Skihoppen, is het wat?

Roel op 07 oktober 2018· 48 reacties


Op vakantie en iedere dag een ander skigebied, ‘skihoppen’ is misschien wel het ideaalbeeld van de doorgewinterde wintersporter. Je hebt veel afwisseling en je ziet in korte tijd verschillende skigebieden. Iets waar de gemiddelde vakantieganger jaren over doet. Toch doen mensen het niet zo vaak want je loopt tegen een aantal praktische problemen aan. Wat zijn de voors en tegens van zo’n avontuurlijke wintersportvakantie?

Normaal een of twee gebieden

Ik kom regelmatig in de Alpen maar op vakantie ski ik - zoals de meeste wintersporters - meestal in één, hooguit twee skigebieden. Vorig jaar besloot ik het anders aan te pakken en heb ik een accommodatie in Imst geboekt. Je zit hier niet bij een skigebied waar je je als gevorderde een week lang kunt uitleven, maar er liggen wel meerdere kleinere skigebieden in de buurt die tezamen genoeg afwisseling bieden. Mijn idee was om achtereenvolgens in Hoch-Imst, Hochoetz, Hochzeiger, Venet en eventueel See te gaan skiën, stuk voor stuk kleine tot middelgrote skigebieden die je in een dag gezien kunt hebben. Door ziekte is het er niet van gekomen alle gebieden te bezoeken maar ik heb de voor- en nadelen van skihoppen aan den lijve ondervonden.

Imst: meerdere skigebieden op een half uur rijden

De voors

 • Het grootste voordeel van meerdere skigebieden in één vakantie is de afwisseling. Je ziet steeds een andere omgeving en je hoeft niet telkens dezelfde pistes te nemen. Ideaal voor gevorderde skiërs die snel zijn uitgekeken op dat ene skigebied. Skigebieden met maximaal 50 kilometer aan pistes kunnen prima in een dag verkend worden. Heb je tijd over, dan kun je de mooiste pistes nog een keer extra doen.

 • Door samenwerkingsverbanden is de skipas steeds vaker geldig in meerdere gebieden en zo niet, dan kun je tegen een kleine meerprijs soms een ‘grote’ regio-skipas kopen. Bij de skigebieden op onze website zie je of er een regionale skipas geldig is zodat je je opties zelf kunt bekijken. Zo kon ik bij Hoch-Imst de plaatselijke skipas kopen, maar ook een pas die tevens in het hele Pitztal geldig was.

 • Het fijne van meerdere skigebieden is ook dat je je keuze kunt laten afhangen van het weer. Een skigebied met veel pistes tussen de bomen is op een grijze dag een betere keuze dan een winderig, hooggelegen gebied. Van de andere kant kan een (te) warme, zonnige dag een fantastische reden zijn om het hogerop te zoeken in bijvoorbeeld een gletsjerskigebied. Het is dan bijna zonde om vast te zitten aan dat kleine skigebied dat je al door en door kent.

 • Het feit dat je niet kiest voor een vast skigebied biedt nog een extra voordeel. Je vakantie wordt vaak goedkoper. Tegenover de wat duurdere skipas staat dat je toekunt met een veel goedkopere accommodatie. Je bent namelijk niet gebonden aan een echt wintersportdorp en het daarbij behorende hoge prijspeil. In plaats daarvan kun je in een dorp of stad verderop terecht met goedkopere hotels, appartementen, restaurants en zelfs skiverhuur. Als er geen skilift in de buurt is merk je dat meteen in je portemonnee.

Tegens

Toch is het niet allemaal hosanna. Er kleven enkele nadelen aan zo’n skihop-vakantie en die zijn vooral van praktische aard:

 • Het belangrijkste nadeel is het vervoer. Om in een (ander) skigebied te komen kun je niet altijd terugvallen op de skibus. Die is er soms gewoon niet. In plaats daarvan moet je met de eigen auto naar de skilift. Dat is uit milieu-oogpunt niet ideaal maar betekent ook dat je niet zo snel bij de lift bent. Het kost behoorlijk wat extra tijd voordat je aan je eerste afdaling kunt beginnen.

 • Terug naar je accommodatie skiën is er ook niet bij. In plaats daarvan stap je aan het eind van de dag samen in de auto om terug te rijden naar je hotel. Après-ski is daardoor ook een lastig ding. Een biertje na het skiën is niet zo vanzelfsprekend dan wanneer je slaapplek vlakbij de lift is.

 • Ten derde is gezelligheid/sfeer voor velen een belangrijk onderdeel van een vakantie. In een typisch witersportdorp vind je veel gelijkgestemde mensen die in wintersport-outfit en met ski’s op de schouder door de straten lopen op weg naar hun appartementje. In een afzijdig gelegen dorp of stadje, op ruime afstand van liften en toeristische voorzieningen, kom je dat veel minder tegen waardoor die typische wintersportsfeer mist. Zeker als die plaats ook nog op een sneeuwonzekere hoogte ligt waardoor de omgeving groen is.

 • Tot slot moet je er bij ‘skihoppen’ rekening mee houden dat je vaker dan normaal sneeuwkettingen moet omleggen. Als je iedere dag op pad gaat naar een skigebied is de kans groter dat je op besneeuwde wegen terecht komt, vooral als je wat hoger moet. Ook dit heb ik in Hoch-Imst van dichtbij meegemaakt, de weg vanuit Imst is behoorlijk steil waardoor kettingen op een gegeven moment noodzakelijk werden.

Niet voor iedereen

In een week meerdere skigebieden bezoeken is dus leuk en afwisselend maar niet voor iedereen weggelegd. Het vraagt concessies en een bepaalde mate van flexibiliteit. Voor gezinnen met kleine kinderen, zeker als ze op skiles zitten, kies je daar niet zo snel voor.

Voor de meer fanatieke, avontuurlijk ingestelde skiër of boarder die een dagelijkse autorit naar een nieuw skigebied niet schuwt is het wel een optie. Vroeg op pad, lekker skiën en 's middags terug naar je accommodatie om nieuwe plannen te maken voor de volgende dag. Het concept is mij in ieder geval goed bevallen en er zijn enkele compromissen te bedenken waardoor skihoppen misschien toch een optie kan zijn. Bijkomend voordeel: doordat de skigebieden niet groot hoeven te zijn is het er relatief rustig.

Roel
is sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman en redacteur. Dagelijks schrijft hij over zon, sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Plaats een reactie

Roy837 oktober 2018 · 09:06

Grappige blog op een goed moment, wij gaan misschien ook wel skihoppen dit voorjaar. In de auto zitten is geen enkel probleem, niet kunnen apres skien ook niet en de echte wintersportsfeer, tja, die zal ik dan misschien iets missen, maar er zijn ook dorpen die wel een eigen gebiedje hebben, maar erg gunstig liggen om andere gebieden te bezoeken.

Grootste voordelen voor mij

 • meerdere keuzes, dus het weer is minder een belemmering
 • kleinere gebieden, vaak veel rustiger
Wannabe Dolomietenkenner...
CJAHulskamp7 oktober 2018 · 09:23

Doe het al jaren !

May the ski force be with you !!
Sjaak277 oktober 2018 · 09:24

Komend seizoen ook skihoppen in het Zillertal, vanuit Zell. Trein en bus of anders toch de auto.

Birdheart7 oktober 2018 · 09:25

@Roel , super blog, wanneer komt de blog “snowboardhoppen, is het wat?”

als mijn gedachten daar zijn, maar ik ben hier, waar ben ik dan?
Roelauteur7 oktober 2018 · 09:28

@Birdheart zo gauw als de eerste snowboardgebieden komen ;-)

Weerman, redacteur, skiër, Limburger
winterwonderland7 oktober 2018 · 10:30

Aankomende krokusvakantie voor de tweede keer naar het Kleinwalsertal. Skihoppen in het klein. Bijna elke dag een ander gedeelte om te skiën en wel vanuit 1 dorp met gebruik van de skibussen. Aanrader 😉

Aequilater Nubila
Wudo7 oktober 2018 · 10:39

Afgelopen seizoen voor het eerst gedaan; Dolomieten, 3 verschillenden hotelletjes en 10 (deel)gebieden bezocht. Fantastisch, alle voordelen al genoemd. Deed het in m’n eentje. Zou het niet zo snel met de familie doen gezien het verschil in fanatisme. Inderdaad wel vroeger op, soms tot 1 uur aanrijtijd. Gezien mijn conditie lag ik er ook weer vroeg in. Had veel leesvoer mee! Misschien dit jaar weer, dan Oostenrijk met de Super Ski Card (Salzburgerland en Tirol)

Quick7 oktober 2018 · 11:27

Net als Wudo heb ik dit ook afgelopen winter voor het eerst gedaan en is goed bevallen. Wat wel een nadeel kan zijn, is dat je de planning te strak maakt. Zo hadden wij een paar dagen wat minder goed weer, waardoor we niet alle gebieden die we wilden bezoeken, hebben bezocht.

Het hangt voor ons wel af van de grootte van de skigebieden en de aanrijtijd vanaf de accommodatie.

Mr. Slow
Martin71827 oktober 2018 · 12:06

Je kunt het ook combineren; skihoppen in een gebied met appartement/hotel aan de piste. Het voordeel: je hoeft niet per se elke dag te hoppen.

GiGi7 oktober 2018 · 12:11

@Roel , super blog, wanneer komt de blog “snowboardhoppen, is het wat?”

Birdheart op 7 okt 2018 09:25

Dat snowboard-hoppen gebeurt toch al veelvuldig? Een vlak pad, stilgevallen snowboarders die nog niet tot het besluit zijn gekomen het board af te doen en te gaan lopen… Die hoppen best hoor. Ziet er niet uit natuurlijk. Een beetje als gestrande zeehonden. 😜😉

Userd7 oktober 2018 · 12:22

Zie het niet bepaald als iets nieuws; toen ik nog met mijn ouders mee ging deden we dat al. Was toen in Gross Walsertal met gebieden als Faschina, Fontanella (had toen nog een liftje), Stein, Raggal en Marul (heel klein maar leuk gebiedje, bestaat al jaren niet meer helaas). Later toen de verbinding naar Bregenzerwald open bleef in de winter, kwamen daar Damuls, Schoppernau en Warth bij. Voor het aandoen van kleinere gebiedjes, of skihoppen zoals dat nu moet heten kennelijk, is de 3talerpass nog steeds uitermate geschikt.
Eigenlijk doen we dat altijd, nu ik er zo over nadenk: Alta Badia eo + Kronplatz, Ahrntal bestaat uit 2 gebieden, Reschenpass met de verschillende gebieden, Zillertal met de verschillende gebieden, Val Cenis met de verschillende gebieden enz.

Elly37 oktober 2018 · 12:25

Wij zitten vast bij een skigebied, maar bij mooi weer hoppen we regelmatig naar een ander dal, 15/20 min bij ons vandaan. Is het aan het sneeuwen of bedekt blijven wij in het thuis gebied.

Dienten Die Alte schule
Matthieu7 oktober 2018 · 14:36

Skihoppen vind ik ideaal. Begin januari ga ik skihoppen vanuit het centrum van Innsbruck. 4 gebieden in 4 dagen. Allemaal gemakkelijk met de skibus bereikbaar. En s’avonds nog ff lekker de stad in!
Eigenlijk voor het eerst gehopt in 2015: huttentocht door de Dolomieten. Daarna nooit meer in maar 1 gebied geskied tijdens een wintersport.

pfff.... hoe lang nog.....⛷
Roelauteur7 oktober 2018 · 14:54

Wil je trouwens weten hoe Hoch-Imst zelf is bevallen, check dit blog: https://www.wintersport.nl/weblog/bericht/405293/hoch-imst-n…

Weerman, redacteur, skiër, Limburger
derjean7 oktober 2018 · 15:17

Bestaat er geen skipas die je online kan opladen voor eender welk skigebied? Als je een weekend naar de Vogezen gaat skiën en al een anderhalf uur moet aanschuiven voor een skipas een dag in la bresse en een dag in gerardmer heb je het al bijna weer gehad. Ik heb de passen nu bijgehouden om online op te laden. Zou eigenlijk wel de Maks zijn om met 1 pas alle skigebieden te kunnen opladen! Misschien iets voor de toekomst?

luuk777w7 oktober 2018 · 15:20

2 jaar gedaan dat we in een klein dorp van de pistes af zaten (Sellrain en Erpfendorf) en het beviel ons redelijk.
Wel hebben we het bij twee jaar gehouden.

Wanneer je namelijk niet aan de piste zit, of op loop afstand van, kan je niet een dag besluiten om bijvoorbeeld op te splitsen. (de een skiet hier, de ander daar)
Of als de een eerder naar “huis” wil als de ander is dat ook niet mogelijk.

De laatste 2 jaar zaten we in See.
1 dag in Kappl, 2 dagen in Ischgl, en 2 dagen in See geskiet. (we skiën altijd 5 dagen)
De accomodatie is vaak een stuk goedkoper in de kleinere gebiedjes, en je hebt altijd de optie om bijvoorbeeld op te splitsen, of gewoon niet met de auto te gaan. We vonden het namelijk best vervelend worden om elke keer de auto te moeten pakken. Soms is het ook gewoon even chill om een dag gewoon rustig aan te doen. Even terug gaan naar je appartement zit er namelijk niet in als je niet aan de piste zit. Maar wil je afwisselling in een ander gebied dan kan dat ook prima. 20 minuten en je bent in Ischgl, In 10 in Kappl.

*bericht bewerkt door luuk777w op 07 okt 2018 15:21

Wintersport, het beste wat er is.
paolie7 oktober 2018 · 15:48

Jaren aan skihoppen gedaan, maar nu met de kinderen gekluisterd aan familiegebieden. En wat blijkt: dat skigebied van 50 km piste, waarvan je altijd vond dat je dat in een dag wel gezien had, blijkt zelfs na 6 dagen skiën nog onverwachte verrassingen in petto te hebben!

*bericht bewerkt door paolie op 07 okt 2018 15:49

Barney7 oktober 2018 · 16:12

Wij skihoppen al enige jaren. We gaan redelijk vaak en dan wordt een Tirol Snow Card interessant. We kunnen skiën in heel Tirol! Enige beperking is natuurlijk de reisafstand.

toonc7 oktober 2018 · 20:09

Al meermaals gedaan en super enthousiast over:

 • vanuit Bourg Saint Maurice: Les Arcs, La Plagne en La Rosiere
 • vanuit Orelle: Les 3 Vallees, La Norma, Valloire, Aussois, Les Karelis
 • vanuit Bramans: Val Cenis, Bonneval-sur-arc, Aussois, Valfrejus, La Norma
 • vanuit Megeve: Chamonix, Megeve, Les Contamines-Montjoie, Les Houches, Val d’Arly
 • vanuit La Clusaz: La Clusaz, le Grand Bornand, Semnoz
Helmert8 oktober 2018 · 08:40

Laatste jaren doen wij het eigenlijk erg vaak! Komende kerst gaan we zelfs op doorreis dus verschillende appartementen!
Dag 1: Zugspitze Arena
Dag 2: Nauders
Dag 3: Obereggen/Bella Monte
Dag 4: Sella Ronde
Dag 5: Sella Ronde

Tiny-M8 oktober 2018 · 09:47

Doe het eigenlijk nooit, geen zin om 's ochtend nog in de auto danwel skibus te zitten. Ook wat hierboven aangegeven wordt qua splitsen van groepen is een reden waarom ik hier niet meteen warm voor loop. Ik ga dus per vakantie weer naar een ander gebied, loopafstand van de piste en met voldoende KM waar ik me een week kan vermaken.

Zal het vast nog een keer doen, maar het heeft niet mijn voorkeur.

Luc68 oktober 2018 · 10:59

Afgelopen jaar voor het eerst gedaan (in het klein weliswaar) en wegens succes doen we het deze winter dunnetjes over :) Samen met m’n vaste skimaat 3 dagen in de Zugspitze Arena gespeeld en in 3 skidagen 4 gebiedjes gezien. Hoe?

 • Donderdag nacht rijden
 • Vrijdag: Lermoos, met de eerste lift omhoog (einde van de dag wel voor het avondeten een powernap+ gedaan natuurlijk;))
 • Zaterdag: Ehrwalder Alm (wat een heerlijk gebiedje voor een dag en wat een ambiance met die Zugspitze naast je).
 • Zondag: In de ochtend naar de Zugspitze, enigszins mistig en niet heel uitdagend skiën. Ons bedroop de gedachte het hier toch echt de ‘Duitse prestigeberg’ betreft en behalve het uitzicht er weinig sensationeels te vinden is. De heenweg met de tandradbaan naar boven gegaan en dat behoeft wel een grappige toelichting. Toen ik namelijk eenzelfde plan met mijn ouders in 2003 had (toen verbleven we ook in Lermoos) om die dag de Zugspitze te gaan verkennen, was die dag de toen nog oude Zugspitzebahn buiten gebruik gesteld omdat het dalstation door Brand werd verwoest. Destijds dus geen Zugspitze voor mij en daardoor is die berg op m’n lijstje blijven staan. Afgelopen januari moest het dan dus gaan gebeuren, dit maal via de gloednieuwe Zugspitzebahn die toen net in gebruik was genomen. Helaas. Door een technische storing (die later meerdere dagen bleek te duren) bleef de lift gesloten. Toen hebben we maar besloten om de berg heen te rijden en een vermakelijk tandradbaanritje naar boven gemaakt;-) De zondagmiddag zijn we vervolgens nog in een bijna verlaten Biberwier gaan skiën. Een privé piste waar we de gehele middag heerlijk vanaf hebben geknald.
 • Maandag: weer net zo snel en zonder files terug naar NL.
poedermeneer
Roelauteur8 oktober 2018 · 12:21

@Luc6 leuke anekdote! Dat gebied leent er zich bij uitstek voor. Binnenkort komen er wat blogs over.

Weerman, redacteur, skiër, Limburger
DrPhil8 oktober 2018 · 12:41

Doe het eigenlijk nooit, geen zin om 's ochtend nog in de auto danwel skibus te zitten. Ook wat hierboven aangegeven wordt qua splitsen van groepen is een reden waarom ik hier niet meteen warm voor loop. Ik ga dus per vakantie weer naar een ander gebied, loopafstand van de piste en met voldoende KM waar ik me een week kan vermaken.

Zal het vast nog een keer doen, maar het heeft niet mijn voorkeur.

Tiny-M op 8 okt 2018 09:47

Ik zit ook het liefst op plasafstand van de lift, maar het went wel snel. Naar de meeste gletsjers moet je sowieso met de auto.
Meestal rij ik na het skiën naar het volgende hotel (max 1-1,5u), dan kan ik de volgende dag meteen skiën. (Tenzij het dus een gletsjer is).
Voor mij heeft het ook voordelen omdat ik dan wakker ben tegen de tijd dat ik bij de lift ben.

Daffie8 oktober 2018 · 13:09

Ik heb het ook wel een paar keer gedaan, maar hop niet zozeer van 1 acco naar meerdere skigebieden; maar hop ook van dorp naar dorp.

Een paar jaar geleden gestart in Ischgl. leuk pensionnetje voor 3 dagen. 3 dagen skieen en apres-skien. de laatse ochtend op tijd in de auto en richting Serfaus Fiss Ladis. Een dagje skieen en 's avonds door naar Solden. nog ff de apres-ski meepakken en daarna 2 dagen skieen en apres-skieen in Solden. Op naar Hochfugen en een dagje skieen. 's avonds doorrijden naar Gerlos, apres-skieen, 3 dagen skieen en door naar Westendorf. Ook nog ff 3 dagen skiwelt en toen was t tijd om weer naar Nederland te rijden.

Deze vorm is leuk als je niet iedere dag in de auto wilt zitten, ook graag gaat apres-skieen en veel verschillende gebieden wil zien.
Ik had toen de Tirol Snow Card; dus hoefde nergens liftpassen te kopen oid.
Enige nadeel vond ik dat je steeds weer je koffer moet pakken. Als ik dit nog een keer zou doen, zou ik een accomodatie minder doen en een nachtje langer per acco blijven.

JurrianvanLoo8 oktober 2018 · 15:25

Laatste jaren doen wij het eigenlijk erg vaak! Komende kerst gaan we zelfs op doorreis dus verschillende appartementen!
Dag 1: Zugspitze Arena
Dag 2: Nauders
Dag 3: Obereggen/Bella Monte
Dag 4: Sella Ronde
Dag 5: Sella Ronde

Helmert op 8 okt 2018 08:40

Cool! Zie ik je bij de Sella ronda met kerst misschien wel. Zit daar dan ook

Let it snow
Ronaldski8 oktober 2018 · 17:51

Doe het al jaren. Maar dan in Canada en de USA. Ik vind het ideaal, zeker omdat aan de andere kant van de oceaan de meeste gebieden veel kleiner zijn. Ik ben in de gelukkige omstandigheid dat ik met pensioen ben en heb dus ook de tijd om een groot aantal weken rond te trekken. We staan in zo’n periode ook niet iedere dag op de latten. Dat zou te veel van het goede zijn.
Voordelen van rondtrekken zijn de afwisseling en een verkeerde keuze van een skigebied verpest niet je hele vakantie. Nadeel van Noord Amerika is dat skigebieden over het algemeen niet dicht bij hotels liggen. Je moet bijna altijd een stuk(je) rijden met koude skischoenen als gevolg (moeilijk aan te trekken). Zo’n skisafari in Europa ondernemen staat nog wel op de to-do-list. Nadeel van Europa zijn de vaak overvolle parkeerterreinen.

Ronaldski8 oktober 2018 · 18:58

Trouwens vorig jaar nog een skisafari gedaan door Fins, Noors en Zweeds Lapland. Zoals je uit de blogs van @Kristy kan lezen is Lapland een prima bestemming om naast skiën en boarden ook andere winterdingen te ondernemen.

kokkieAmiga8 oktober 2018 · 22:54

Skihoppen, wat een grappig woord voor de manier van mijn skivakantie vieren! Tja, ik wil niet anders, het hoort er gewoon bij. Als ik in 1 gebied mijn vakantie heb, dan ben ik onherroepelijk binnen een dag uitgekeken (Tenzij het ECHT heel groot is, zoals bijv. Arlberg). Nee, ik neem liever geen risico om uitgekeken te geraken. En dus ga ik al vele jaren lang, naar een centraal punt waar ik heel goedkoop een onderkomen zoek. Doorgaans is dit ‘gewoon’ een appartment, of een kamer voorzien van een goed geoutilleerde Gästeküche. Ik ga dan meestal naar Walchsee (Kaiserwinkl) Ik heb er vroeger leren skien, en sindsdien is het nog nooit uitgebreid. Maar in die kleine gebieden van Walchsee en Kössen ski ik bijna nooit meer, hoogstens een halve dag per gebiedje, en dan heb ik het wel weer gezien. Ik skihop o.a. naar omringende plaatsen zoals: Skiwelt, Steinplatte, St. Johann i T, vroeger ook wel Kitz, Skicircus, maar ik ben ook nog verder weg geweest het gehele Zillertal tot aan Hintertux en tot aan de Stubaier gletscher toe. Ik heb 1 vakantie in Tux (Madseit) doorgebracht, en heb toen geskihopt naar Sölden en SFL! tja… da’s dan wel 2 uur rijden, maarja, als je vrienden/collega’s uit Nederland daar op vakantie gaan, dan is het soms leuk om er een dagje mee te gaan skien! Ja, skihoppen, ik hou er wel van, Apres-ski doe ik niet zo veel, maar is ook zeker mogelijk. Bovendien hou ik er ook van om mijn eigen auto mee te nemen, zodat ik altijd comfortabel zit, ipv in zo’n stomme skibus, waar je vaak moet staan. Dan zit je ook niet aan vertrektijden vast, en kun je gaan en staan waar je wilt. Dat is voor mij pas echt vakantie, en voor de benzine hoef je het niet te laten want dat is spotgoedkoop in Oostenrijk. Een nadeel kan zeker wel zijn dat de skipassen als je dagkaarten koopt, ze wel wat duurder zijn, maar als je dat slim aanpakt, dan neem je bijv. een meerdaagse pas voor het Zillertal, en kun je in een aantal verschillende gebieden gaan skien. Als 1 van die gebieden dan niet bevalt, om wat voor reden dan ook, dan kun je heel snel naar 1 van de andere, als de condities daar beter zijn. Maar dit is bij sommige gebieden soms met een 1-daagse pas ook mogelijk (Bijv. Skiwelt) Een ander voordeel vind ik, dat als ik bijv. 2 weken ga, ik niet per se elke dag hele dagen hoef te skien, en soms ook andere dingen onderneem, dan kun je bijv. denken aan: Shopping, Stadtrip (Innsbruck/Salzburg/Kufstein) Wandelen en uit eten, naar de kerk gaan of een (orgel)concert bezoeken. Wat ik ook vaak gedaan heb, is familie van mij, in een ander deel van Oostenrijk bezoeken, om daar een dag te gaan skien. Ja, deze vorm van vakantie zou ik echt nooit willen missen.

Ski or Die
kokkieAmiga8 oktober 2018 · 23:00

Bestaat er geen skipas die je online kan opladen voor eender welk skigebied? Als je een weekend naar de Vogezen gaat skiën en al een anderhalf uur moet aanschuiven voor een skipas een dag in la bresse en een dag in gerardmer heb je het al bijna weer gehad. Ik heb de passen nu bijgehouden om online op te laden. Zou eigenlijk wel de Maks zijn om met 1 pas alle skigebieden te kunnen opladen! Misschien iets voor de toekomst?

derjean op 7 okt 2018 15:17

Zoiets bestaat in Tirol al een paar jaar, maar dan moet je wel zeker weten dat je een aantal keren op wintersport gaat per seizoen, om hem eruit te skien. Dit heet dus de Tirol Snow Card.

Ski or Die

Plaats een reactie

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.