BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Accommodaties Portes du Soleil

Accommodaties Portes du Soleil

In het megagebied van Les Portes du Soleil vind je heel veel verschillende accommodaties. Dat is ook niet zo gek, want dit gebied bestaat uit maar liefst 650 kilometer aan pistes dat ontsloten wordt door liften die vanuit meer dan negen dorpen vertrekken. In die negen dorpen, waarvan de bekendste Torgon, Morgins, Champéry, Champoussin, Avoriaz, Morzine, Les Gets, Châtel en Les Crossets zijn, vind je heel veel appartementen, hotels en chalets.

Verschillen tussen dorpen

Er is een groot verschil in het type accommodatie dat wordt aangeboden in de verschillende dorpen die deel uitmaken van het skigebied van Les Portes du Soleil. In het Zwitserse Torgon kijk je uit over het Meer van Genève en vind je veel appartementen. Morgins daarentegen is een dorp waar je veel (Nederlandse) hotels en chalets vindt. Champéry is een authentiek dorp met veel appartementen en chalets en het gezellige Champoussin is een echt chaletdorp. Het Franse Châtel is een wat groter, meer centraal gelegen, plaatsje, waar je zowel appartementen, hotels als chalets vindt. Aan de andere kant van het gebied ligt het speciaal voor de wintersport ontwikkelde Avoriaz, hoog boven het traditionele bergstadje Morzine. In Avoriaz vind je zeer veel appartementen. Morzine is authentieker en hier vind je een mooie mix van accommodatie. Het gezellige Les Gets vind je een mooie mix van chalets en appartementen. Al met al kan je in Les Portes du Soleil alle soorten accommodatie in alle prijsklasses vinden.

Prijsniveau

De Portes du Soleil is een skigebied dat zowel in Frankrijk als in Zwitserland ligt en hier ontstaat het eerste verschil in prijsniveau. Het zal je niet verbazen dat de accommodatie aan de Zwitserse kant van de Portes du Soleil duurder is dan de accommodatie aan de Franse kant van Les Portes du Soleil. Verder is het algemene prijsniveau in Les Portes du Soleil niet hoger of lager dan het gemiddelde prijsniveau van accommodatie in andere skigebieden in Zwitserland in Frankrijk. Dat komt ongetwijfeld omdat het skigebied van Les Portes du Soleil zo groot is dat alle vormen van accommodatie in ruime vorm worden aangeboden.

Accommodatie thema's