BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Hotels Portes du Soleil

Hotels Portes du Soleil

Alles wat je maar wilt vind je in Les Portes du Soleil. Dit megagebied heeft zoveel verschillende dorpen en is zo uitgestrekt dat je hier alles vindt. In alle dorpen voel je dat je in de Savoie en op de grens met Zwitserland zit. Dat vertaalt zich in mooie, grote chalets met grote houten balkons. Kortom, echt hotels zoals je je die in de Alpen voorstelt. In dat opzicht is het Franse deel van Les Portes du Soleil niet typisch Frans, en dat is qua accommodatie een compliment. Van eenvoudige hotels tot aan luxueuze oorden met spa’s en bubbelbaden. Kortom in Les Portes du Soleil is werkelijk alles te vinden.

Verschil tussen de dorpen

Het verschil tussen de dorpen kan bijna niet groter zijn in Les Portes du Soleil. In alle dorpen vind je hotels. In het ene dorp wat authentieker, zoals bijvoorbeeld in Châtel, dan in een appartementsdorp als Avoriaz. Dan heb je natuurlijk het verschil tussen Zwitserland en Frankrijk nog. Alhoewel deze hoek van de Savoie lijkt Frankrijk zeker wel op Zwitserland. Toch zijn ook hier de verschillen zeker te vinden. Maar wie op zoek is naar een hotel die gaat het in de Portes du Soleil zeker vinden, of je moet wel een heel bijzonder wensenpakket hebben.

Prijsniveau

Als je zo’n groot gebied hebt als Les Portes du Soleil met zo veel dorpen, en zo ontzettend veel hotels dan is het prijsniveau over het algemeen genomen natuurlijk heel gemiddeld. Wil je duur dan kun je zeker superluxe hotels vinden, maar wie op prijs-kwaliteit zoekt vind hier ook veel prima accommodaties. Het enige wat echt een duidelijk verschil maakt is het prijsniveau in Frankrijk tegenover Zwitserland. Zwitserland is gewoon duurder.

Accommodatie thema's