Reviews Veysonnaz

64% beveelt dit dorp aan. Krijgt een 6.5 op basis van 15 beoordelingen.

Sterke punten: Kindvriendelijk.

Wat vind jij van Veysonnaz?

Reviews van gebruikers

Gast030
29 december 2019 · 20:24

Sleepliften kan echt niet meer. Prijs is hierop niet aangepast. Voorzieningen matig in t dorp en e.e.a. is ook niet echt aangepast op wintersporters die na het skiën nog een leuk dorpje zoeken. Voor een weekje prima maar niet vaker. Dorp kan er veel meer uithalen als er echte ondernemers zijn die er wat van willen maken.

Gast647
7 november 2017 · 18:53

Wij komen al jaren achtereen met vrienden en familie in Veysonnaz. Het is een prachtig, rustig wintersportdorp dat vooral geschikt is voor families/vriendengroepen die niet perse een drukke apres-ski op willen zoeken. Het gebied heeft prachtige pistes en je kan er mooie tochten skiën naar bijvoorbeeld Verbier. De voorzieningen zoals liften en apres-ski zijn niet zo luxe of uitgebreid als in menig groot skigebied in Oostenrijk, maar als je houd van skiën kan je hier zeker goed terecht! De liften in het gebied zijn vaak sleepliften maar natuurlijk vind je er ook regelmatig een stoeltjeslift. De verouderde gondel van de piste de l’ours is vorig jaar vervangen voor een nieuwe gondel en dit heeft het gebied enorm opgeknapt. Verspreid over het hele gebied zijn enorm leuke eettentjes te vinden waar je een lekkere kaasfondue of warme chocolademelk kan krijgen, ga bijvoorbeeld naar l’alpage of le caboulis. Ben je bereid om verder te kijken dan de tipi dan kan je met het mooiste uitzicht eten op ontzettend leuke plekken. Ik heb zelf leren skiën in Veysonnaz en ondanks dat het gebied niet veel blauwe pistes heeft is het volgens mij prima geschikt voor de beginnende skier mits je gaat lessen. De prijs is overigens wat betreft de skipas prima; Oostenrijkse gebieden zoals Solden zijn meestal duurder.

Met familieSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Gast650
3 januari 2016 · 12:30

Gebied is eind 2015 qua liften erg achterhaald. Bijna allemaal sleepliften en een zeer oude gondel die alle kanten op zwiept bij het in- en uitstappen en ze zijn gewoon te klein voor deze tijd. Een stoeltjeslift was zo oud dat je er amper goed in kon zitten. Ons gezelschap is minimaal 1,80 m. Als de liftprijzen dan hierop aangepast zijn dan heb ik hier begrip voor, maar helaas de prijzen zijn zeer hoog in vergelijking met andere moderne gebieden. De route aanduidingen zijn zeer slecht. Geen piste namen of nummers als er eenmaal op die piste bent. Na afloop je skipas niet in kunnen leveren (5 FR) en een parkeerbon gekregen (te weinig parkeergelegenheden). Een sterk verouderd gebied dat hoognodig aan renovatie toe is. Helaas, wij kiezen voortaan voor een ander gebied! Het appartement (Mon Bijou) was wel top!

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast002
11 december 2015 · 12:57

Heerlijk skigebied met pistes die uitstekend voor beginners zijn, maar je vind er ook veel uitdagende pistes maar bovenal een scala aan mogelijkheden off-piste. Je moet er een beetje de weg weten maar dan kun je ongelimiteerd losgaan in de poeder. De Greppon Blanc sleeplift is wel echt aan vervanging toe, gewoon te lang, maar de andere kortere sleepliftjes vinden wij juist erg charmant.
Goed eten op de pistes en een paar lekkere restaurantjes zoals Caboulis en Magrappe…meer hebben wij niet nodig. Gezellig om een biertje te drinken zonder dat het losgaat voor de Apres-ski. Alhoewel Magrappe het wel probeert met een leuke buitenbar met muziek.
Voor een week skien kun je beter de Printze pas nemen om vervolgens voor de dagen dat je naar Verbier wil skien een upgrade neemt ipv de hele week voor het hele gebied.
Wij gaan echt voor het skien en goed eten, en dan zit je hier uitstekend!

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Bastiaan87
28 oktober 2015 · 13:16

Prachtig skigebied voor de gehele familie. Mooie wandelroutes en prachtige afdaling. De absolute beginner komt hier wat minder tot zijn recht, maar voor de wat meer gevorderden is het een schitterend gebied en qua off piste mogelijkheden is het een ski-walhalla.

Het dorp zelf heeft een familiaire uitstraling en voelt prettig aan. Après-ski er nauwelijks, enkel in Verbier zijn er wat kroegen, maar de prijzen liggen hier voor de gewone sterveling wat aan de hoge kant.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast030
18 juli 2015 · 12:06

Prachtig en uitgestrekt skigebied. Veysonnaz is een rustig dorp met familiale sfeer. Er zijn slechts enkele maar wel zeer goede restaurants. De soms ietwat verouderde skiliften doen niet af aan het skiplezier en worden overigens stilaan vernieuwd. Ook in de zomer is het er prachtig om te wandelen, mountainbiken, parapentevliegen enz.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast669
5 februari 2015 · 12:29

Kies je voor een gebied waar uitdaging en “rust” samenkomen, dan is het een prima keuze.
Voor ieder wat wils, fijn als je verschillende niveaus binnen je familie/gezin hebt.
Er mag wat geïnvesteerd worden in liften. Prepareren van de pistes top. Lekker lunchen. Weinig apres ski.

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
MartijnK
21 februari 2014 · 19:47

Zojuist de laatste dag afgerond van onze Snowboard vakantie in Veysonnaz.
We hadden zo onze twijfels of dit oord geschikt zou zijn voor ons als boarders toen we het gingen boeken. Maar om juist de drukte een beetje te ontkomen, en omdat we een mooie aanbieding vonden hebben we het toch maar gedaan.

Wij verbleven in Résidence Hauts de Veysonnaz.Ik kan deze absoluut aanraden. Gelegen naast de piste richting de Telecabin van Veysonnaz, onder de lift zelf. 50m lopen, board onder, en eerst naar beneden voordat je naar boven kunt. Enige nadelige aan deze locatie is dat als je even boodschappen wilt doen, dit met de auto moet doen anders ben je toch wel even 20 minuten aan het lopen. Verder echt super bevallen.

Het gebied rond Veysonnaz is inderdaad georiënteerd op de Skier. Maar als snowboarder die het geen ramp vind om af en toe in een sleeplift te staan, is het een absolute aanrader. Een stuk rustiger dan bijvoorbeeld Nendaz & Verbier. Genoeg leuke, uitdagende en lange pistes.

De verbinding richting de andere gebieden is echter iets minder, en gaat gepaard met lange smalle paden. Zo is het verstandig om er voor te kiezen om de dag in Veysonnaz & Thyon te blijven, of er voor te kiezen om naar de Greppon Blanc te gaan, en niet heen en weer te blijven gaan. Als skier natuurlijk wel te doen, maar als boarder toch best vervelend.

Een dagtocht naar de Mt. Fort & Verbier is goed te doen. Vertrek echter wel voor 09:00 om de drukte op de paden enigszins voor te zijn. Wij vertrokken om 08:50 en stonden om 11:15 boven op de Mt. Fort. En zorg dat je tegen een uur of 14:00 weer terug gaat richting Seviez, dan ben je ruim op tijd.

Handig om te weten : Laatste lift om terug te komen in dorp Veysonnaz is Greppon Blanc 1 om uiterlijk 16:15.

Zijn ook een dagdeel naar Nendaz geweest, maar dit
is ons niet prettig bevallen omdat Plan-Du-Fou de enigste verbindingspiste is tussen Seviez en Nendaz. Wel een leuke piste, maar druk en ijzig naarmate de dag vordert.

Pluspunten :
Rustig.
Uitgestrekt en veelzijdig gebied.
Super omgeving.
Leuke restaurantjes.
Voor ieder wat wils.

Minpunten :
Lange verbindingspaden.
Lange sleeplift op de verbindingsroute Veysonnaz - Seviez

Wij hebben als snowboarder geen problemen gehad met de sleepliften. Enkel de Greppon Blanc 1 / 2 sleeplift, deze is gewoon te lang & stijl voor een sleper.

Wij hebben genoten en zullen hier waarschijnlijk nog een keer terug komen. En dan zullen we weer kiezen voor Veysonnaz. Het is hier lekker rustig, ten opzichte van Nendaz & Verbier waar je continue moet uitwijken voor andere wintersporters.

Met vriendenSnowboarder4 tot 6 jaar ervaring
Gast482
31 december 2013 · 12:30

bij aankomst mag je aanschuiven in een lange rij om in te boeken, dan blijkt dat we niet allemaal in het zelfde gebouw zitten
de ski-bus brengt je wel heen, maar terug van de piste moet je een heel eind lopen
er zijn erg veel sleepliften, vooral voor een snowboarder erg lastig
we hebben in het hele gebied slechts 1 overdekte stoeltjeslift gezien
de rest is verouderde troep
als je vanuit veysonnaz met je printze-pas een dag naar het andere gebied wil, moet je over erg lange verbindingspaden heen en ook weer terug. je moet dan 20 euro p.p. bijbetalen voor 1 dag
dan krijg je voor je geld van die kleine ongemakkelijke stoeltjes waar je, als je 1,80m bent,de beugel tegen je hoofd aan krijgt met instappen en uitstappen omdat die simpelweg gemaakt zijn voor kleine mensen !
dan wordt er overal beloofd dat er wifi is
dat is dan weer niet aangesloten of je moet een laptop bij hebben waar je dan een stick in kan duwen voor de wifi, maar die stick’s waren op
al met al valt dit skidorp erg tegen en is het een komplete afrader !
eens en nooit meer.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast643
24 februari 2013 · 07:33

Met gezin met 3 kinderen geweest. De accomedatie was basic. De ruimte in het appartement was beperkt, maar met wintersportvakantie ben je veel op de piste. De prijs van het appartement was hier ook naar. Maar alles deed het. Parkeren (gratis) doe je aan de ingang van de skilift in een parkeergarage die in een berg is gebouwd. Daar kan je ook je skiërs in boxen opbergen. Dan met de lift naar boven, met de trap naar de skilift (wat wel lastig is), de lift in en naar boven.
Over het skigebietskigebied het volgende: Als je veel meters wil maken moet je hier niet zijn, maar wanneer je gemoedelijk wilt skieen op diverse niveaus is het prima hier.

Met familieSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Gast679
15 januari 2013 · 13:54

Met een groep snowboarders naar Veysonnaz geweest. Wat een ramp, overal oude sleepliften, een tocht richting Verbier duurt een eeuwigheid. Als ik moeite wil doen een berg op te komen ga ik wel bergbeklimmen, niet verkrampt in een sleeplift hangen. Met een beetje pech kan je het gebied niet eens uit door de wind en zit je vast in een klein gebied met bijna alleen maar sleepliften. Helaas mezelf van tevoren niet genoeg ingelezen, op diverse fora lees ik berichten dat mensen 10 jaar geleden al klaagden over de verouderde zooi daar. Het is dat veel mensen voor die tijd geen internet hadden, anders hadden er ook berichten van 20 jaar geleden opgestaan dat het al oud was. Want daar praten we over, liften die uit de zeventiger jaren lijken te stammen. En dan wel de hoofdprijs vragen voor een skipas, dan ben je toch benieuwd wat er met dat geld gedaan wordt. In ieder geval niets wat met investeren te maken heeft. Waarschijnlijk lacht iemand zich daar hele dagen suf dat zo veel toeristen dat bedrag lappen voor serviceverlening die al jaren onder de maat is. Want dat is het, je koopt een skipas en je verwacht dat je daarvoor een fatsoenlijke dienst aanschaft, fatsoenlijke, comfortabele liften en een goed, modern ingericht gebied. Helaas is het niets van dat alles, zeker niet voor snowboarders. Hele stukken lopen, verkrampt in veel te lange sleepliften hangen en als de je honger krijgt, je geld uitgeven in restaurants waar je voor veel geld zwaar ondermaats voedsel krijgt.

Overigens is het aan de kant van Verbier, als je daar kunt komen, qua skiliften een stuk beter (en nog duurder). Maar vergelijk dat eens met Oostenrijk, gebieden als Saalbach en Serfaus, waar alles tot in de puntjes verzorgt is. Saalbach heeft in 10 jaar tijd meer dan 200 miljoen geïnvesteerd in de regio, in liften, in sneeuwkanonnen. Tochten die in Veysonnaz uren duren wegens zeer matige liften en verbindingen tussen pistes, kunnen in Oostenrijk in minder dan de helft van de tijd gedaan worden. Een enkele keer kom je een wat oudere lift tegen, maar dat zijn uitzonderingen. Daarnaast zijn dit ook nog eens liften die binnen afzienbare tijd vervangen gaan worden, dus over een paar jaar zijn alle bottlenecks weggewerkt. Nee dan Veysonnaz, waar er nog steeds geen tekenen zijn om die oude troep te vervangen. Terwijl ik dit aan het typen was, heb ik nog eens nagezocht hoe oud die liften nou werkelijk waren. Het was helaas nog erger dan ik dacht, de oudste lift is van 1964, oftewel bijna 50 jaar oud. Zie ook deze link: http://www.lift-world.info/nl/lifts/searchresult.php?sprache=nl&su…

Bij zulke gebieden zit er maar 1 ding op, stemmen met je portemonnee. Dus er gewoon niet meer naar toe gaan. Echter voor ze dat in de gaten hebben, gaat er weer een aantal jaren doorheen. Tel daar de lange procedures voor het vervangen van liften bij op en je weet dat dit gebied voor de komende jaren reddeloos verloren is.

Een laatste advies, voor de goede lezer hopelijk ten overvloede, blijf hier weg. Ga naar modernere gebieden, zeker als snowboarder. Over een jaar of 10-15 weer eens kijken of het al wat is opgeknapt. Al is mijn hoop daarop niet erg hoog.

Met vriendenSnowboarder4 tot 6 jaar ervaring
Ab
8 maart 2012 · 13:55

Landschap is prachtig en sommige afdalingen zijn prima. Rest is volkomen waardeloos. Liftmateriaal bijna overal oude meuk. Aan veiligheid bij liften en op de pistes wordt geen enkele waarde gehecht. Prijzen torenhoog en vaak onvriendelijk personeel.
Eens maar NOOIT meer!!

Sander
24 januari 2010 · 17:18

Prima dorp voor een actieve ski vakantie. Er is geen enorme apres ski waardoor je de volgende dag fit bent. Het aanbod aan kroegen en restaurants is vrij mager en het zag er (in de derde week van januari) ook nog allemaal leeg uit.

Sander24 januari 2010 · 17:18

In de derde week van januari wel erg rustig. Zeker geen Tirol-achtige taferelen. Wel een bar met Nederlands personeel waar je ook de lokale skiverhuur, hotelpersoneel ziet en er nog even informeel met ze kan babbelen.

hans
1 november 2009 · 14:03

dit dorp beschikt over 2 skischolen, ESS en Neige Aventure. Nu is uit ervaring gebleken dat vanuit de VIP een deal gesloten is met neige aventure, en men krijgt daar korting op materiaal en lessen. Nou is het materiaal goed alleen de lessen vallen tegen. Wat op viel was dat men uren lang een heuveltje moesten oplopen, terwijl mijn buurman allang in de lift stond en bochten aan het maken was. Ook kreeg hij les van een nederlandstalige leraar. Daarmee hebben wij gezien dat prijs kwaliteit van de ESS toch net beter was. Binnen 2uur kon mijn buurman (beginner op snowboard) de liften nemen en bochten maken, terwijl ik 3u lang naar boven moest lopen met die plank en nog steeds moest roetsjen! Daarom kan ik iedereen aanraden om te kijken bij ESS Veysonnaz. Zij beschikken over nederlandstaligen leraren zowel op ski en snowboard. Ook in de kindertuin kregen onze kinderen les van een nederlandse lerares!

veel plezier deze winter in Veysonnaz!

Stijn
29 januari 2008 · 13:16

De appartementen zijn redelijk voordelig in dit dorp, zeker omdat ze veel ruimer zijn dan in Frankrijk. De prijzen van het eten en de boodschappen zijn vergelijkbaar met Frankrijk. De skipas is wat aan de dure kant.