Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Val Cenis betaalt skipas terug in geval van slecht weer! Zelfs als je hebt geskied

Rogier op 23 juni 2023· 7 reacties

Bij slecht weer betaalt Val Cenis je skipas terug
Bij slecht weer betaalt Val Cenis je skipas terug

Voor het komende seizoen introduceert het skigebied Val Cenis een weergarantie via hun dynamische geprijsde online skipassen. Bij 2 uur neerslag (regen of sneeuw) van 1,5 mm per uur of meer geldt dat je je dagpas terug betaalt krijgt. Of je hebt geskied of niet. Voor deze weergarantie betaal je wel iets extra.

Skipassen nu al te koop

Het skigebied Val Cenis heeft sinds woensdag 21 juni, tegelijk met de start van de online verkoop van hun skipassen, een primeur in Europa gelanceerd: de weergarantie. Er bestaat al wel een kortingssysteem voor dagen met slecht weer in de Zwitserse gebieden Belalp en Pizol. De weergarantie Van Val Cenis is uitsluitend aan te schaffen bij online meerdaagse skipas-reserveringen. Dit als aanvulling op de dynamische prijzen met kortingen tot wel 58% op skipassen in het laagseizoen bij vroegboeking.

Meer dan twee uur lang neerslag

Bij slecht weer, met meer dan twee uur neerslag (regen, sneeuw, hagel) tussen 9.00 uur en 17.00 uur, betaalt het skigebied je dagpas helemaal terug… Let op: zelfs als je die dag hebt geskied! De terugbetaling is van toepassing bij neerslag van 1,5 mm/uur of meer wat overeenkomt met ongeveer anderhalve centimeter sneeuw per uur.

Hoe werkt het

Je hoeft alleen maar je skipas te kiezen op www.valcenis.ski en de weergarantie aan je winkelmandje toe te voegen voor ongeveer 8 tot 12% van de prijs van de skipas. Is er slecht weer dan hoef je helemaal niets te doen. Je wordt op de hoogte gebracht via een sms. En het geld van de dagpas (wat je omgerekend per dag hebt betaalt), wordt teruggestort, of je geskied hebt of niet.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Tsja het is gewoon een verzekering. Je betaalt premie en als je aan de voorwaarden voldoet krijg je uitgekeerd.
Ik weet niet zo goed wat ik er van vind. Ik zie het gewoon als verdienmodel voor het skigebied. Ze zullen er vast niet slechter van worden. Slim van ze.

Ik heb woensdag bij start verkoop direct mijn skipassen gekocht en het er niet bijgenomen, het moet die dag meer dan 3 uur regenen wil je je geld terugkrijgen en ik heb in Val Cenis geen enkele dag regen gehad in de periode dat andere gebieden dat wel hadden. Kostte iets van 60 euro op vier passen geloof ik. Ipv dat heb ik gewoon de skipassen met 70 euro korting gekocht in de voorverkoop.

Van de site van Val Cenis:

Protect Your Trip with
Don’t pay for bad weather. Sensible Weather will reimburse you when Mother Nature has other plans for your day - No Claims, No Hassle.

How bad does the weather need to be to get reimbursed?
If it’s forecasted to have light precipitation (1.5mm/hr or more) between 9:00 am to 5:00 pm during your day, you will be reimbursed the amount(s) seen below for each day this occurs:

3 or more hours of precipitation will reimburse €28.86
Precipitation includes rain, snow, and any other form of frozen water. Precipitation of 1.5mm/hr is about 1cm of snowfall, which can reduce visibility to below 1km.

View Sensible Weather’s full Terms & Conditions and Privacy Policy

*bericht bewerkt door LoveToSki op 23 jun 2023 11:03

Als ik later groot ben woon ik in Val Cenis of Val Gardena ❤️❄️

Klopt dat staat op de site maar als je betaalproces doorloopt wat ik gisteren heb gedaan geven ze aan twee uur.

Click. Click. Peace

Hmm… die heb ik bij het betaalproces dan weer niet gezien! 2 uur is wel beter natuurlijk!

Als ik later groot ben woon ik in Val Cenis of Val Gardena ❤️❄️

Tegenwoordig moet je juist een gat in de lucht springen als het sneeuwt !

Ik zou er in ieder geval geen gebruik van maken, het moet wel heel hard sneeuwen wil ik niet gaan skien. Ik heb ook helemaal geen zin in dat gedoe om je geld terug te vragen.
Maar het is geen slechte zaak dat ze dit aan durven.

Tegenwoordig moet je juist een gat in de lucht springen als het sneeuwt !

Ik zou er in ieder geval geen gebruik van maken, het moet wel heel hard sneeuwen wil ik niet gaan skien. Ik heb ook helemaal geen zin in dat gedoe om je geld terug te vragen.
Maar het is geen slechte zaak dat ze dit aan durven.

Marko2 op 24 jun 2023 06:27

Je zou met dat gat in de lucht de sneeuwval wel eens kunnen verpesten. Ik raad t je dus af.

Slecht weer is als het te lang droog is (geweest). Betalen ze dan ook uit 🙃? vast niet !
Wintersporten is buitensport daar hoort ook neerslag bij, t scheid 't kaf van het koren op de piste🥳
Misschien kun je ook wel een sneeuw garantie kopen in de week vóór je gaat? Met minimaal drie bluebird dagen in jouw eigen week en een rustige bewolkte reisdag erbij? Ff rekenen wat t gaat kosten maar er zijn altijd wel weer toeristen die er in trappen!

Plaats een reactie