In de schijnwerpers: Snowboard Team Xtreme

MarkVermeulen op 21 januari 2021

Snowboard Team Xtreme in Oostenrijk

Het doel van Snowboard Team Xtreme is snowboarders het plezier van freestyle snowboarden te laten ervaren. Het team begeleidt, traint en coacht snowboarders die zich willen toeleggen op het freestylen.

Snowboard Team Xtreme heeft een lange geschiedenis in het overdragen van de passie voor het freestyle snowboarden. Het freestyle snowboarden is voor velen een ‘way of life’, maar ook de wedstrijdsport wordt steeds groter. Een aantal van de Snowboard Team Xtreme-leden laat hun beste tricks dan ook regelmatig zien bij wedstrijden. Met de ontwikkeling van de sport, ontwikkelt ook Snowboard Team Xtreme zich.

Trainingen in Nederland en Oostenrijk

Het team biedt trainingen aan in de sneeuwhallen in Nederland. De vaste trainingsavonden zijn dinsdag-, woensdag- en donderdagavond in SnowWorld Zoetermeer. Snowboard Team Xtreme heeft zo’n 40 leden die wekelijks komen trainen in SnowWorld. Ze komen uit bijna heel Nederland: van Roermond tot Amsterdam en van Roosendaal tot Almere.

Als snowboarders uiteindelijk meer willen, bijvoorbeeld trainingen op grotere en hogere schansen in de bergen, dan kunnen ze mee naar de trainingskampen in Oostenrijk. Naast de trainingsavonden in SnowWorld Zoetermeer hebben ze sinds 2020 ook een eigen trainingscentrum bij het Zillertal. Een aantal van de snowboarders neemt regelmatig deel aan de World Rookie Tour en Europa Cup-wedstrijden.

De drijvende kracht achter Snowboard Team Xtreme is de hoofdtrainer Justin de Graaf. Al zijn tijd en energie steekt hij samen met de andere trainers in “zijn” jongens en meiden. Om ze te laten doen waar ze gelukkig en blij van worden, namelijk: snowboarden. In 2019/2020 heeft hij zijn baan opgezegd om in Nederland en Oostenrijk de freestylers optimaal te begeleiden in het realiseren van hun droom.

Aansluiten bij Snowboard Team Xtreme?

Iedereen kan zich aanmelden bij Snowboard Team Xtremen. Zodra je mooie bochten op de piste kunt maken, zien we je graag in het freestylepark. Wil je een keer komen kijken en meetrainen? Op dinsdag-, woensdag- en donderdagavond trainen ze dus in SnowWorld Zoetermeer. Kijk op hun website voor meer informatie.

Wintersport in de buurt

Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden om te wintersporten bij jou in de buurt? Neem dan eens een kijkje op Wintersport in de buurt!

Verdient jouw organisatie ook een plekje in de schijnwerpers?

De band met onze aangesloten wintersportorganisaties vinden we erg belangrijk. Daarom komen we graag bij onze organisaties over de vloer en bieden we iedereen de aandacht die ze verdienen. Wil jij ons ook een keer over de vloer hebben? Neem dan contact op met sport@wintersport.nl.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.