Freestyle Tour met Nederlandse en Vlaamse wedstrijden!

Jordan-P op 19 juni 2019

null
Al jaren ligt het idee op tafel maar nu zijn we er helemaal klaar voor: de Freestyle Tour! Een samenwerking tussen de Nederlandse Ski Vereniging en Sneeuwsport Vlaanderen met een reeks van Nederlandse en Vlaamse wedstrijden én 2 Nationale kampioenschappen tijdens Snowfest 2020.

Goede test tijdens SnowFest

De Nederlandse Ski Vereniging en Sneeuwsport Vlaanderen pakken al langere tijd de organisatie voor het SnowFest, het freestyle evenement van het jaar, samen op. In Laax hebben we afgelopen jaar gezien wat beiden federaties al langer dachten: breng de Zuiderburen en de Nederlanders samen en we krijgen meer vonken en sfeer. Door de competitie met elkaar op te zoeken, worden de riders extra gepushed om te trainen op nieuwe tricks.

Verdere groei en professionalisering van riders en wedstrijden. We geloven erin dat deze tour de sfeer gaat bevorderen en kan leiden tot een verdere groei en professionalisering van riders en wedstrijden in België en Nederland. Christophe de Groof, chief of competition Snowfest en medeoprichter van de Freestyle Tour, zegt hier verder over: ‘We hopen dat de uitstapjes naar wedstrijden over de grens als “nieuw” voelen en een positieve push om te presteren geven.’

null

Concept Freestyle Tour

  • Het Vlaams Kampioenschap en de Dutch Cup blijven bestaan
  • Iedere wedstrijd telt mee voor het Vlaams Kampioenschap én Dutch Cup serie
  • Wedstrijdtypes: Slopestyle, Big Air en Railbattles
  • Slopestyle en Big Air wedstrijden tijdens Snowfest tellen mee voor de serie
  • Een Belg, aangesloten bij SVL doet mee voor het Vlaams Kampioenschap
  • Een Nederlander aangesloten bij NSkiV doet mee voor de Dutch Cup.
  • Je beste 5 resultaten bepalen je ranking voor het VK of de Dutch cup
  • Finale weekend in Landgraaf met prijsuitreikingen op zondag
  • Beste riders over de ganse tour, winnen de Freestyle Tour

null

Dus: pak je agenda en blokkeer alvast bovenstaande data. Wij werken tijdens de zomer alle punten en komma’s uit en geven je bij de start van het seizoen alle verdere info zoals categorieën, format, wedstrijdregels etc.

Wij zijn alvast stoked, jij toch ook!?

Meer info >>

null

Jordan-P
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.