Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

De zeven toegekende aanvragen voor het Sportstimuleringsfonds

MarkVermeulen op 10 september 2019· geen reacties

*Tot 1 mei 2019 konden alle verenigingen die aangesloten zijn bij de Nederlandse Ski Vereniging een aanvraag indienen binnen het ‘Sportstimuleringsfonds’ voor het seizoen 2019/2020. In totaal heeft de Sportraad, het orgaan dat beslist over het ‘Sportstimuleringsfonds’, 13 aanvragen ontvangen. De Sportraad heeft de afgelopen periode de aanvragen behandeld en heeft uiteindelijk besloten 7 aanvragen, al dan niet gedeeltelijk, te honoreren. *

Langlaufvereniging Gouda heeft een toekenning ontvangen om een nieuwe langlaufheuvel speciaal voor beginners te realiseren. De vereniging ontving de laatste jaren veel mensen die een beginnerscursus wilden volgen. Om deze doelgroep goed te kunnen bedienen was er behoefte aan langlaufheuvel die minder lang en hoog was dan de bestaande heuvels.

*Het project van Langlaufvereniging Gouda heeft een toekenning van €5000,- uit het ‘Sportstimuleringsfonds’ ontvangen. *

Skiteam Dordrecht ontving een toekenning om zich toe te kunnen leggen op de Ski Cross-discipline. Aanleiding voor dit project is dat skicross in veel wintersportlanden professioneel wordt beoefend, maar nog niet in Nederland. Sinds de Olympische Spelen van Vancouver in 2010 is skicross tevens een Olympische discipline. Het is een discipline die volop in ontwikkeling is en Skiteam Dordrecht wil deze discipline ook binnen Nederland beter op de kaart zetten.

*Het project van Skiteam Dordrecht heeft een toekenning van €4500,- uit het ‘Sportstimuleringsfonds’ ontvangen. *

Langlaufvereniging Bedaf kan aan de slag met een toekenning om hun biatlon veld te professionaliseren door het aanbrengen van een overkapping en schietpalen. Op deze manier kan er voortaan ook bij nat weer gewoon gebruik worden gemaakt van de aanwezige biatlon geweren en kan er voortaan ook in staande positie geschoten worden. Door deze aanpassingen kan er vaker en gevarieerder gebruik worden gemaakt van het biatlon veld.

Het project van Langlaufvereniging Bedaf heeft een toekenning van €2699,- uit het ‘Sportstimuleringsfonds’ ontvangen.

De Nederlandse Visueel-gehandicapte Ski Vereniging gaat een dag organiseren om ervaren en onervaren visueel-beperkte wintersporters samen te brengen. Dit met het doel om van elkaar te leren en het visueel-aangepaste skiën en snowboarden in Nederland te stimuleren. Zodoende hoopt de vereniging een doelgroep te bereiken en overtuigen dat wintersporten ook voor hen mogelijk is, ondanks hun beperking.

Het project van de Nederlandse Visueel-gehandicapte Ski Vereniging heeft een toekenning van €2975,- uit het ‘Sportstimuleringsfonds’ ontvangen.

Skiteam Twente is een nieuw opgerichte vereniging in Enschede. Met behulp van het ‘Sportstimuleringsfonds’ gaat de vereniging voorzien in de aanwezige behoefte in de Achterhoek, Salland en Twente om wedstrijden te skiën. Hiermee verbreedt de vereniging het wintersport aanbod in de regio door het aanbieden van wedstrijdtrainingen en wedstrijden.

Het project van Skiteam Twente heeft een toekenning van €3266,- uit het ‘Sportstimuleringsfonds’ ontvangen.

Troll Nordic Sports heeft een toekenning ontvangen namens het ‘Noords Platform’. De Noordse sporten zijn in toenemende mate populair en dit vraagt om verdere professionalisering van het platform. Met behulp van het ‘Sportstimuleringsfonds’ gaat het platform verder met de ontwikkelingen van de ‘‘Holland Cup Noords’ en ‘noordsesporten.nl’. Op deze manier worden de Noordse sporten nog toegankelijker voor wintersportend Nederland.

Het project van Troll Nordic Sports heeft een toekenning van €750,- uit het ‘Sportstimuleringsfonds’ ontvangen.

Outdoor Ski Racing heeft een toekenning ontvangen om de beleving tijdens wedstrijden te intensiveren. Met nieuwe timing software gaat de vereniging ervoor zorgen dat tijdens wedstrijden iedereen live inzicht heeft in wedstrijdinformatie. Dit zal zorgen voor meer meer spanning en voor direct zichtbare resultaten voor deelnemers, trainers en toeschouwers. De software is tevens beschikbaar voor andere wedstrijden.

Het project van Outdoor Ski Racing heeft een toekenning van €3749,- uit het ‘Sportstimuleringsfonds’ ontvangen.

Deze 7 verenigingen gaan komend jaar hard aan de slag met hun projecten en zullen aan het einde van seizoen de projecten verantwoording afleggen aan de Sportraad. Bij eventuele onderbesteding kan er geld worden teruggevorderd.

Heeft jouw vereniging inspiratie opgedaan door de bovenstaande projecten? Dan kunnen jullie in de toekomst een aanvraag indienen bij het ‘Sportstimuleringsfonds’. De deadline voor het indienen van een projectaanvraag binnen het ‘Sportstimuleringsfonds’ 2020/2021 zal liggen op 1 mei 2020. Voor meer informatie zie >> https://www.wintersport.nl/vereniging/sportstimuleringsfonds.

MarkVermeulen

Plaats een reactie