Wedstrijdteams

Wil je in Nederland wedstrijden skiën of snowboarden, dat kan! De Nederlandse Ski Vereniging organiseert samen met diverse verenigingen, clubs en teams van oktober tot en met mei wekelijks ski- en snowboardwedstrijden. Deelnemers variëren van beginnende, jeugdige sporters, tot ervaren atleten die trainen om nationaal en internationaal de top te halen. De wedstrijden vinden plaats in skihallen en op borstelbanen in Nederland. Daarnaast worden er jaarlijks Nederlandse kampioenschappen in de Alpen georganiseerd. Na veel training en wedstrijdervaring kunnen sporters vervolgens de stap maken om deel te nemen aan internationale wedstrijden.

 • wedstrijdteams

Snowboard Team Xtreme is een club enthousiaste snowboarders met passie voor de sport, van jong tot oud, die met elkaar fun beleven in de sneeuwhallen in Nederland, in de echte sneeuw in het buitenland en tijdens wedstrijden in binnen- en buitenland.

 • wedstrijdteams

Alle kidsteamleden die bij Alpine Sports training volgen zijn lid van de vereniging. Het gaat om kinderen in de leeftijd van 6-16 jaar die graag skiën of boarden als wekelijkse sport willen beoefenen.

 • wedstrijdteams

Bij Snowpepper kun je terecht voor snowboardtraining, coaching en clinics, gespecialiseerd in carven en slalom. Voor de hardbooters en softbooters! Elke maandagavond en donderdagavond tijdens het seizoen van 18.

 • wedstrijdteams

Skiteam Nieuwegein bestaat uit kinderen die ambitie, techniek en talent hebben voor wedstrijdskiën (slalom). De kinderen trainen wekelijks om o.a. aan skiwedstrijden (Nationale Puntenwedstrijden, Kidscup, Nederlands Kampioenschap) mee te doen op Nederlandse outdoor kunstskibanen en soms ook op sneeuw.

 • wedstrijdteams

Snowsports Academy Racing is een opleidingsinstituut voor wedstrijdskiërs. Dit houdt in dat ze jonge getalenteerde skiërs opleiden tot professionele topsporter. De racers trainen in Nederland op SnowWorld en in de Alpen.

 • wedstrijdteams

De doelstelling van Ski-Pro is om jong Nederlands skitalent via een gedegen skitechnische en conditionele opbouw te ontwikkelen tot een goed level van alpine skiër op FIS-niveau. Een niveau waarop zij zich kunnen meten met de jeugd in de gevestigde wintersportlanden.

 • wedstrijdteams

Skiteam Twente is een vereniging met enthousiaste ski-fanaten. Skiteam Twente skiet op de banen van Skicentrum Moser bij het Rutbeek in Enschede. Deze banen staan bekend als één van de mooiste en uitdagendste borstelbanen van Nederland.

 • wedstrijdteams

SDT is een afkorting van Skidome Terneuzen. Dit is de thuisbasis van het SDT-snowboard team. Wanneer je lid wordt van de vereniging kan en mag je twee keer in de week bij Skidome Terneuzen trainen.

 • wedstrijdteams

Ski Racing Development team is een professioneel opleidingsteam op het gebied van alpine wedstrijdskiën voor kinderen en jongeren in Nederland, die de wil en potentie hebben. Met als doel het opleiden van jonge skiërs die plezier hebben om zich individueel te ontwikkelen en uitgroeien tot complete dan wel volwaardige alpine wedstrijdskiërs (ski-racers), die binnen de gestelde kaders zelfstandige keuzes kunnen maken op basis van hetgeen hen is aangereikt en wat zij zich eigen hebben gemaakt.

 • wedstrijdteams

De doelstelling van Skiteam Midden-Nederland is om jong Nederlands skitalent met een skitechnische en conditionele opbouw in de sneeuw te ontwikkelen tot een goed niveau wedstrijdskiër.

 • wedstrijdteams

Dutch Skiracing Team is een opleidingsteam op het gebied van alpine wedstrijdskiën voor kinderen en jongeren in Nederland, die de wil en potentie hebben. De focus ligt op het verder ontwikkelen van je wedstrijd– en je algehele skivaardigheid, je onderdeel voelen van een team en natuurlijk plezier.

 • wedstrijdteams

Holland Ski Racing biedt een landelijk platform voor getalenteerde Nederlandse wedstrijdskiërs die hun talent zover mogelijk willen ontplooien. Jonge skiërs uit het hele land krijgen bij Holland Ski Racing de mogelijkheid zich verder te ontwikkelen tot talent.

 • wedstrijdteams

Nederland kent ongeveer 80 skigebieden, waarvan het in de Haarlemmermeer gelegen Skicentrum Hoofddorp er één is die uniek is in Nederland. Het Skicentrum heeft een buitenborstelbaan en een indoor rolmat.

 • wedstrijdteams

De beste skiplek van Oss (en omgeving) met gediplomeerd personeel, goede begeleiding, een gezellige sfeer, verschillende skibanen en een authentieke Oostenrijkse bar.

 • wedstrijdteams

Freestyle Holland organiseert het gehele jaar door Freestyle trainingen in binnen-en buitenland. Sinds 2006 beschikt Freestyle Holland over 2 trainingslocaties namelijk bij Aquabest in Best en bij Montana snowcenter in Westerhoven.

 • wedstrijdteams

Skiteam Dordrecht is een vereniging van zo’n 30 enthousiaste wedstrijdskiërs op borstelbaan & (kunst)sneeuw. Ze trainen in Nederland in Dordrecht, Zoetermeer en Rucphen en het skiteam organiseert in het winterseizoen meerdere trainingsweken in Oostenrijk.

 • wedstrijdteams

Vereniging Outdoor Ski Racing (OSR) bestaat in de eerste plaats uit een jonge groep alpineskiërs en uitstekende trainers. De organisatie is in handen van mensen met uitgebreide kennis van de alpinesport.

 • wedstrijdteams

Ski Racing Heemskerk is een getalenteerd skiteam gevestigd in Heemskerk en heeft al meer dan 25 Nederlands kampioenen voortgebracht. Ski Racing Heemskerk is niet alleen actief in Nederland maar strijd ook mee op internationaal niveau.

 • wedstrijdteams

SHRED Masters is ontstaan uit de vraag naar professionele wedstrijdtrainingen in het zuiden van het land. SnowWorld Landgraaf biedt de beste faciliteiten die in Nederland te vinden zijn op wintersportgebied.

 • wedstrijdteams

Crystal Skiracing is een op 6 oktober 2015 opgericht skiteam dat gevestigd is in Brummen. Ons doel is het opleiden en verbeteren van de prestaties van gemotiveerde en enthousiaste wedstrijdskiërs.

 • wedstrijdteams

De Rue Skiracing biedt goede skiërs via groepstraining (waarbij iedereen persoonlijke aandacht krijgt) de mogelijkheid het internationale topniveau te bereiken. Onderdelen van de persoonlijke begeleiding van De Rue Skiracing zijn indoortraining in Nederland en outdoortraining in Frankrijk (Tignes).

 • wedstrijdteams

Om de skisport in de regio’s Zuid-Holland, Zeeland en Noord-Brabant een boost te geven hebben Skiselectie Drechtsteden, Outdoor Ski Racing (OSR) en IPCO Ski Racing de handen ineen geslagen.

 • wedstrijdteams

Skicentrum Drechtsteden ligt aan de rand van Dordrecht, vlakbij het recreatiegebied De Hollandse Biesbosch. De borstelbaan is zeker niet de grootste van Nederland, maar kent door zijn verscheidenheid aan afdalingen toch een interessant aanbod.

 • para-wintersport, wedstrijdteams

Skiclub Wolfskamer is een vereniging met haar eigen borstelbanen. De vereniging heeft met ruim 3.300 leden en 300 lessen per week de grootste vereniging van Nederland en doet dit al ruim 40 jaar.

 • wedstrijdteams

De Schans in Uden is een vereniging en borstelbaan met in totaal 4 pistes van verschillende niveaus. Wat als eerste opvalt als je binnenkomt is de moderne en gezellige uitstraling van het complex.

 • langlauf, sneeuwfit, wedstrijdteams

 • wedstrijdteams

 • wedstrijdteams

In Oss vind je de borstelbaan Alpine World. Ze geven zelf aan de gezelligste skibaan van Brabant te zijn. Het personeel van de stube en de skileraren zorgen voor deze gezelligheid. De skibaan Alpine World Oss is te vinden tussen de N329 en de motorcrossclub van Oss.

 • langlauf, para-wintersport, sneeuwfit, wedstrijdteams

Skibanen liggen niet altijd op even idyllische plekken. Hoe anders is het bij Il Primo, de oudste skiclub van Nederland! Want het bos-en duinlandschap maakt een bezoek aan de borstelbaan een bijzondere ervaring.

 • wedstrijdteams

Organisaties zonder eigen locatie

 • wedstrijdteams

 • wedstrijdteams

Skiselectie Drechtsteden heeft zijn thuishonk op de borstelskibaan in Dordrecht. De selectie bestaat nu 3 jaar en heeft al bijna 40 leden. Ze trainen elke woensdag, zaterdag en zondag op de skibaan.