BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Wintersporters willen niet skiën op witte linten

Wintersporters willen niet skiën op witte linten

Roel op 5 december 2018 · 59 reacties

We hebben gemerkt dat dit artikel veel discussie heeft veroorzaakt. Dat heeft ons (en meer specifiek mijzelf) behoorlijk geraakt. Juist ook omdat we dit artikel met de beste intenties geschreven hebben. We realiseren ons wel dat enkele vragen niet aan de kwaliteit voldeden die jullie van ons mogen verwachten. Om niet de schijn te wekken dat we mensen een bepaalde richting in hebben willen duwen, hebben we besloten het topic te verwijderen. De reacties blijven natuurlijk staan.

Goede informatie met de nodige context en nuance vinden we in onze artikelen het allerbelangrijkste. Omdat panelonderzoek een andere soort expertise vraagt hebben we besloten hiervoor kennis van buitenaf te halen.

Op de hoogte blijven van de laatste artikelen? Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!


Plaats een reactie

Om te posten op dit forum heb je een account nodig. Login of maak een account aan.

Reacties

 • Shane 5-12-18 07:50
  Shane 5 december 2018 · 07:50
  Hoogte begint nu al, onterecht naar mijn mening, een ding te worden. Je ziet dat hier in diverse vraagtopics al vaak terug. Hangt er volgens mij ook mee samen dat men een licht ontdooid toplaagje al “pap” noemt en dat is iets dat je absoluut niet moet willen, naar het schijnt. Wat ik bedoel te zeggen, de mensen lijken ook wel steeds pietluttiger te worden. Een beetje papperige sneeuw skien hoorde er vroeger gewoon bij, ook in januari. Maar dat lijkt nu niet meer te kunnen en dus nemen we liever het risico op slecht weer en zicht en afgesloten liften boven de 2000 meter in januari of februari. Ik begrijp daar persoonlijk echt niets van.

  Ook zijn er echt verschillen tussen laaggelegen gebieden. Afgelopen jaar heb ik bijvoorbeeld mee gemaakt dat Kitzski aan de Resterhohe kant perfecte condities had, terwijl de Kitzbuhel zijde flink natte en zware slush was. En dat speelt vaak.
  I can stick uphill ice, on my saucer...
 • Roy83 5-12-18 08:08
  Roy83 5 december 2018 · 08:08
  De focus ligt teveel op hoogte en veel minder op periode. Mensen vinden het spannend om naar Saalbach te gaan in de eerste week van Maart, maar boeken datzelfde Saalbach blind voor de kerstvakantie.

  Mensen, in het algemeen, hebben een aversie tegen verandering. Of dat nou of over kunstgras, kunstsneeuw, van het gas af of wat dan ook gaat, het is fijner zoals het vroeger was.
  #helmetsarecool
 • Birdheart 5-12-18 08:39
  Birdheart 5 december 2018 · 08:39
  Meerderheid dreigt niet meer op wintersport te gaan

  Mooie aandacht trekkende kop, maar is simpelweg niet de enige uitkomst uit de resterende. Stel alle twijfelaars zeggen we gaan niet meer dan heb je het over 61% die niet meer gaat. Maar als de twijfelaars allemaal zeggen we gaan wel, heb je het ineens over 83% die nog wel gaan. Dit zou dus een eerlijkere conclusie zijn dan die er nu getrokken wordt.
  Ook is het zo dat als 25.1% van de twijfelaars zeggen we gaan wel dan gaat de meerderheid dus gewoonweg wel op wintersporters. Staat tegenover dat er van de twijfelaars maar liefst 75.1% moet zeggen we gaan niet meer, om een meerderheid te creëren. De kans dus dat de meerderheid niet gaat is vele malen kleiner dan dat ze wel blijven gaan.

  En het tweede grafiekje erbij halen om het eerste te bevestigen is niet eerlijk want je dwingt mensen een keuze te maken, als je dan toch echt besluit niet te gaan en daar moet 1 reden uit komen, dan is dat.... zo creëer je een uitkomst die je zelf wilt. En niet langer representatief is voor de daadwerkelijke mening van de invullers.
  *bericht bewerkt door Birdheart op 5 dec 2018 09:04 (1% bewerkt)
  als mijn gedachten daar zijn, maar ik ben hier, waar ben ik dan?
 • ThomJ 5-12-18 08:59
  ThomJ 5 december 2018 · 08:59
  Hoe groot was de sample size van het eerste panel?

  Ik ben het met Birdheart eens. Die gedwongen keuze leidt tot een oneerlijke afspiegeling van de werkelijkheid. De 2e grafiek zou ook moeten ingaan op twijfelaars los, en dan mogelijk 1 ernaast voor mensen die nee zeggen. Dat geeft een eerijker beeld. Misschien is het handig om in de volgende enquete ook meer in te gaan op het gedrag van mensen nu (bijv. Perceptie van wintersport maanden, wanneer ze zelf gaan en op welke hoogte ze het meest skiën). Door meer vragen de diepte in te stellen en meer variatie op het onderwerp van dat panel kun je ook inhoudelijk een sterker en diverser artikel neerzetten. Dit artikel is wat lang voor iets dat in 2 a 3 zinnen redelijkerwijs samen te vatten is.
  *bericht bewerkt door ThomJ op 5 dec 2018 08:59
 • Roel admin 5-12-18 09:04
  Roel admin 5 december 2018 · 09:04
  @Birdheart Als iemand twijfelt kun je daaruit opmaken dat ze iets niet leuk vinden. Anders twijfelden ze niet. Ik zeg ook niet dat de meerderheid "niet gaat", maar "niet dreigt te gaan". Dat is iets anders. In die tweede grafiek vroegen we te kiezen uit drie mogelijkheden. Op zijn minst is opvallend dat prijs minder belangrijk wordt gevonden dan witte linten.
  Weerman, skiër, Limburger
 • Birdheart 5-12-18 09:13
  Birdheart 5 december 2018 · 09:13
  @Roel ik zei dat het nu niet de waarheid aandoet. Niet dat wat er staat niet waar is, want dat bereken ik ook. Er wordt nu iets gesuggereerd wat theoretisch kan maar realistisch de minst waarschijnlijke is van de twee volgens de cijfers.

  Jou redenering klopt niet helemaal. Ik twijfel ook wel eens om ergens heen te gaan. Maar dat zegt niets over de reden van twijfelen an sich. Het zegt ook dat ze wel degelijk willen gaan. Maar op dit moment nog geen keuze willen of kunnen maken.
  Ik twijfel bv over de Dolomieten trip van @GiGi omdat ik dat een super leuk idee vind, maar nu nog niet kan overzien waar ik op dat moment sta.

  En helemaal mee eens dat de tweede grafiek opvallend is, maar het is nog steeds een heel erg gestuurd antwoord. Als hier de keuze bij had gestaan "geen van de drie bovenste" of "ik ga toch wel" zou dit al meer gezegd hebben.
  als mijn gedachten daar zijn, maar ik ben hier, waar ben ik dan?
 • Roel admin 5-12-18 09:32
  Roel admin 5 december 2018 · 09:32
  @Birdheart ik snap voor een deel je punt maar ik denk dat we het niet helemaal eens zullen worden. Natuurlijk is de tweede grafiek een gestuurd antwoord maar op de vraag "Wat zou voor jou de belangrijkste reden zijn om in de toekomst niet meer op wintersport te gaan?" past niet het antwoord "ik ga toch wel". We gaan in de toekomst zeker verdere analyses op de antwoorden loslaten zoals @ThomJ voorstelt. Het panel bestaat nu uit ruim 700 mensen.
  Weerman, skiër, Limburger
 • Marcellus 5-12-18 11:29
  Marcellus 5 december 2018 · 11:29
  Ik heb zelf meegedaan aan het onderzoekje en merkte dat het best wel moeilijk is om oprecht te antwoorden op de vragen. Je beseft tijdens het invullen dat je er wellicht toch anders over denkt als het eenmaal zo ver is en je werkelijk de keuze moet maken tussen thuisblijven en witte linten.
  Ja, sneeuw is koud en glad. Maar het heeft nog andere voordelen ook.
 • Thomas 5-12-18 12:18
  Thomas 5 december 2018 · 12:18
  "Sneeuwrijke winters raken we waarschijnlijk niet helemaal kwijt"
  Wat is dit voor bangmakerij? Ondanks het woordje "niet"...

  We moeten eens stoppen met de gedachte dat het klimaat volledig aan het veranderen is. We maken onszelf helemaal gek. Zo is de temperatuur in de Dolomieten vanaf 1989 helemaal niet gestegen:


  En dan dit soort onderzoeken? Natuurlijk willen mensen liever niet op witte linten skiën, maar dat is ook helemaal geen realiteit. Door de innovaties op het gebied van kunstsneeuw (snowfarming, sneeuwproductie boven 0, etc.) zijn we in staat veel meer kunstsneeuw te produceren en daarmee hellingen en pistes veel eerder en veel later in het seizoen van sneeuw te voorzien. Vooral leuk voor de marketing! Maar het skiseizoen blijft nog tot in de lengte der dagen vooral bestaan uit besneeuwde bergen en dorpen. Stop met die ongelooflijke klimaathetze! De (energie)rekening is vanmorgen reeds gepresenteerd voor volgend jaar. Gelukkig mogen u en ik voor deze bangmakerij betalen en wordt de (vervuilende) industrie bespaard.
  Even a bad day skiing is better then a good day at work
 • Roel admin 5-12-18 12:28
  Roel admin 5 december 2018 · 12:28
  @Thomas we gaan hier de klimaatdiscussie niet helemaal opnieuw voeren. Ga daarvoor je gang onder dit topic: https://www.wintersport.nl/weblog/bericht/434166/klimaatverandering-be.... Dan zie je ook dat we geen hetze aan het voeren zijn.
  Weerman, skiër, Limburger
 • Thomas 5-12-18 12:30
  Thomas 5 december 2018 · 12:30
  @Thomas we gaan hier de klimaatdiscussie niet helemaal opnieuw voeren. Ga daarvoor je gang onder dit topic: https://www.wintersport.nl/weblog/bericht/434166/klimaatverandering-be.... Dan zie je ook dat we geen hetze aan het voeren zijn.Roel op 5 dec 2018 12:28
  Als er geen hetze wordt gevoerd, waarom worden er dan dermate suggestieve titels gevoerd in berichten?
  Tevens staat er meer dan genoeg inhoud in mijn post omtrent jullie "onderzoek". Daar zou je prima een reactie op kunnen geven. Nogmaals, de bodem onder dit "onderzoek" is een verkeerd geschetste werkelijkheid. De mening daaromtrent vragen zal daarom nooit valide resultaten opleveren.
  *bericht bewerkt door Thomas op 5 dec 2018 12:31 (24% bewerkt)
  Even a bad day skiing is better then a good day at work
 • sterko 5-12-18 12:35
  sterko 5 december 2018 · 12:35
  op de vraag "Wat zou voor jou de belangrijkste reden zijn om in de toekomst niet meer op wintersport te gaan?" past niet het antwoord "ik ga toch wel".Roel op 5 dec 2018 09:32

  Natuurlijk is "Ik ga toch wel" een mogelijk antwoord op deze vraag.
  Wanneer alle drie de antwoorden compleet niet van toepassing zijn, maar je er toch één moet kiezen, kies je er maar één. Ik heb ook voor witte linten gekozen, maar in werkelijkheid zal mij dat nooit weerhouden om op wintersport te gaan. Liever op witte linten dan helemaal niet.
  Dat blijkt ook uit de bovenste grafiek. Slechts 17% zou daardoor niet meer op wintersport gaan. Dat er bij de volgende grafiek 47% voor witte linten kiest, betekend gewoon dat 30% de andere antwoorden nog minder van toepassing vind.

  Deze kritiek op jullie vragen en verplichte antwoorden is toen ook al in het bijbehorende topic gegeven. Ik sprak toen ook al de vrees uit dat er een onterechte conclusie breed uitgemeten ging worden en dat is nu dus gebeurd. Uitgerekend één van de meest discutabele antwoorden is nu de kop van dit artikel.
  *bericht bewerkt door sterko op 5 dec 2018 12:51
  Annoying skiers since 2003
 • Roel admin 5-12-18 12:43
  Roel admin 5 december 2018 · 12:43
  @Thomas om te beginnen gaat dit onderzoek niet over klimaatverandering ja of nee, maar over het gedrag van wintersporters als de ski-omstandigheden gaan veranderen.

  Natuurlijk willen mensen liever niet op witte linten skiën, maar dat is ook helemaal geen realiteit. Door de innovaties op het gebied van kunstsneeuw (snowfarming, sneeuwproductie boven 0, etc.) zijn we in staat veel meer kunstsneeuw te produceren en daarmee hellingen en pistes veel eerder en veel later in het seizoen van sneeuw te voorzien. Dat zijn witte linten.

  De grafiek van de Dolomieten ken ik heel goed, grappig genoeg wil de onderzoeker daarmee laten zien dat de randvoorwaarden voor het maken van "kunstsneeuw" onveranderd goed zijn. Dit is trouwens de grafiek als je verder terug in de tijd gaat:
  Weerman, skiër, Limburger
 • peterf 5-12-18 12:56
  peterf 5 december 2018 · 12:56
  Ik heb zelf ook het onderzoek ingevuld. En zoals Marcellus zegt, was dat best moeilijk omdat je soms een 'gedwongen' keuze moet maken. Waardoor, wellicht het beeld niet helemaal objectief is. Ik miste zelf vooral vragen over de periode voor het skiën. Het is wellicht niet meer verstandig om half maart nog naar skiwelt Wilde Kaiser of Kirchberg te gaan, maar in januari en februari kan daar de komende jaren nog prima geskied worden. En zoals de inleiding voor het onderzoek ook al aangaf lijkt het er voorlopig vooral dat de winters iets later beginnen, maar ook iets langer doorlopen. Dus wellicht loopt het seizoen over 10 jaar van januari t/m april in plaats van december t/m maart.
  Ik ga al 25 jaar skiën in Oostenrijk (variërend van half december tot eind maart) en heb tot nu toe nog elk jaar voldoende sneeuw.
  Het is ook vooral gewenning van gewijzigde omstandigheden. In januari skiën was 20 jaar geleden not done, omdat het weer dan vaak zo slecht was...Inmiddels is januari voor veel mensen net zo bespreekbaar als eind februari/begin maart.
  Kortom, we (de ski-lovers) zullen ons vanzelf aanpassen aan de omstandigheden. Ikzelf zal me in elk geval niet laten tegenhouden door witte ski "linten". Daarvoor is skiën gewoon veel te leuk!
  Het onderzoek is dan ook vooral een leuke indicatie van hoe wellicht in de toekomst over het skiën gedacht wordt. Niet meer dan dat. Dus laten we nu aub niet teveel gaan muggenziften over hoe het opgeschreven staat!
 • paolie 5-12-18 12:58
  paolie 5 december 2018 · 12:58
  Probleem met de witte linten is dat het heel onnatuurlijk klinkt en op foto's ook gek uitziet, maar in werkelijkheid, tijdens het skiën, vrijwel niet opvalt. Zeker niet als er buiten de linten nog een paar cosmetische centimeters sneeuw liggen. Dat blijkt bijvoorbeeld al uit de al jaren razendenthousiaste berichten uit de Dolomieten, ook in de zeer sneeuwarme seizoenen. Mensen die nu aangegeven niet meer te gaan skiën als er alleen maar witte linten zullen zijn, hebben de laatste jaren zeer waarschijnlijk al enkele keren in zo'n lintenlandschap geskied, zonder het te beseffen.
 • SkiBeppie 5-12-18 12:59
  SkiBeppie 5 december 2018 · 12:59
  Dat skiën op witte linten, als het altijd zo zou zijn dan stop ik er mee. Dat skiën in Kitzbühel in oktober vond ik dan ook- in de tijd dat de klimaatverandering ontegenzeggelijk toe aan het slaan is- een vreemde publiciteitsstunt: niets geeft het wanhopige 'we skiën tegen de klippen op, wat er ook gebeurt- beter aan dan zo'n plaatje. Steeds hoger, steeds duurder, steeds meer kunstsneeuw zoals er van de week al in het stuk over de klimaatverandering stond. Dat is een teken aan de wand.
 • sterko 5-12-18 13:02
  sterko 5 december 2018 · 13:02
  Wanneer alle drie de antwoorden compleet niet van toepassing zijn, maar je er toch één moet kiezen, kies je er maar één.
  ...
  Deze kritiek op jullie vragen en verplichte antwoorden is toen ook al in het bijbehorende topic gegeven. Ik sprak toen ook al de vrees uit dat er een onterechte conclusie breed uitgemeten ging worden en dat is nu dus gebeurd.sterko op 5 dec 2018 12:35


  Nog aanvullend hierop: Als de meerderheid voor "Skipas te duur" had gekozen, zou de kop van dit artikel dan "Wintersporters zijn gierig." zijn geweest?
  Annoying skiers since 2003
 • FrankW 5-12-18 13:03
  FrankW 5 december 2018 · 13:03
  Wacht even hoor jongens? Wat zijn dit voor conclusies? Deze enquête was al niet heel erg onderscheidend, maar als je dan deze conclusies eruit gaat trekken dan heb je niet alleen een gestuurd onderzoek, maar een gebrek aan het vermogen om de uitkomsten te kunnen lezen.

  Waarschijnlijk is het goed voor de publiciteit, maar het is een uitkomst die je niet kan hardmaken.

  Bovendien wordt een heel belangrijke variabele over het hoofd gezien, namelijk het feit of skiën op witte linten de enige optie is of niet. Als ik kan kiezen ga ik naar een gebied waar ik niet op witte linten hoef te skiën. Als ik kan kiezen ga ik in een andere periode met een grotere sneeuwzekerheid. Als ik die optie niet heb, dan ga ik misschien op witte linten skiën, misschien niet, maar ik heb die keuze nog niet hoeven maken. Is het dan gek als ik zeg twijfel? Maar de kans dat ik dan niet meer ga wintersporten is niet zo groot.

  Al met al een zeer matig onderzoek, wat nu opgeblazen wordt.
  Wie nooit valt zal niet weten waar z´n grens ligt.
 • Roel admin 5-12-18 13:10
  Roel admin 5 december 2018 · 13:10
  @sterko en anderen, hoewel we achter de uitkomsten staan dat de meerderheid geen witte linten wil zullen we de vraagstelling bij de volgende ronde zeker kritisch bekijken. Wij streven ook een zo degelijk mogelijk onderzoek na zonder het over de methodiek te hoeven hebben.
  Weerman, skiër, Limburger
 • Thomas 5-12-18 13:15
  Thomas 5 december 2018 · 13:15
  @Thomas om te beginnen gaat dit onderzoek niet over klimaatverandering ja of nee, maar over het gedrag van wintersporters als de ski-omstandigheden gaan veranderen.

  Natuurlijk willen mensen liever niet op witte linten skiën, maar dat is ook helemaal geen realiteit. Door de innovaties op het gebied van kunstsneeuw (snowfarming, sneeuwproductie boven 0, etc.) zijn we in staat veel meer kunstsneeuw te produceren en daarmee hellingen en pistes veel eerder en veel later in het seizoen van sneeuw te voorzien. Dat zijn witte linten.

  De grafiek van de Dolomieten ken ik heel goed, grappig genoeg wil de onderzoeker daarmee laten zien dat de randvoorwaarden voor het maken van "kunstsneeuw" onveranderd goed zijn. Dit is trouwens de grafiek als je verder terug in de tijd gaat:
  Roel op 5 dec 2018 12:43

  Met betrekking tot de langere diagram is er nog steeds geen trend te bespeuren.

  Anyway, de witte linten zijn in oktober en mei! Skigebieden als Schladming, die willen stunten met een vroege opening. Of zoals Kitzbuhel, met snowfarming het mogelijk maken van skiën in oktober.
  Maar 98% van de wintersporters gaan die witte linten helemaal niet meemaken! Winters blijven winters, besneeuwde bergen, blijven besneeuwde bergen. De ene winter wat meer dan de andere winter. De hele stelling, "skiën op witte linten", is dus een geen realiteit. En ja, dat het eind maart in het dal groen wordt, met de piste door het landschap, laten we maar even buiten beschouwing. Richt je blik wat meer omhoog voor wat meer winters gevoel. Niets anders dan 50 jaar geleden. Ten begonnen ze begin maart al sneeuw naast de dalafdaling, op de piste te scheppen.

  Even a bad day skiing is better then a good day at work
 • Rogier120 5-12-18 13:20
  Rogier120 5 december 2018 · 13:20
  Ik denk dat de beste conclusie uit dit onderzoek is dat de redactie weinig kaas gegeten heeft van statistiek. Misschien verstandig om in het vervolg of iets voorzichtiger te zijn met de conclusies, of het onderzoek door een gespecialiseerd bedrijf uit te laten voeren. Voordat er allemaal onjuiste conclusies getrokken worden en andere media hier ook mee aan de haal gaan.
 • Thomas 5-12-18 13:25
  Thomas 5 december 2018 · 13:25
  Dat skiën op witte linten, als het altijd zo zou zijn dan stop ik er mee. Dat skiën in Kitzbühel in oktober vond ik dan ook- in de tijd dat de klimaatverandering ontegenzeggelijk toe aan het slaan is- een vreemde publiciteitsstunt: niets geeft het wanhopige 'we skiën tegen de klippen op, wat er ook gebeurt- beter aan dan zo'n plaatje. Steeds hoger, steeds duurder, steeds meer kunstsneeuw zoals er van de week al in het stuk over de klimaatverandering stond. Dat is een teken aan de wand.SkiBeppie op 5 dec 2018 12:59

  Wat een nonsens! De sneeuw op de Resterhohe is allemaal sneeuw van het jaar ervoor! Snowfarming. Waaraan merk je trouwens dat die "klimaatverandering ontegenzeggelijk toe aan het slaan is?" Is de sneeuw groen aan het worden? Had je vorig jaar regen op je wintersport? Was die ene favoriete piste dicht? Vertel het mij alsjeblieft!
  *bericht bewerkt door Thomas op 5 dec 2018 13:25 (1% bewerkt)
  Even a bad day skiing is better then a good day at work
 • Forza 5-12-18 13:35
  Forza 5 december 2018 · 13:35
  Jeetje, wat maakt iedereen zich druk over een onderzoek op website waarvoor je niet hoeft te betalen. @Roel heeft al aangegeven de volgende keer kritisch naar de vraagstelling te gaan kijken. Laten we het daar vooral even bij laten, en met zijn allen hopen dat die aankomende dump gaat voorkomen dat we de komende winter op witte linten moeten skiën.
 • FrankW 5-12-18 13:36
  FrankW 5 december 2018 · 13:36
  Ik denk dat de beste conclusie uit dit onderzoek is dat de redactie weinig kaas gegeten heeft van statistiek. Misschien verstandig om in het vervolg of iets voorzichtiger te zijn met de conclusies, of het onderzoek door een gespecialiseerd bedrijf uit te laten voeren. Voordat er allemaal onjuiste conclusies getrokken worden en andere media hier ook mee aan de haal gaan.Rogier120 op 5 dec 2018 13:20

  Ja, die kans is nu wel een beetje verkeken denk ik. Geloofwaardigheid krijgt enorme deuk en conclusies van volgend onderzoek zal onder vergrootglas liggen. Rest bovendien nog de vraag, hoe representatief is het panel? En, wat is de response rate van het panel?

  Gelukkig pakt Google Nieuws de artikelen van deze site niet zo op, dus zal het niet razendsnel overslaan naar de mainstream media, maar het kan zeker schade aanrichten.
  Wie nooit valt zal niet weten waar z´n grens ligt.
 • Huub 5-12-18 14:40
  Huub 5 december 2018 · 14:40
  3 jaar geleden met de kerst in de Dolomieten geweest. Alleen maar witte linten door de bergen en bossen, toch was dit een van de beste skivakanties geweest met de hele week alleen maar zon en perfecte sneeuw om op te skiën. Maar toegegeven, je mist natuurlijk wel de echte wintersportsfeer. Wie wil niet een strak zonnetje op een laag pas gevallen sneeuw.
  Twee weken geleden met de opening in Ischgl hetzelfde, alhoewel er bovenin genoeg sneeuw lag voor het plaatje.

  Ik blijf in ieder geval, zo lang er sneeuw, ligt gaan, echte of technische sneeuw.
 • MiVe 5-12-18 15:35
  MiVe 5 december 2018 · 15:35
  Voor mij liever geen witte linten. Als er dan geboekt moet worden kijken we naar gebieden die sneeuwzekerder zijn. Hoogte speelt daar een rol in.

  Een artikel met een onderzoek onder een panel klinkt gewichtig en is leuk voor de clicks. Daarbij leer je er wat van over statistiek via de commentaren. In hoeverre het representatief en er voorspellende waarde vanuit gaat daar twijfel ik over. Mensen zijn nogal snel geneigd een antwoord te geven op een vraag, wat ze vervolgens doen is nog weleens een tweede.
 • sterko 5-12-18 15:59
  sterko 5 december 2018 · 15:59
  Misschien verstandig om in het vervolg of iets voorzichtiger te zijn met de conclusies, of het onderzoek door een gespecialiseerd bedrijf uit te laten voeren. Voordat er allemaal onjuiste conclusies getrokken worden en andere media hier ook mee aan de haal gaan.Rogier120 op 5 dec 2018 13:20
  Onderzoeken laten uitvoeren door gerenommeerde onderzoeksbureaus is geen garantie op een betere conclusie. Je ziet in de media ook wel eens koppen en artikelen die op verkeerde conclusies zijn gebaseerd.
  Annoying skiers since 2003
 • sterko 5-12-18 16:02
  sterko 5 december 2018 · 16:02
  Rest bovendien nog de vraag, hoe representatief is het panel?FrankW op 5 dec 2018 13:36
  Uiteraard niet zo representatief. Hier op de site zitten de wat fanatiekere wintersporters en niet de gemiddelde wintersporter.
  Annoying skiers since 2003
 • Anki 5-12-18 16:06
  Anki 5 december 2018 · 16:06
  Wat een gezeik over de interpretaties. Iedereen kan de nuances er bij denken, we krijgen alle data er bij. Dus trek je eigen conclusies, leg naast je neer waar je anders over meent te moeten denken en hou op met dat gezeur. (om zelf ook maar even te zeuren, dat dan weer wel).

Plaats een reactie

Om te posten op dit forum heb je een account nodig. Login of maak een account aan.