Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Tignes opent piste dankzij snowfarming

Rogier op 16 september 2020· 1 reactie

De sneeuw wordt uitgereden. Photo: Philippe Martin

Voor het derde opeenvolgende seizoen kan er vroeg in het seizoen getraind worden in Tignes. Dankzij snowfarming uitgevoerd door de pisteurs van Tignes, samen met officials van de franse ski-federatie, kan er nu al een piste geopend worden. Wel is deze piste alleen toegankelijk voor Franse wedstrijdteams.

Twee slalomparcousen breed

De sneeuw wordt momenteel uitgereden en geprepareerd door Philippe Martin, een van de medewerkers van de Franse skibond. “De piste zal 25 meter breed worden. Zo kunnen we er twee slalomparcoursen op uitzetten”, zo zegt hij. Als de sneeuw is uitgereden wordt deze besproeid met water om de sneeuw zo hard en compact mogelijk te maken en te laten opvriezen. De piste ligt nu al bijna de gehele dag in de schaduw. Tignes hoopt snel de piste aan te kunnen vullen met kunstsneeuw. Speciaal voor de trainingen zal de télésiège des Lanches draaien.

Geen trainingen in Zuid-Amerika dit jaar

De eerste trainingen zullen 30 september beginnen. Het zijn de Franse nationale teams die het voorrecht hebben hier te kunnen trainen. Door het wegvallen van de mogelijkheid om in Zuid-Amerika te trainen (wegens corona) wordt deze extra trainingsmogelijkheid van harte aangepakt door alle elite-skiërs uit Frankrijk. De Grand Motte gletsjer is normaal gesproken op 17 oktober open voor het grote publiek.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.
Gillesski18 september 2020 · 20:40

Fascinerend concept dat snowfarmen :)

FULL SEND

Plaats een reactie