Op bezoek bij Village Igloo in Val Thorens

MonicaE op 11 januari 2020· 1 reactie

Village Igloo in Val Thorens

In Val Thorens is dit jaar iets bijzonders gebouwd: het Village Igloo. Aan de piste Combe de Thorens zijn ze in november begonnen met de bouw van dit iglo-dorp. Vanaf 7 december was het helemaal klaar en open voor publiek. In Village Igloo vind je een bar, een restaurant en 2 luxe hotelkamers.

De bouw van de iglo

De eerste foto’s maakten wij 26 november 2019, de eerste 2 iglo ballonnen zaten al onder een dikke laag sneeuw en met de laatste waren ze op deze foto’s bezig. Op de iglo ballonnen werd ruim 2 meter sneeuw gespoten. Nadat dit goed hard geworden was lieten ze de ballonnen leeglopen, werd er een ingang uitgehakt, en werd er een houten vloer gelegd. Daarna kon er worden begonnen met de sneeuwsculpturen in de wanden en de ijssculpturen in nissen van de iglo. In totaal gaat het om een oppervlakte van zo’n 150 m2.

Door pistenbullys werd er ruim 2 meter sneeuw op de iglo's gespoten

De sneeuw wordt op de ballon gespoten

Tijdens de bouw zijn we elke dag wel even komen kijken en werden dan bijgepraat door manager Camille. Hij is super enthousiast over het project, hij had dit al eerder in Les Arcs en Les Gets een seizoen gedaan.

Geniet mee met deze video (incl. dronebeelden) van de bouw, inrichting en het eindresultaat:

Inmiddels is Village Igloo ruim een maand open en moeten de sculpturen weer worden bijgewerkt. Laat in de middag zijn er gemiddeld 200 mensen in de iglo, de sculpturen hebben een enorme aantrekkingskracht, iedereen wil ze even aanraken lijkt het wel. Dit bijwerken is voor volgende week gepland.

Indeling van Village Igloo

In de eerste iglo is de prachtige bar, waar een boom is uitgehakt in de sneeuw die ook dient als plek voor de flessen.Prachtige details in de sneeuwsculpturen

In de tweede iglo zit het restaurant. In dit gedeelte kun je op woensdagen vanaf 19.00 uur van een Frosty Aperitief genieten of een diner met kaasfondue. Je loopt vanuit het dorp Val Thorens in het donker met een gids naar Village Igloo, alleen dat is al een beleving! De prijs voor aperitief start bij €35,- en het diner bij €49,- per persoon.

Het restaurant

In de achterste iglo bevinden zich de 2 prachtige hotelkamers. De ene kamer is een kamer voor 2 personen, de andere kamer is geschikt voor 4 personen. De bedden in de iglo zijn geheel van ijs en de temperatuur is 0 graden. Omdat je op dierenhuiden ligt blijf je lekker warm. In de nacht gebruik je speciale slaapzakken die geschikt zijn voor temperaturen tot -27C (het is niet geschikt voor kinderen onder de 5 jaar en zwangere vrouwen). Ook in de kamers zijn schitterende sculpturen gemaakt. Als je een nacht in de iglo hebt geboekt wordt je door een gids op sneeuwschoenen naar de iglo gebracht, een prachtige wandeling onder de sterrenhemel. Daarna volgt een diner in Savoyaardse stijl en na een nacht in de iglo kun je genieten van een heerlijk ontbijt. Daarna wandel je terug naar het dorp. Overigens ben je 's nachts niet alleen in de iglo, er is elke nacht een bewaker die in de keuken slaapt. Er hangt wel een prijskaartje aan, in de 2-persoonskamer slaap je vanaf 350 euro.

Overdag kun je de hotelkamers bekijken via het raam in de deur

Een kijkje in de duokamer

Après-ski

De iglo is naast restaurant en hotel ook een leuke plek voor après-ski of om van de zon te genieten tijdens je skidag. Het terras buiten ligt vol in de zon maar ook in de bar is het goed toeven tot 17.00 uur. Je skiet er eenvoudig langs via de groene piste Combe de Thorens.
![Heerlijk genieten op het terras van Village Igloo](https://
cdn.wintersport.nl/weblog/3/56737.jpg?w=800)

Sculpturen

Er zijn in de hele iglo sculpturen gemaakt, zij hebben als thema Disney’s Frozen 2. Alle figuren die je in de iglo ziet komen uit de Frozen 2 film. De iglo is toegankelijk tussen 10.00 en 17.00 uur, ook om alleen de iglo te bekijken en te fotograferen. Onder die enorme berg sneeuw ligt echt iets bijzonders verscholen.MonicaE
Blogger vanuit Les Trois Vallées
arnoldahanekamp12 januari 2020 · 21:31

Bedankt voor deze leuke blog!

Plaats een reactie

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.