Reviews Filzmoos

100% beveelt dit dorp aan. Krijgt een 8.7 op basis van 19 beoordelingen.

Sterke punten: Enorm sfeervol, super kindvriendelijk en eenvoudig bereikbaar.

Wat vind jij van Filzmoos?

Reviews van gebruikers

Gast834
25 februari 2020 · 15:59

Geweldig fijn dorp en mensen zijn warm. Het is erg betaalbaar en service gericht. Daarnaast is de kwaliteit van lesgeven bij skischool Exclusiv fantastisch. Kleine klassen en vaak ook Nederlandse leraren.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast121
23 februari 2020 · 23:09

Ben voor het eerst met mijn gezin naar Filzmoos gereisd.
We zijn geen master class skiërs en mijn vrouw wilde eigenlijk stoppen met skiën. De pistes zijn niet heel erg lastig en mijn vrouw heeft echt genoten van het skigebied, vooral de Mooslehenbahn was haar favoriet.
Dat geldt ook voor de kinderen, die nog weinig ervaring hebben met skiën. Ze zijn 13 en 14 en zijn geen helden. Die genieten echt van dit gebied.
verder rijden er gratis skibussen, die je vaak dichtbij je hotel kunnen afzetten.
Hotel was prima. Goede wellness.

Het enige nadeel zijn de sleepliften 3 stuks, en vooral de langste lift Schwaighalmlift is niet meer van deze tijd. Ik hoop dat die gauw vervangen wordt door een stoeltjeslift.
Verder is het echt een plek waar ik zeker weer heen zou gaan.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast695
27 december 2019 · 07:07

Super familie skigebied, goede service in het hele dorp. Op de baan én daarbuiten ook!
Voor meer ervaren skiërs is de mogelijkheid naar Flachau te rijden. Dan is Filzmoos mogelijk te klein.

Met familieSkiër1 tot 4 jaar ervaring
Gast695
21 februari 2019 · 20:43

Authentiek, geen poespas, relatief veel sleepliften, mooie bospaden, goede restaurants.

Met familieSkiër1 tot 4 jaar ervaring
ViolaB
26 januari 2015 · 13:16

Klein gebied, maar met mogelijkheid tot skiën in de grotere gebieden eromheen. Wij kwamen juist voor dat kleine en overzichtelijke voor de kinderen. Heel fijn dat het dorp hoger ligt waardoor de skischolen in het dorp zelf zijn. Je hoeft dus niet eerst ergens hoog een berg op om je kinderen weg te brengen.
De bergbahn van het dorp zelf heeft als skipas ook puntenkaarten (die meer dan een jaar geldig zijn voor als je weer terugkomt en er nog punten op staan), kinderkaarten en kaarten voor maar 2 uur als je alleen 's morgens skiën kan/wil ivm jonge kinderen in de les.
Een gezellig, overzichtelijk dorp met met name aan de kant van de Großbergbahn een paar mooie pistes!

Met familieSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Gast479
15 december 2014 · 16:23

Het is een super leuk klein dorpje, veel leuke mensen die er werken. En de sfeer is geweldig en de pistes zijn leuk, niet moeilijk!

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast473
18 april 2014 · 13:32

Vraag,
In 2015 ga ik voor de 2e keer skiën. In 2015 heb ik over 2 jaar zo’n 40 indoor skilessen gehad.
In Berwang heb ik nog 4 uur privéles gehad.
Vorig jaar in Berwang geweest. Erg leuk maar pistes zijn er weinig.
Ligt wel op 1300 m hoogte.
Heeft Filzmoos langere pistes dan in Berwang.
En is er meer variatie.
Heeft iemand raad?
Gr.
Herman

Met partnerSkiër1 tot 4 jaar ervaring
Gast176
3 maart 2014 · 21:20

Gezellig dorp en zeer zeker geschikt voor gezinnen met kinderen. Goede ervaringen met skischool Filzmoos, persoonlijker dan bij Bogei deze ziet er leuker uit maar is zeker niet beter !

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast910
20 december 2013 · 10:28

Wij komen al sinds ik een jaar of 2,5 ben in Filzmoos. (al 21 jaar dus)

Vanaf dat mijn broertje en ik 7 en 9 waren werden wij door onze ouders losgelaten in het gebied met een tijdstip en restaurant waar we gingen eten.
Dit kan omdat we inmiddels iedereen bij de liften stonden kenden en omdat het gebied klein en overzichtelijk is. Uitermate geschikt voor kinderen dus.

Nog altijd worden wij elk jaar hartelijk begroet door de jongens bij de lift.

Inmiddels skieen/boarden wij een aantal dagen in Filmoos en rijden we de rest van de week naar andere gebieden als Schladming, Hochkoning, Ramsau en Flachau.

Met familieSnowboardermeer dan 10 jaar ervaring
Gast130
10 december 2013 · 21:00

al een aantal jarennwerkzaam als skileraar en nu toch al zo dikke 10 jaar in filzmoos aanwezig. het is echt geweldig voor families met kinderen. omdat het zo klein is kom je de kimderen tijdens de lessen ook tegen in tegenstelling tot de grotere gebieden. op dit moment toch wel minder spectaculair voor de gevorderde skieer. maar er zijn plannen voor een verbindingslift over de berg naar de andere gebieden. dus wie weet. ik zou zeggen kom maar langs en geniet van filzmoos

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast130
10 december 2013 · 20:50

al een aantal jarennwerkzaam als skileraar en nu toch al zo dikke 10 jaar in filzmoos aanwezig. het is echt geweldig voor families met kinderen. omdat het zo klein is kom je de kimderen tijdens de lessen ook tegen in tegenstelling tot de grotere gebieden. op dit moment toch wel minder spectaculair voor de gevorderde skieer. maar er zijn plannen voor een verbindingslift over de berg naar de andere gebieden. dus wie weet. ik zou zeggen kom maar langs en geniet van filzmoos

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast628
27 augustus 2013 · 19:39

Het is een gezellig dorpje om in avond even te wandelen. Voor de apres ski is happy filzmoos de plek! Gezellig voor jong en oud! Skiën voor gevorderde is flachau beter! Ben je beginner dan is filzmoos genoeg.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Ruudski
26 december 2011 · 13:35

Even een korte tussenstop gemaakt bij Olympia op 17 december 2011. Het was nog ontzettend rustig en alleen de Papageno en Grossberg waren open. Door de hevige sneeuwval was de mogelijkheid tot skieen niet geweldig. Maar er lag wel al veel sneeuw (70 cm). Gelukkig was de sfeer wel uitstekend. Tot carnaval maar weer Filzmoos!

Martien en Mia
26 oktober 2010 · 16:19

wij komen al zo,n vijf jaar in dit wintersport gebied, het is er zeer mooi en je kunt er uitstekend skieen en wandelen het is zeer geschikt voor beginners en fam met kinderen, en je kunt vanuit filzmoos gemakelijk naar andere skigebieden toe met zeer korte reistijd.de bewoners zijn zeer vriendelijk en behulpzaam.
ook in het zomer zeizoen is het daar goed toeven

Drik van der Kaa1 februari 2010 · 10:00

Haus Christl is een eenvoudig huis wat privatzimmer verhuurd. Niet spectalulair, maar schoon met goede bedden, redelijk ontbijt, vriendelijke mensen en twee keer vallen naar de pappageno lift!

Patrick en Mich?1 februari 2009 · 12:43

De skibussen(retour ¤7,-) vanuit Filzmoos naar Flachau/Flachauwinkl rijden helaas maar 3x per week, dinsdag, woensdag en donderdag. Alleen 's ochtends opstappen en eind vd middag pas weer retour. Taxirit naar Flachau kost ¤60,-. Je moet dus zeker met eigen vervoer komen, anders is de skipas van ¤200,- wel ERG duur!! Het skigebied in Filzmoos stelt niet veel voor.

Hotel Villa Rieder
1 februari 2009 · 12:38

Accomodatie schoon en netjes, centraal gelegen in Filzmoos, ontbijt/diner: veel hetzelfde, voor eitje bij ontbijt of thee i.p.v dessert moet extra worden bijbetaald. Diner niet in buffetvorm, 5 gangen, maar niet bijzonder! Hoteldirectie niet echt flexibel.

vj
27 november 2008 · 15:57

filzmoos is een leuk skidorp waar wij al ruim 10 jaar komen. we zitten dan met wel 20 mensen in een grote boerderij boven in de bergen. het is er prachtig mooi, veel gelegenheid om te skien, wandelen, en nog meer. de restaurants zijn goed. en filzmoos is niet erg druk. de skischolen zijn goed…je hebt een ruime keus. ook zijn de grote gebieden op kleine afstand van filzmoos. je kunt kiezen om elke dag naar een ander skigebied te gaan, bijv zauchensee, flachau, wagrain! alles is mogelijk!filzmoos is een dorp waar we altijd naar terug zullen komen.

Theo
10 maart 2008 · 15:27

Een heel gezellig niet al te groot dorp met veel mogelijkheden. Zeer goede gemarkeerrde wandelwegen. Zeer jammer dat de Radstadterhutte gesloten is. Deze dient zonder meer open te zijn op ? van de mooiste wandelroutes van Oostenrijk.

3 december 2007 · 16:25

Een heel gezellig dorpje. Ontzettend leuke mensen! Hele leuke skiklassen, ik heb het erg naar m’n zin gehad! Wij zaten in Alpenhotel Wurzer, een gezellig hotel met een nederlandse beheerder (de vrouw!) Het is een familiehotel waar je keurig verzorgt word! Filzmoos zelf ik ook erg gezellig! Het vuurwerk is er heel mooi, tenmisnte op de plek waar wij waren wel. Niet veel piste keus, maar verder helemaal top!

Zeissink
26 november 2007 · 19:49

Filzmoos is een gezellig en kneuterig oostenrijks ski dorp met heel goede restaurants en hotels.
Zeker voor kinderen is dit dorp uitermate geschikt.
Alle liften komen uit in het dorp ook is alles op loop afstand
zowel alle winkels als alle restaurants en hotels.
Filzmoos heeft ook 2 langlauf gebieden een in het dal en een op de Rosbrand op 1500 meter