Twee skigebieden op een dag in Ehrwald

Lieke op 22 november 2018· 8 reacties

Ehrwalder Alm

Je vindt in de bij Nederlanders populaire Zugspitz Arena diverse skigebieden die geschikt zijn voor families. Twee ervan zijn de Ehrwalder Alm en de Wetterstein. Beide skigebieden liggen vlakbij Ehrwald, de grootste (en centrale) plaats van de Zugspitz Arena. De liften van de Wetterstein en Ehrwalder Alm liggen aan de rand van het dorp. Beide skigebieden hebben we binnen een dag bezocht.

Fijne opbouw voor kinderen: Wetterstein

Wetterstein is een klein skigebied (23 pistekilometers) met ideale afdalingen voor beginners en kinderen. De Sonnenhang is een heel makkelijke afdaling die door skischolen veel voor kinder- en beginnerslessen wordt gebruikt. Bij de Sonnenhang, als je hieronder op de pistekaart kijkt helemaal rechts, vind je een sleeplift en een stoeltjeslift met overkapping. Kinderen en beginners kunnen hier perfect leren skiën. Het kinderland is leuk voor de allerkleinsten en na een paar uurtjes oefenen kunnen ze al naar de volgende lift en de iets langere afdalingen. Een prima opbouw om te leren skiën/boarden. Daarbij is het gebied overzichtelijk, dus kinderen kunnen snel zelf op pad. De rode afdalingen links bovenin het gebied zijn niet al te moeilijk. Na een aantal lekkere makkelijke afdalingen zijn we warm geskied en hebben we dit skigebied ook wel gezien, en stappen we in de auto om het naastgelegen skigebied te verkennen. Even verderop ligt namelijk de Ehrwalder Alm.

Skigebied Wetterstein bij Ehrwald

Net wat groter: Ehrwalder Alm

De Ehrwalder Alm is net als de Wetterstein fijn voor beginners en kinderen, alleen is het wel een stukje groter. Hier vind je zo’n 28 kilometer aan pistes. Wat me vooral ook hier opvalt is dat er heel veel makkelijke pistes zijn, beginnersliften en een kinderland. Het gebied is er echt op gericht om het beginners en kinderen zo makkelijk mogelijk te maken. Leuk vind ik dat het een wat andere vorm heeft dan andere gebieden omdat het in een soort kom of zijdal ligt. Het is afwisselend skiën, bovenin steekt een aantal rotsen boven de sneeuw uit terwijl je even later weer tussen de bomen skiet. Verder ligt er een leuke funslope op de alm.

Funslope op de Ehrwalder Alm (almbahn.at)

Zugspitze-massief

Als je graag dicht bij de lift overnacht heb je de meeste mogelijkheden in de buurt van de Wetterstein. De Ehrwalder Alm ligt verder van het dorp, daarvoor heb je meestal de auto of skibus nodig. Daarnaast heb je volop mogelijkheden om te langlaufen. Dit kan tussen de bomen op de hooggelegen loipen van de Ehrwalder Alm, en op de vrij gelegen loipen in het dal. Verder kun je sneeuwschoenwandelen en ontbreken de wekelijkse rodelavonden op dinsdag en vrijdag natuurlijk niet. Het zijn de klassieke activiteiten die je ook in Ehrwald vindt en er wat mij betreft gewoon bijhoren, daarin onderscheidt Ehrwald zich niet heel erg. Met de tweede skigebiedjes onder het indrukwekkende Zugspitze-massief, die allebei voor dik meer dan de helft uit blauwe pistes bestaan, doet het dat wel.

Lieke

Plaats een reactie

Roy8322 november 2018 · 07:35

Ik heb ooit een dag op de Ehrwalderalm geskiet, toen daar nog achterin die oude 2 zitter stond. Ik vond het toen heel leuk voor een dag en zou dat zo nog eens willen doen. Wetterstein ken ik niet, maar ik hou wel van dat soort pistekaarten :).

De hele Zugspitze Arena is echt perfect voor een shortski. Donderdagavond skien in Berwang, vrijdag Ehrwald, zaterdag Lermoos en zondagochtend dat hele kleine gebiedje (Biberwier denk ik?) of Berwang…

Wannabe Dolomietenkenner...
alruba22 november 2018 · 11:21

De voorbije 3 jaar telkens in de krokus naar ehrwald geweest. Top gebied voor kinderen… ski school total is fantastisch, perfecte organisatie…
Hochfelderalm is een echte aanrader… Claus is een top entertainer.
Volgend jaar naar damuls, iemand die daar ervaring mee heeft.?
Maar naar ehrwald keren we zeker terug.

Gerwin.22 november 2018 · 15:49

Toevallig twee keer exact hetzelfde gedaan, op weg naar Italië een break in Lermoos (om 2 uur wegrijden en 7 -8 uurtjes rijden en om 830 op de latten) en beide gebieden op 1 dag gedaan. Niet groot, maar ideale tussenstop en of voor families.

Let it snow!
RRski22 november 2018 · 19:40

Toevallig twee keer exact hetzelfde gedaan, op weg naar Italië een break in Lermoos (om 2 uur wegrijden en 7 -8 uurtjes rijden en om 830 op de latten)

Gerwin. op 22 nov 2018 15:49

Ligt Lermoos in een andere tijdzone? ;)

Gerwin.23 november 2018 · 09:38

@RRski :) Niet in een andere tijdzone, maar wel het natuurkundig fenomeen van planning versus realiteit. Ik beloof mijn vrouw plechtig om direct na me werk het bed in te duiken, en niet eerder dan 1:30 op te staan. Maar het vooruitzicht van op de latten te staan maakt dit ‘bioritme technisch’ zo goed als onmogelijk waardoor we steevast om 0:30 al wegrijden :)

Let it snow!
AdiDassler23 november 2018 · 20:47

Heerlijk gebied. Kom hier nu zo’n 13 jaar. Perfect voor gezinnen met kinderen. Doordat het gebied niet te groot is kom je de kids regelmatig met hun klasje tegen. Komend jaar weer!

Arno1126 november 2018 · 22:08

@Roy83 kan mij die ook nog herinneren, tergend traag maar zo rustig dat er je regelmatig steenbokken/gemzen (verbeter mij als het iets anders is :) ) zag lopen onder of net naast de lift op de rotsen.

Like tourists huffing and puffing to reach the top, while we forgot the view on the way up !
AdiDassler26 november 2018 · 22:36

@Arno11 die gemzen lopen er nog steeds en kan je ook vanuit de “nieuwe” lift prima zien.

Plaats een reactie

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.