Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Vliegtuig stort neer op vliegveld Courchevel

Rogier op 06 augustus 2021· 2 reacties

Het vliegveld van Courchevel Foto: Altiport de Courchevel
Het vliegveld van Courchevel Foto: Altiport de Courchevel

Courchevel is een van de weinige skigebieden in de Alpen waar je met kleine vliegtuigen midden in het skigebied kunt landen. De jet-set maakt hier in de winter graag gebruik van. Vandaag ging het mis bij de landing van een vliegtuig wat uit Cannes was vertrokken. De landing ging niet goed waarna het vliegtuig meteen een brand vloog.

Een persoon om het leven gekomen

In het vliegtuig zaten drie mensen, volgen de Le Dauphine is het twee personen zelfstandig gelukt om het brandende vliegtuig te verlaten. Voor een persoon kwamen de toegesnelde hulpdiensten te laat. Dit is dit jaar niet het eerste ongeluk nabij Courchevel. Op 9 februari stortte een helikopter neer nabij dit Franse skigebied.

Zwart jaar in de Savoie

Sowieso is het een zwart jaar in de Savoie wat vliegtuig- en helikopterongelukken betreft. Op 8 december stortte een bergreddingshelikopter neer in waarbij vijf doden vielen. In februari stortte een helikopter neer waarbij twee personen om het leven zijn gekomen. En gisteren is een klein vliegtuigje neergestort nabij de Col du Glandon waarbij drie personen om het leven zijn gekomen, de vierde inzittende van dit vliegtuig is net op tijd gered door een wielrenner die op deze col aan het fietsen was.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Om op Couchevel aeroport te landen heb je een speciaal brevet voor het hooggebergte nodig. Het verongelukte vliegtuig is te vroeg geland, heeft de drempel van de oplopende landingsbaan geraakt waardoor het landingsgestel is afgebroken en het toestel in brand is gevlogen. (bron: FR3 19/20 info)

bon ski

En dit was niet de eerste keer, het gaat nogal eens mis in Courchevel…maar goed, het is ook een uiterst lastig vliegveld en niet voor niets gerangschikt als zevende meest extreme luchthaven ter wereld (bron: History Channel, Most Extreme Airports).

Plaats een reactie