Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plannen voor windmolens in Salzburgse skigebieden

Lizzy de Roode op 30 november 2021· 3 reacties

Mogelijk ski je binnenkort langs windmolens in het Salzburgerland
Mogelijk ski je binnenkort langs windmolens in het Salzburgerland

Er zijn vergaande plannen voor de bouw van windmolens in Salzburgse skigebieden. Het gaat hier onder andere om de skigebieden van Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn en Kitzbühel - Kirchberg. Er zijn in totaal 25 windmolens gepland met als eindstreep 2030, dat hebben de deelstaatraadsleden Heinrich Schellhorn en Josef Schwaiger aangekondigd.

Meerdere locaties

Zo’n 30 locaties zijn getest op hun geschiktheid voor de bouw van de windmolens. Het gebied Windsfeld, niet ver van Flachau (zie bericht), is als een van de eersten opgenomen in de prioriteitszones. Ook in het plan opgenomen is de Hochalm bij Hinterglemm en de Schneeberg in het skigebied Hochkönig. Verder zijn er plannen voor windmolens op de Resterhöhe aan de Salzburgse kant van het skigebied Kitzbühel - Kirchberg en bij Gaißau-Hintersee. De locaties hebben al een strategische milieueffectrapportage doorstaan.

Bron: Land Salzburg / sn.at
Bron: Land Salzburg / sn.at

Vervallen

Er zijn ook enkele geplande locaties afgevallen, zoals Fanningberg in de regio Lungau omdat de bevolking veel weerstand gaf tegen het plan. Ook de plannen in Katschberg gaan niet door.

Lizzy de Roode
Sportkunde student, stagiair, Utrecht

brrrrr de horror. weg prachtig landschap

brrrrr de horror. weg prachtig landschap

erikdeperik op 01 dec 2021 09:58

Nee, want door al die ski-installaties wordt het landschap niet aangetast? Ik denk dat wintersporters hiertegen niet echt bezwaar kunnen maken…

Ik zie hiervoor in de grotere skigebieden geen probleem in; het landschap is toch al “vervuilt” met skiliften, sneeuwkanonnen en restaurants.Kun je beter hier ook nog windmolens en/of zonneparken bijplaatsen en andere (natuur)gebieden ongerept laten.

Plaats een reactie