gisteren waren we in Val Thorens en Les Menuires en na drie dagen eigenlijk non-stop sneeuwval kwam de zon er gisteren helemaal door: wat een dag! De condities waren absoluut grandioos! Dit zijn de condities waar je als wintersporter van droomt.
Met de sneeuwval van afgelopen dagen zijn de condities in Frankrijk enorm verbeterd, en met de huidige kou zullen de condities zeker nog wel even zo blijven. Mocht je komende dagen naar de sneeuw kunnen, ik zou het wel weten.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Top beelden!

Het is o zo hard genieten.

De eerste dagen van deze week waren de condities in Les Menuires matig, veel wind hevige sneeuwval en als gevolg slechte zichtbaarheid. En door de wind de verbinding naar de ander deel gebieden van L3V dicht.

Maar de condities van vandaag en gisteren maakte deze week helemaal goed.

*bericht bewerkt door MrDoms op 20 jan 2023 17:45

Ben inmiddels vlakbij (overnachting Bourg en Bresse/Viriat). Morgen de resterende 300 km. naar Les Menuires. Dan bezien of het skien of wandelen wordt (eerder gemelde heupproblemen als cadeau van vorig seizoen). Het wordt wel erg verleidelijk als ik de omstandigheden hoor.
Kan er in elk geval nog een nachtje over slapen.

Hen48

De laatste 2 dagen waren idd fantastisch. Heerlijk geskied. Helaas zit het er weer op. Veel plezier voor de vakantiegangers van komende week. @ Hulst doe voorzichtig. Er ligt nog genoeg ijs onder de sneeuw.

@Annie-s. Dank voor de waarschuwing. L’hopital de Albertville, medisch gezien erg goed, maar toch maar liever zelf achter het stuur weer naar huis. Maar dat dan over een week.

Hen48
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie