Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Live: beelden van de dump

Roel op 02 december 2023· 8 reacties

Fieberbrunn (A)
Fieberbrunn (A)

We zitten midden in een van de grootste dumps van dit seizoen. Niet zozeer in hoeveelheden maar wel door de omvang van het gebied dat zoveel sneeuw krijgt. Van de Franse Alpen en Zwitserland tot in Oostenrijk en Zuid-Duitsland is een dik pak gevallen en het blijft vandaag in Oostenrijk nog doorsneeuwen. Een overzicht van vanochtend:

Verse sneeuwhoogtes

Eerst enkele tussenstanden van de hoeveelheden verse sneeuw die tot 8.30 uur zijn gevallen:

Zelfs in München is een bizarre hoeveelheid van 43 cm gevallen! De vergelijking met maart 2006 toen delen van Zuid-Duitsland werden bedolven onder een halve meter sneeuw is denk ik wel terecht. Henrik Mulder woont in München en deelde deze foto vanuit de hoofdstad van Beieren.

43 cm sneeuw in München. Foto: Henrik Mulder
43 cm sneeuw in München. Foto: Henrik Mulder

Zuid-Duitsland

De grootste klapper heeft tot nu toe Zuid-Duitsland gemaakt. Kijk en geniet:

Brauneck/Lenggries
Brauneck/Lenggries

Oberstdorf
Oberstdorf

Oberstdorf/Söllereck
Oberstdorf/Söllereck

Oberammergau
Oberammergau

Oostenrijk

Hinterglemm
Hinterglemm

Krimml
Krimml

Seefeld
Seefeld

Zwitserland

Ook in Zwitserland is veel gevallen getuige dit overzicht van MeteoSchweiz en de webcams. Op veel plaatsen viel meer dan 40cm:

null

Lenzerheide
Lenzerheide

Zermatt
Zermatt

Frankrijk

In Frankrijk waren de verschillen in sneeuwgrens aanvankelijk groot. In Meribel (waar ik in de weervideo een webcam van liet zien) is veel sneeuw weggesmolten maar dit is weer volledig goedgemaakt.

Méribel
Méribel

Italië

In Italië, en dan vooral de Dolomieten, heeft het het langst geregend. Alleen in het hooggebergte, langs de Zwitserse en Oostenrijkse grens en in het westen van Zuid-Tirol is sneeuw van betekenis gevallen. Bij Cinque Torri is de sneeuwgrens mooi te zien.

Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Plaats een reactie

Wat een plaatjes zeg, genieten! Over 2 weken vertrekken we, ik denk dat we Italië als bestemming zo langzamerhand af kunnen gaan schrijven tenzij er nog gekke dingen gaan gebeuren de komende weken.

Inmiddels sneeuwt het ook in Val Gardena tot in het dal bij Ortisei:
https://www.youtube.com/live/_CAoxRHQsDA?si=nIvJi0RpIqWsRYwr…

null

königsleiten dorp vanmorgen.

Nog een paar plaatjes uit München:

null
null
null

Een flink pak! De elektriciteitsvoorziening bij Kappl leek er vanochtend zelfs last van te hebben: korte stroomstoring 🙃 Wat fijne plaatjes vanuit Ischgl, van gisteren en vandaag ❄️

null
null
null
null

Sneeuwplanker 🏂🏻

Wat een heerlijk wit geweld! De grootste neerslaghoeveelheden vielen in vloeibare vorm met in de Julische Alpen (skigebied Vogel) 233 mm in een etmaal. Het gaat daar nu ook eindelijk in sneeuw over.

null

*bericht bewerkt door KrisWeer op 02 dec 2023 15:07

Vijftienhonderd is het nieuwe duizend

null
solden 50 cm sneeuw in dal 2-12

Nog een paar plaatjes uit München:

null
null
null

Des op 02 dec 2023 14:10

Sfeertje zeg!

I can stick uphill ice, on my saucer...

Plaats een reactie