Fotoreport: De dagen zijn te kort!

Rogier op 18 december 2017· 17 reacties

De dagen zijn te kort, we skiên tot zonsondergang
De dagen zijn te kort, we skiên tot zonsondergang

Momenteel zijn de condities zo geweldig goed door de gehele Alpen dat wij het wel van de daken kunnen schreeuwen. Er ligt zoveel sneeuw, en de sneeuw is op en naast de pistes van geweldig kwaliteit. Condities die we gemiddeld genomen vooral later in het seizoen meemaken. Na vorig jaar, wat helaas toch een matig seizoen bleef, is het lastig om niet continu in een staat van euforie te blijven over de winter die ons nu te wachten staat. De condities zijn zo goed dat ik de dagen eigenlijk te kort vind. Een gevoel dat jullie vast ook kennen op wintersport? In dit fotoreport neem ik jullie mee in afgelopen weekend waar ik ik het uiterste uit heb proberen te halen.

Zaterdag

Zaterdag was, zoals ik in mijn filmpje heb verteld, de openingsdag van het skigebiedje van Pelvoux. Met meer dan 2 meter verse sneeuw die daar vorige week maandag en dinsdag gevallen waren, kunnen jullie de condities wel raden denk ik. Geweldige sneeuw. De zon brak zaterdag door de wolken heen en dat leverde de gehele dag geweldig licht op. Mijn foto-camera draaide overuren (hier trouwens mijn fotografie-tips). We hadden letterlijk de eerste lift, en tot de laatste zonnestralen skieden we ongespoorde poeder. Een seizoensstart als deze. Dat mag van mij elke dag wel…

De eerste afdaling van de dag!
De eerste afdaling van de dag!

Poeder van boven tot aan het dal
Poeder van boven tot aan het dal

Een enorm speelterrein
Een enorm speelterrein

Knallen door de diepe poeder
Knallen door de diepe poeder

Tot de allerlaatste zonnestralen
Tot de allerlaatste zonnestralen

Zondag

Na zaterdag was het duidelijk. Ik wilde zondag weer de sneeuw in. Maar ik wilde ook met Lisa, mijn drie jarige dochtertje skiën. Elke sneeuwbui roept ze blij dat we weer verse sneeuw hebben om te kunnen skiën. Toen ze zaterdagavond op mijn schoot zat toen ik een eerste selectie maakte van bovenstaande foto’s zei ze bloedserieus.

Papa, ik vind jouw foto’s zo mooi, omdat ik de sneeuw zo mooi vind

Waarschijnlijk weet ze gewoon precies hoe ze mij om haar vinger windt… ;-) Jullie begrijpen dus waarom ik ook persé met Lisa de sneeuw in wilde.

Dat resulteerde in een drukke planning. Om 5:00 ging de wekker, om op deze manier om 6:00 uur 's ochtends al toerskiënd de poeder in te kunnen gaan. Al genietend van een opkomende zon klommen we hoger en hoger, om om 9:00 aan de afdaling te beginnen. Door de diepe poeder knalden we naar beneden. We sprongen van rotsen af die normaal gesproken alleen aan het eind van de seizoen te springen zijn. Van boven tot aan beneden vonden we heerlijke poeder.

Met zo'n uitzicht is de vroege wekker zo vergeten
Met zo'n uitzicht is de vroege wekker zo vergeten

Genieten van zo'n landschap
Genieten van zo'n landschap

Dikke diepe sneeuw
Dikke diepe sneeuw

null

null

Vorig jaar konden we deze rots nooit veilig springen
Vorig jaar konden we deze rots nooit veilig springen

Om een uurtje of 10:00 was ik weer thuis. Samen met Lisa ging ik weer richting skigebied om samen de leuke blauwe en groene pistes van Pelvoux te skiën. Met een lach van oor tot oor skiede Lisa samen met mij over de piste.

Mooi is de sneeuw, he papa…

Daarna de hele dag met Lisa op de pistes
Daarna de hele dag met Lisa op de pistes

null

![](https://cdn.wintersport.nl/weblog/3/47214.jpg?w=800 ““Mooi he die sneeuw, papa””)

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Zoals altijd weer mooie en jaloersmakende beelden!
En wat je met de paplepel wordt ingegoten… leuk om je nu met je eigen kleine meid op de ski te zien, weer helemaal beginnen van voor af aan. En die miniskietjes blijven grappig ;-)

...ski-addict...

Zie ik nou een mini-Adidas goggle? Junior sponsoring dus…

@GiGi Dit is een kleiner dames-model, van Sandra. Goed zicht lijkt mij voor kinderen even belangrijk als voor volwassen. En het mooie is, en dat is natuurlijk niet Adidas afhankelijk, maar wel kwaliteit afhankelijk: Lisa wil de bril continu op. Met goedkopere enkel glas zwarte brillen heb ik dat bij kinderen wel eens anders gezien.

Click. Click. Peace

Dat het goede brillen zijn en dat kinderogen minstens zo goed beschermd moeten zijn: uiteraard. Het was ook meer een knipoog dan een vraag…

@GiGi Begrijp ik helemaal ;-) Maar deze mening geef ik graag, daar heb ik maar een half excuus voor nodig. Het valt me op dat je nog niet eens gezien hebt op welke skietjes ze staat ;-)

*bericht bewerkt door Rogier op 18 dec 2017 14:53

Click. Click. Peace

Prachtig. De mooie dingen in het leven @Rogier!

Bergen + Sneeuw = ❤

Kinderski’s test ik nooit ;)

Maar ik gok een Nordica.

@GiGi Goede gok ;-) ‘In mooi rood, maar verder net als papa en mama’ volgens Lisa ;-)

Click. Click. Peace

Hele vette foto’s! en zo leuk, die kleine op de skies.

Fantastische beelden! En ja de kleintjes weten hoe ze je moeten bespelen, maar volgens mij is de opmerking over je foto’s van je dochter oprecht (en vind ik ook terecht) :-)

Atomic Redster S9 Revoshock 160 / G9 Revoshock 172 / Rossignol Hero Elite LT 176

Sneeuw is magisch, dat hoef je die kleintjes echt niet te vertellen, dat weten ze van nature.

En @Rogier, wees blij dat je nog een halfuur langer daglicht hebt dan wij hier ;)… naast al die andere dingen die bij ons ontbreken…

I can stick uphill ice, on my saucer...

@Rogier, ze zeggen wel eens het draait in het leven om de keuzes die je maakt. Op deze manier maak je op zo’n zondag allemaal goede keuzes, mooi om alles zo te kunnen invullen!!

Peter Pos

Puur genieten, zeker nu het even wat warmer wordt en de boel zich lekker gaat zetten, dan worden de mogelijkheden alleen maar groter lijkt me…

Born to Ride

Is er een keer een droomstart van het seizoen, zijn de dagen weer te kort. Het is ook nooit goed 😉 Prachtige plaatjes!

Als vader (van wat oudere skiënde kinderen): Die laatste 3 foto’s zijn toch net ff mooier dan alle andere daarboven 😊

@Sarah1 :-)
@roberthoogenboom Het is echt geweldig om met Lisa te skiën. Ik had vantevoren niet gedacht dat dat zo leuk zou zijn… eerlijk gezegd.

Click. Click. Peace

@roberthoogenboom Het is echt geweldig om met Lisa te skiën. Ik had vantevoren niet gedacht dat dat zo leuk zou zijn… eerlijk gezegd.

Rogier op 19 dec 2017 16:44

Weer je wat gelukkig het mooie is: Gaat alleen maar nóg leuker worden. Dagdelen op pad, dagen op pad met heel veel kilometers, hun skitechniek die alsmaar mooier en beter wordt, hun bravoure in ‘stunts’ en schanjes etc.

En eens komt dat moment dat ze zelf de leiding overnemen, de koers bepalen, het ritme aangeven en jij er trots achteraan skiet. Hard, want je moet ze wel bijhouden natuurlijk. En met een grijns zo breed dat je niet tussen de bomen door kunt 😉

Maar om on-topic je foto tips ter harte te nemen: blijf dat volgen, vastleggen in (bewegend) beeld.

Enjoy 👌

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie