Hart van Nederland en Trouw besteden aandacht aan het verloren seizoen van de skibanen

MarkVermeulen op 30 april 2021· 1 reactie

Bond Indoor Skischolen (BIS)
Het Tv-programma Hart van Nederland en nieuwskrant Trouw besteedden onlangs aandacht aan het verloren seizoen van de Nederlandse skibanen. BIS-voorzitter Daniël Schinkel verwoordt de zorgen van de skibanen en hoopt op meer financiële steun vanuit de overheid.

BIS schreef al twee brandbrieven aan de politiek

In februari en maart richtte de BIS zich al rechtstreeks tot de politiek door middel van brandbrieven om aandacht te vragen voor de penibele situatie van de ondernemingen.

In Nederland zijn er circa 55 indoorrolbanen. Gezamenlijk ontvangen deze ondernemingen per winter 550.000 bezoekers. In de zomer, van mei tot september, zijn de indoorrolbanen in principe gesloten. Vanwege de coronamaatregelen zijn de ondernemingen zó hard getroffen dat de meesten niet in staat zijn om voldoende financiële buffer op te bouwen voor de omzetloze zomermaanden die in het verschiet liggen.

De BIS vreest daardoor dat de volledige bedrijfstak verdwijnt en dat daarmee 1300 banen, 220 samenwerkingen met sportopleidingen en jaarlijks 300 stageplekken verdwijnen. Daarom vraagt de BIS om een compensatieregeling die de ondernemingen tegemoet komt in de grote omzetverliezen.

De brandbrieven worden ondersteund door SnowPros.NL en de Nederlandse Ski Vereniging. In de ondersteuningsverklaring van de Nederlandse Ski Vereniging staat onder andere het volgende:

“De ruim één miljoen wintersporters bereiken we onder andere samen met alle indoor skischolen. Zij staan garant voor het veilig en plezierig kunnen beoefenen van de wintersport in Nederland, maar ook in het buitenland. Zoals eerder aangegeven is het onze zorg dat deze unieke bedrijfstak grotendeels verloren zal gaan. In de ‘coronabrandbrief’ geeft de Bond voor Indoor Skischolen goed aan wat de impact is van de huidige situatie. Het verlies aan potentieel welzijn van wintersporters gaat gepaard met een enorm verlies aan economische waarde. Simpel gezegd zullen veel ondernemers deze klap niet overleven en zullen veel werknemers hun bestaanszekerheid verliezen.”

Hart van Nederland: Nederlandse skischolen ten einde raad: 'Complete bedrijfstak dreigt te verdwijnen

Het SBS6-programma ‘Hart van Nederland’ ging vorige week op bezoek bij Ski-Mere en Snowsport Center Utrecht. De video is hier terug te kijken.

Trouw: Na een verloren wintersportseizoen hebben de Nederlandse skibanen het zwaar

Jonathan Janssen van nieuwskrant Trouw besteedde afgelopen week aandacht aan de situatie van de skibanen in de vorm van een artikel. Het artikel is hier te lezen.

MarkVermeulen
Ruben_4 mei 2021 · 21:04

Veel sterkte voor allen die in deze sector werken. Hopelijk krijgen jullie de nodige hulp zodat jullie ook komende winter weer mensen kunnen laten skiën.

rubenskiing

Plaats een reactie

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.