Indoor Ski Assen

Krijgt een 8.7 op basis van 3 beoordelingen
Aantal rolbanen
1
Breedste rolbaan
8m
Max pers. per baan
3
Verstelbare banen
Ja
Locatie
Zendmastweg 89405CE AssenNederlandT: 0592-356040http://www.indoorskiassen.nl

Indoor Ski Assen heeft één rolbaan waarop maximaal drie mensen tegelijk les kunnen krijgen. Bovenin het bedrijfspand - gelegen nabij de Johan Willem Friso kazerne - is een vrij grote bar gemaakt die uitzicht heeft op de baan. Skilessen zijn online te reserveren.

Wat vind jij van Indoor Ski Assen?

Krijgt een 8.7 op basis van beoordeling

Gast141
10 maart 2019 · 13:09

Kwaliteit staat voorop. Fijne sfeer en goede trainingen. Aanrader is om het hele seizoen door vast te komen trainen. Leerpunten worden bijgehouden, dus af en toe een andere leraar is fijn en goed voor de afwisseling. Skimateriaal wordt netje geregeld voor in de sneeuw.

Skiër4 tot 6 jaar ervaring
SaintUsuge
14 maart 2018 · 21:04

Zeer kundige, gezellige leraren waardoor de lessen niet alleen effectief zijn maar ook leuk zijn.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
XtremeBlitz
13 maart 2018 · 22:48

Ik had in mijn jeugd één keer eerder op de latten gestaan, maar omdat wij met een groep collega’s naar de sneeuw gingen was het natuurlijk wel zaak om mij goed voor te bereiden. Omdat Indoor Ski Assen voor veel collega’s een vaste stop is om voorbereiden op de winter was de keus snel gemaakt om hier ook weer wat opfris- (of eigenlijk beginners) lessen te volgen.

Wanneer je binnenloopt, denk je eerst dat je de verkeerde ingang hebt gepakt. Bij de ingang zit namelijk een fysio (handig voor als het mis gaat op de baan?!?). Maar zodra je de trap op loopt dan waan je je al redelijk in de sfeer van een Alpenhut met bar. Vanaf het balkon heb je uitzicht op de rolbaan. Op de achtergrond besneeuwde bergen geschilderd. Dit alles om je in de sfeer van wintersport te krijgen.

Met de afspraak voor een tiental lessen in de agenda begon ik mijn missie om zo goed mogelijk voorbereid naar de Alpen te gaan. Tijdens de lessen stond ik in totaal met vier mensen op de baan. Per tweetal geeft een instructeur je zo goed mogelijk tips om je techniek stukje je bij beetje te verbeteren. Tevens zorgen ze tijdens het plannen van de lessen ervoor dat je altijd met iemand op de baan staat van een vergelijkbaar niveau.

Helaas was het in mijn geval zo dat door omstandigheden, ik niet elke keer dezelfde instructeur had. Dit was jammer omdat dit betekende dat mijn verbeterpunten een aantal keren opnieuw geconstateerd werden. De manier om hieraan te werken verschilden natuurlijk ook per instructeur. Maar van wat ik begreep is het uitgangspunt om zoveel mogelijk bij dezelfde instructeur de lessen te volgen. Ik kan dan ook iedereen aanraden om dit zeker te doen! Het scheelt herhaling.

Maar los van dit feit kan ik iedereen aanraden om skilessen te volgen bij Indoor Ski Assen. Mede door hun lessen en tips is mijn skivakantie in Frankrijk perfect verlopen, zonder teveel spierpijn en met een perfecte basis om veilig van de pistes af te komen.

Ik kan het dan ook iedereen aanraden om een aantal sessies op de rolbaan te doen alvorens je naar de sneeuw gaat. Voor een beginner is het vooral een voordeel, want je leert vanaf dag één een goede basistechniek! In de sneeuw voelt het misschien wel anders aan maar de basis is hetzelfde. Wat ikzelf dan ook heel erg merkte is dat op de rolbaan de gebreken in mijn techniek erg goed zichtbaar waren. In de sneeuw kwam dit een heel stuk minder tot uiting. De rolbaan zorgt in dat opzicht er dus echt voor dat je de juiste techniek moet hanteren, want anders doen die ski’s echt niet wat je wilt. In de sneeuw merk je hier toch veel minder van merkte ik.

Naast de skilessen kon in bij Martin & zijn collega’s ook altijd terecht met mijn vragen over materiaal en andere tips. Al met al dus een zeer prettige ervaring en ik zal hier zeker weer terugkomen om mijn techniek nog verder te verbeteren(want dat is zeker nog nodig xD).

Met partnerSkiër1 tot 4 jaar ervaring